Ενημερώσεις over-the-air για τη Mustang Mach-E

Ενημερώσεις over-the-air για τη Mustang Mach-E

Ενημερώσεις over-the-air για τη Mustang Mach-E

Ενημερώσεις over-the-air για τη Mustang Mach-E
Ενημερώσεις over-the-air για τη Mustang Mach-E

Με τις ενημερώσεις over-the-air για τη Mustang Mach-E, οι κάτοχοι του νέου, πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου θα μπορούν να «παρακολουθούν» από κοντά τις εξελίξεις.

 

 

Mustang OTA

Mustang OTA

 

 

Οι συγκεκριμένες, overtheair (ΟΤΑ) ενημερώσεις, αναβαθμίζουν το SUV μοντέλο της Ford σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό μάλιστα χωρίς καν να απομακρύνεται από το σπίτι.

 

 

Αντίθετα με άλλα αυτοκίνητα τα οποία πρέπει να είναι σταθμευμένα όση ώρα πραγματοποιείται μία ενημέρωση λογισμικού, η Ford έχει αναπτύξει ένα σύστημα που επιτρέπει την ασφαλή λήψη ενημερώσεων «στο παρασκήνιο». Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις ενημερώσεων, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο λεπτά.

 

 

«Αξίζει να σημειωθεί για τη Mustang MachE ότι αυτό που βιώνουν οι πελάτες μας την πρώτη μέρα είναι μόνον η αρχή. Όσο περνά ο καιρός, το αυτοκίνητο εξελίσσεται με την προσθήκη ακόμα περισσότερων λειτουργιών και δυνατοτήτων». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο John Vangelov, επικεφαλής του τομέα συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Motor Company. Και συνέχισε λέγοντας… «Οι έξυπνες ασύρματες ενημερώσεις ελαχιστοποιούν επίσης το χρόνο που το αυτοκίνητο μένει σε αδράνεια. Αυτό χάρη στην ταχύτατη ενεργοποίησή τους που διασφαλίζει με τον τρόπο αυτό ότι η Mustang MachE αναβαθμίζεται συνεχώς, ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης της κοιμάται.»

 

 

Με νέα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τα πάντα

 

 

Οι βελτιώσεις δεν περιορίζονται μόνο στις ενημερώσεις του SYNC^1. Σχεδόν όλα τα υπολογιστικά συστήματα της Mustang MachE ενημερώνονται ασύρματα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η Ford μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις προσφέροντας εντελώς νέα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που ενδεχομένως δεν υπάρχουν όταν οι πελάτες παραλαμβάνουν για πρώτη φορά τα οχήματά τους.

 

 

Μερικές φορές η εγκατάσταση ορισμένων ενημερώσεων δεν θα γίνεται καν αντιληπτή στους πελάτες. Οι τελευταίοι μπορούν να επιλέγουν κάποια ώρα για τη λήψη ενημερώσεων, ενόσω η MachE είναι σταθμευμένη. Πολλές ενημερώσεις θα ολοκληρώνονται σχεδόν αμέσως μόλις ο οδηγός βάζει εμπρός το όχημα. Θα εκδίδονται μάλιστα σχετικές ειδοποιήσεις για τις βελτιώσεις που έχουν εγκατασταθεί.

 

 

Κάποιες ενημερώσεις ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι πιο περίπλοκες, οι οποίες απαιτούν το όχημα να παραμένει σταθμευμένο για μεγαλύτερο διάστημα, μπορούν να προγραμματίζονται ώστε να πραγματοποιούνται τη στιγμή που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου.

 

 

Η Ford υπολογίζει ότι θα προσφέρει τις πρώτες ενημερώσεις μέσα σε έξι μήνες από τη στιγμή που οι πρώτες Mustang MachE παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Οι τελευταίοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού. Η λήψη τους θα γίνεται μέσω WiFi ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ανάλογα με την ενημέρωση.

 

 

Ford Mustang OTA

Ford Mustang OTA

 

Εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις της

 

 

Επιθυμώντας να μην αφήσει καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη στο λανσάρισμα της Mustang MachE, η ομάδα μηχανικών της Ford επινόησε νέους τρόπους για την ανάπτυξη και δοκιμή των overtheair ενημερώσεων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Προηγουμένως, οι ομάδες μηχανικών έπρεπε να βρίσκονται στον ίδιο φυσικό χώρο ώστε να έχουν πρόσβαση στα διαφορετικά συστήματα του οχήματος που ήταν απαραίτητα για τη δοκιμή των εν λόγω αναβαθμίσεων. Ωστόσο, λόγω της επιβεβλημένης εργασίας από το σπίτι, οι μηχανικοί κλήθηκαν να αλλάξουν άμεσα τη διαδικασία.

 

 

Έτσι, οι ομάδες μηχανικών κινήθηκαν γρήγορα για να δημιουργήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε όλα τα συστήματα του οχήματος. Αυτό συνδέοντάς τα και με εργαλεία που επέτρεπαν τον άμεσο επαναπρογραμματισμό τους ακόμα και από το σπίτι. Και ενώ αρχικά για τον προγραμματισμό ενός συστήματος από απόσταση απαιτούνταν πέντε ώρες, τώρα η διαδικασία μπορεί να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά.

 

 

«Με την ταχεία εφαρμογή της απομακρυσμένης πρόσβασης στα συστήματα των οχημάτων μας, θα ικανοποιούμε τις προσδοκίες των κατόχων Mustang MachE, παρέχοντας ταυτόχρονα στους μηχανικούς μας τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καινοτομούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους» δήλωσε ο Vangelov.

 

 

^1 Ενημερώσεις θα ενεργοποιούνται σε λιγότερο από δύο λεπτά. Αυτές οι όποιες απαιτούν το όχημα να είναι σταθμευμένο, μπορούν να προγραμματίζονται ώστε να πραγματοποιούνται το διάστημα που είναι βολικό για τον πελάτη.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...