Σημαντική ανακάλυψη από τη Nissan

Σημαντική ανακάλυψη από τη Nissan

Σημαντική ανακάλυψη από τη Nissan

Σημαντική ανακάλυψη από τη Nissan
Σημαντική ανακάλυψη από τη Nissan

Μια σημαντική ανακάλυψη από τη Nissan σχετικά με την παραγωγή ανταλλακτικών από ανθρακονήματα έρχεται να επιταχύνει την ανάπτυξή τους.

 

Nissan - παραγωγή ανταλλακτικών

Nissan – παραγωγή ανταλλακτικών

 Η Nissan στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα διαδικασία για μαζική παραγωγή ανταλλακτικών CFRP και να τα διαθέσει σε περισσότερα αυτοκίνητα πελατών της. Η καινοτομία μπορεί να μειώσει τον χρόνο παράδοσης για την ανάπτυξη τέτοιων εξαρτημάτων έως και στο ήμισυ. Αντίστοιχα και τον απαιτούμενο χρόνο για χύτευση κατά περίπου 80%, σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους.Τα οφέλη από την χρήση των ανθρακονημάτων είναι από καιρό γνωστά. Ωστόσο είναι ακριβότερα σε σύγκριση με άλλα υλικά, όπως ο χάλυβας. Μαζί με τη δυσκολία στη διαμόρφωση εξαρτημάτων CFRP, αυτοί οι λόγοι αποτελούσαν τροχοπέδη στη μαζική παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

 

Nissan - παραγωγή ανταλλακτικών

Nissan – παραγωγή ανταλλακτικών

 

Συμπιεσμένη έκχυση ρητίνης σε εκμαγείοΗ Nissan βρήκε μια νέα προσέγγιση στην υπάρχουσα μέθοδο παραγωγής. Αυτή είναι γνωστή ως συμπιεσμένη έκχυση ρητίνης σε εκμαγείο. Η υπάρχουσα μέθοδος περιλαμβάνει τη διαμόρφωση ινών άνθρακα στο σωστό σχήμα και την τοποθέτηση σε μια μήτρα με ένα μικρό κενό μεταξύ της άνω πλευράς της μήτρας και των ινών άνθρακα. Στη συνέχεια, η ρητίνη εγχύνεται στην ίνα και αφήνεται προς σκλήρυνση.Οι μηχανικοί της Nissan ανέπτυξαν τεχνικές για να προσομοιώσουν με ακρίβεια τη διαπερατότητα της ρητίνης σε ανθρακονήματα, ενώ απεικονίζουν τη συμπεριφορά της ροής της ρητίνης σε μια μήτρα χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εντός της μήτρας και μια διαφανή μήτρα. Το αποτέλεσμα της επιτυχούς προσομοίωσης ήταν ένα συστατικό υψηλής ποιότητας με μικρότερο χρόνο ανάπτυξης.

 

Δείτε το βίντεο

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...