Νέα BMW X5 xDrive45e

Νέα BMW X5 xDrive45e

Νέα BMW X5 xDrive45e

Νέα BMW X5 xDrive45e

Νέα BMW X5 xDrive45e

Η γερμανική εταιρεία λανσάρει τη νέα BMW X5 xDrive45e, μέσω της οποίας η γκάμα των SAV (Sports Activity Vehicle) επεκτείνεται τώρα με ένα plug-in υβριδικό σύστημα.

 

BMW X5 xDrive45e

BMW X5 xDrive45e

Η δεύτερη γενιά της BMW X5 με ηλεκτροκίνηση συνδυάζει έναν ειδικών προδιαγραφών, σε σειρά 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα BMW TwinPower Turbo. Επίσης, και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία BMW eDrive. Έχει επιτευχθεί αύξηση ισχύος στα 290 kW/394 hp, αισθητή βελτίωση στον τομέα της ηλεκτρικής αυτονομίας και σημαντική μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

 

Η ηλεκτρική αυτονομία – 67 έως 87 km στο νέο κύκλο δοκιμών WLTP ή περίπου 86 έως 97 km σύμφωνα με το πρότυπο NEDC – έχει υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

 

Λειτουργία και επιδόσεις

 

Ο κινητήρας καύσης και το ηλεκτρικό μοτέρ διοχετεύουν την παραγόμενη ισχύ σε ένα 8οκτάχυτο κιβώτιο Steptronic τελευταίας  γενιάς και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Με αυτό τον τρόπο, η ροπή μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με ηλεκτροκίνηση. Αυτό και όταν χρησιμοποιείται ο κινητήρας καύσης ή και οι δύο μονάδες κίνησης. Έτσι διασφαλίζεται σπορ οδηγική απόλαυση στο δρόμο και ανώτερες επιδόσεις off-road σε χαλαρά εδάφη, σε όλες τις περιπτώσεις. Η νέα BMW X5 xDrive 45e χρειάζεται 5,6 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, δηλαδή 1,2 δεύτερα λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Η τελική της ταχύτητα είναι 235 km/h.

 

BMW X5 xDrive45e

BMW X5 xDrive45e

Χώρος αποσκευών

 

Λόγω της θέσης της μπαταρίας υψηλής τάσης στο κάτω τμήμα του αμαξώματος,το κέντρο βάρους είναι χαμηλότερο έναντι των μοντέλων SAV με συμβατικό σύστημα κίνησης. Ο χώρος αποσκευών της BMW X5 xDrive45e είναι μόλις 150 λίτρα μικρότερος. Με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση, η αποθηκευτική ικανότητα φτάνει τα 500 λίτρα. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες, η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι 1.720 λίτρα.

 

Εξοπλισμός

 

Η νέα BMW X5 xDrive45e εφοδιάζεται στάνταρ με αερανάρτηση δύο αξόνων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Τα προαιρετικά συστήματα ανάρτησης που διατίθενται για το plug-in υβριδικό μοντέλο περιλαμβάνουν integral active steering.

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ακουστική προστασία πεζών. Στις χαμηλές ταχύτητες με ηλεκτροκίνηση, ένα σύστημα ηχείων εκπέμπει ένα χαρακτηριστικό ήχο ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, που καθιστά αισθητή την παρουσία των οχημάτων χωρίς να είναι ενοχλητικός για τους επιβάτες.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...