Η SEAT αύξησε την παραγωγή στο Martorell

Η SEAT αύξησε την παραγωγή στο Martorell

Η SEAT αύξησε την παραγωγή στο Martorell

Η SEAT αύξησε την παραγωγή στο Martorell
Η SEAT αύξησε την παραγωγή στο Martorell

Η SEAT αύξησε την παραγωγή στο Martorell, με το εργοστάσιο της φίρμας να παράγει περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα το 2019.

 

SEAT Martorell Production line

SEAT Martorell Production line

 

Το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell έκλεισε την περασμένη χρονιά με τον υψηλότερο όγκο παραγωγής από το 2000. Μάλιστα παρήχθησαν συνολικά 500.005 αυτοκίνητα. Η παραγωγή ήταν κατά 5,4% αυξημένη σε σχέση με το 2018 (474.300). Έτσι το συγκεκριμένο εργοστάσιο εδραιώθηκε ως αυτό που παράγει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ισπανία, τον δεύτερο δηλαδή μεγαλύτερο παραγωγό αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

 

 

Η γραμμή παραγωγής 1, όπου κατασκευάζονται τα Ibiza και Arona, έκλεισε το 2019 με 264.854 οχήματα, 14,5% περισσότερα από το 2018 (231.213). Η γραμμή παραγωγής 2, όπου κατασκευάζεται το SEAT Leon, θα ξεκινήσει αυτή τη χρονιά την παραγωγή τριών μοντέλων. Συγκεκριμένα την τέταρτη γενιά Leon στις εκδόσεις SEAT και CUPRA και το CUPRA Formentor. Μέχρι την έναρξη της παραγωγής αυτών των μοντέλων, 153.864 οχήματα παρήχθησαν το 2019. Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς μικρότερος από αυτόν του προηγούμενο έτους (159.486, -3.5%). Η γραμμή παραγωγής 3, όπου παράγεται το Audi A1, έκλεισε το προηγούμενο έτος με 81.287 αυτοκίνητα, μειωμένα κατά 2,8% σε σχέση με τα 83.601 οχήματα που κατασκευάστηκαν το 2018.

 

 

«Το Martorell είναι η καρδιά της SEAT»

 

 

Ο SEAT Vice-president for Production and Logistics, Dr. Christian Vollmer τόνισε ότι «το Martorell είναι η καρδιά της SEAT. Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ανταγωνιστικά εργοστάσια της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς αυτοκινήτων». Πρόσθεσε ότι «το 2020 θα είναι ένα ιστορικό έτος για το Martorell. Αυτό καθώς πρόκειται να λανσάρουμε τρία νέα μοντέλα – το SEAT Leon, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor. Παράλληλα θα ξεκινήσει η ηλεκτροποίηση του εργοστασίου με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της οικογένειας Leon».

 

 

Σήμερα, περισσότεροι από 7.900 υπάλληλοι εργάζονται στο εργοστάσιο στο Martorell. Αυτό τόσο στην παραγωγή όσο και στα γραφεία. Στο εργοστάσιο παράγονται περίπου 2.300 αυτοκίνητα την ημέρα ή ένα κάθε 40 δευτερόλεπτα. Το Martorell λειτουργεί σε ρυθμούς πάνω από το 90% της τρέχουσας μέγιστης δυναμικής του.

 

 

 

Η πρωτοφανής παγκόσμια παραγωγή της SEAT

 

 

Το 2019, η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων SEAT σημείωσε νέο ρεκόρ, με αύξηση 12,1% και όγκο 592.019 αυτοκινήτων (2018: 528.293). Εκτός από το Martorell, η SEAT παρήγαγε επίσης αυτοκίνητα σε άλλα πέντε εργοστάσια που ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen.

 

 

Στο Kvasiny (Τσεχία), η SEAT παρήγαγε 98.370 Ateca (+8,3%). Στο Wolfsburg (Γερμανία) παρήγαγε 38.835 Tarraco έναντι 2.660 το 2018 όταν ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου προς το τέλος του έτους. 23.021 Alhambra στην Palmela (Πορτογαλία) (+17,5%), 11.547 Mii (-19.7%), όπου η παραγωγή σταμάτησε στα μέσα του έτους, και του νέου Mii electric που η παραγωγή του ξεκίνησε το Νοέμβριο στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία). Τέλος 1.506 Toledo στο Mladá Boleslav (Δημοκρατία της Τσεχίας), του οποίου η παραγωγή έχει διακοπεί από το Φεβρουάριο του 2019.

 

 

Η εταιρεία παρήγαγε επίσης τις πρώτες 22 pre-series μονάδες του νέου 100% ηλεκτρικού SEAT elBorn στο γερμανικό εργοστάσιο στο Zwickau. Το μοντέλο αυτό θα παρουσιαστεί το 2020 και θα είναι το δεύτερο όχημα του Volkswagen Group που θα κατασκευαστεί στη νέα πλατφόρμα MEB.

 

 

Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της φίρμας

 

 

Το SEAT el-Born είναι ένα από τα έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα της νέας προϊοντικής επίθεσης της SEAT μέχρι τις αρχές του 2021, μαζί με το ηλεκτρικό Mii, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της μάρκας. Το νέο Leon, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 28 Ιανουαρίου και θα διαθέτει μια plug-in υβριδική ηλεκτρική έκδοση (PHEV), το Tarraco, το οποίο θα έχει επίσης και μια έκδοση PHEV, ενώ επιπλέον, θα υπάρχουν δύο plug-in υβριδικά μοντέλα CUPRA: το Leon και το Formentor.

 

 

SEAT, κινητήριος δύναμη στην Ισπανία

 

 

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το 2019, η SEAT πούλησε 574.100 οχήματα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στην ιστορία της εταιρίας.

 

 

Στο SEAT Group εργάζονται περισσότεροι από 15.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza, Leon και Arona. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Ateca στη Τσέχικη Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στη Πορτογαλία και το Mii electric, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT, στη Σλοβακία.

 

 

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Η SEAT διαθέτει ήδη στη γκάμα της την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει την αυτοκίνηση του.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...