Η Skoda αποκαλύπτει το ENYAQ

ENYAQ first photo

Η Skoda αποκαλύπτει το ENYAQ

Η Skoda αποκαλύπτει το ENYAQ
Η Skoda αποκαλύπτει το ENYAQ

Η Skoda αποκαλύπτει το ENYAQ, το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV ευρείας παραγωγής της, το οποίο βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του VW Group.

 

ENYAQ first photo

ENYAQ first photo

 

Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η Skoda δημιουργεί μια νέα ονοματολογία. Αυτή συνδυάζει το ”Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το ”Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της Skoda. Με το ENYAQ, μετά τα CITIGOe iV και Superb iV, η Skoda κάνει το 2020 ένα ακόμη άλμα προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

 

Το όνομα του νέου Skoda ENYAQ προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα ”Enya”. Αυτό σημαίνει μάλιστα ”πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη ”Eithne”, που σημαίνει ”ουσία”, ”πνεύμα” ή ”αρχή”.

 

Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της Skoda. Το συγκεκριμένο αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το Enya είναι αυθεντικό, με έντονη προσωπικότητα και εύηχη προφορά. Μάλιστα ταιριάζει απόλυτα με την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία της μάρκας.

 

Το Skoda ENYAQ συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τη Skoda μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων. Επιπλέον, η επένδυση αυτή θα αφορά και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας.

 

Την ίδια στιγμή, η Skoda αναμένει ότι το 2025 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα plug-in υβριδικά θα αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως.

 

Η πρώτη φωτογραφία προσφέρει μια αρχική άποψη του σχεδιασμού του ENYAQ. Αποκαλύπτονται μάλιστα τα διακριτικά ”ENYAQ” στο πίσω μέρος του SUV.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...