Συνεργασία Ford και McDonald’s

Συνεργασία Ford και McDonald’s

Συνεργασία Ford και McDonald’s

Συνεργασία Ford και McDonald’s
Συνεργασία Ford και McDonald’s

Συνεργασία Ford και McDonalds πάνω στην εξέλιξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών για τη δευτερογενή χρήση βασικών συστατικών των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

 

Ford - McDonald’s - Collaboration

Ford – McDonald’s – Collaboration

 

Πιο συγκεκριμένα, η Ford Motor Company και η McDonald’s Αμερικής σύντομα θα αξιοποιούν το στοιχείο ενός γνώριμου προϊόντος της πρωινής μας ρουτίνας σε εξαρτήματα αυτοκινήτων. Όπως είναι, για παράδειγμα, το πλαίσιο των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

 

 

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι από αποξηραμένες φλούδες κόκκων του καφέ αφαιρούνται κατά τη διαδικασία του καβουρδίσματος. Τα υπολείμματα των κόκκων του καφέ μπορούν να μετατραπούν σ’ ένα ανθεκτικό υλικό. Αυτό μάλιστα μπορεί να ενισχύσει συγκεκριμένα εξαρτήματα που συναντάμε σήμερα στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

 

 

Οι φλούδες του καφέ, αφού θερμανθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και σε συνθήκες χαμηλού οξυγόνου, στη συνέχεια αναμιγνύονται με πλαστικό και άλλα πρόσθετα. Το προϊόν που προκύπτει μετατρέπεται σε σφαιρίδια και με τη σειρά του μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί σε διάφορα σχήματα.

 

Ford - McDonald’s - Collaboration

Ford – McDonald’s – Collaboration

 

Ελαφρύτερα εξαρτήματα και με ξεχωριστές θερμικές ιδιότητες

 

 

Το συνθετικό αυτό υλικό πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας για εξαρτήματα. Παράδειγμα το πλαίσιο των προβολέων και άλλα τμήματα του αυτοκινήτου που συναντώνται τόσο στην καμπίνα, όσο και κάτω από το εμπρός καπό. Τα εν λόγω εξαρτήματα αναμένεται να είναι περίπου 20% ελαφρύτερα. Παράλληλα θα καταναλώνεται 25% λιγότερη ενέργεια κατά τη διαδικασία χύτευσής τους. Η Ford εκτιμά μάλιστα ότι οι θερμικές ιδιότητες ενός τέτοιου προϊόντος είναι αισθητά καλύτερες σε σχέση με εκείνες του υλικού που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

 

 

«Η δέσμευση της McDonald’s στην καινοτομία μας εντυπωσίασε. Ταίριαξε μάλιστα στο δικό μας καινοτόμο όραμα και τις δράσεις βιωσιμότητας». Αυτό δήλωσε η Debbie Mielewski, Ford senior technical leader, της ομάδας έρευνας βιωσιμότητας και «αναδυόμενων» υλικών. «Είναι κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για τη Ford εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Συγχρόνως είναι ένα παράδειγμα προώθησης μιας κυκλικής οικονομίας. Σε αυτή, διαφορετικές βιομηχανίες συνεργάζονται και ανταλλάσσουν υλικά που, διαφορετικά, θα ήταν παράπλευρα προϊόντα ή απόβλητα.»

 

Ford - McDonald’s - Collaboration

Ford – McDonald’s – Collaboration

 

Εφαρμόζοντας καινοτόμες διαδικασίες

 

 

Η συνεργασία των Ford και McDonald’s είναι το πιο πρόσφατο δείγμα των καινοτόμων διαδικασιών που εφαρμόζουν αμφότερες οι εταιρείες για την προστασία τόσο των ίδιων των προϊόντων τους, όσο και του περιβάλλοντος. Στο συγκεκριμένο project συμμετέχει επίσης η Varroc Lighting Systems. Η τελευταία προμηθεύει τους προβολείς. Επιπλέον, υπάρχει συνεργασία και με τη Competitive Green Technologies, που επεξεργάζεται τις φλούδες του καφέ.

 

 

Με μία αυξανόμενη γκάμα βιώσιμων υλικών, η Ford στοχεύει στη διεύρυνση της χρήσης ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων πλαστικών στα οχήματά της σε όλο τον κόσμο.

 

Η McDonald’s και η Ford σκοπεύουν να συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους για τη συνεργατική χρήση των αποβλήτων ως πρώτης ύλης προωθώντας παράλληλα τους στόχους βιωσιμότητας.

 

                                                                       

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...