Νέο εργοστάσιο κινητήρων Mercedes στην Πολωνία

Νέο εργοστάσιο κινητήρων Mercedes στην Πολωνία

Το νέο Εργοστασίου κινητήρων Mercedes στην Πολωνία είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των εργαζόμενων της στην περιοχή.

Mercedes-Benz Cars engine plant in Poland

Η Mercedes βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του εργοστασίου της στο Γιαβόρ της Πολωνίας, εκεί όπου στα τέλη του 2019, θα απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, με τους ήδη υπάρχοντες να είναι 500. Η μονάδα, που δεν εκμπέμπει καθόλου διοξείδιο του άνθρακα, θα παράγει 4κύλινδρους κινητήρες diesel και βενζίνης για υβριδικά και συμβατικά αυτοκίνητα.

Οι διαφορετικές παραλλαγές του κινητήρα θα παράγονται παράλληλα με τους αντίστοιχους στροφαλοθαλάμους σε ιδιαίτερα ευέλικτες γραμμές που θα επιτρέπουν γρήγορες προσαρμογές στη ζήτηση της αγοράς. Οι κινητήρες που θα παράγονται στο Γιαβόρ θα συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία κινητήρων και τη μερική ηλεκτροκίνηση, χρησιμοποιώντας τεχνολογία 48 volt.

Η Mercedes αποτελεί μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες στην Πολωνία που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τους τοπικούς προμηθευτές πράσινης ενέργειας και θερμότητας και η μονάδα στο Γιαβόρ θα είναι ένα από τα πρώτα εργοστάσια που δεν εκπέμπουν CO2.

Εργοστάσιο κινητήρων Mercedes: Με εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας θα λαμβάνεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η απαίτηση για θερμότητα θα επιτυγχάνεται μέσω μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται παραπλεύρως του εργοστασίου και θα παρέχει ενέργεια από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Περίπου 600 αισθητήρες θα καταγράφουν την κατανάλωση ενέργειας, η οποία μπορεί να ελεγχθεί σε οθόνες αφής σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας τις ενεργειακές απαιτήσεις του εργοστασίου.

Οι εφαρμογές του σχεδίου Industry 4.0, όπως οι πληροφορίες του συστήματος σε πραγματικό χρόνο και ο ψηφιακός διαχειρισμός του χώρου, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο νέο εργοστάσιο κινητήρων. Τα συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό μπορούν να ανιχνευθούν ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας RFID (Radio Frequency Identification-Ανίχνευση Ραδιοσυχνοτήτων) ενώ η χρήση των Augmented Reality και Big Data θα μπορούν να υποστηρίζουν τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης, στην αποφυγή των λαθών σε πρώιμο στάδιο και την αποτροπή βλαβών στα μηχανήματα. Στόχος επίσης, η λειτουργία όλου του συστήματος δίχως χρήση χαρτιού.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...