Τα φώτα στα νέα ID.3 και ID.4

Τα φώτα στα νέα ID.3 και ID.4

Τα φώτα στα νέα ID.3 και ID.4

Τα φώτα στα νέα ID.3 και ID.4
Τα φώτα στα νέα ID.3 και ID.4

Τα φώτα στα νέα ID.3 και ID.4 διαθέτουν μοντέρνο και ελκυστικό σχεδιασμό, εντυπωσιάζοντας με το παρουσιαστικό τους.

 

Φωτιστικά σώματα ID.3 και ID.4

Φωτιστικά σώματα ID.4

 

Μέχρι σήμερα, κάθε φορά που οι σχεδιαστές αυτοκινήτων ήθελαν να εστιάσουν την προσοχή σε λεπτομέρειες, συχνά χρησιμοποιούσαν το χρώμιο ως υλικό – τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό. Με τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, αυτό αλλάζει με γοργό ρυθμό. «Το φως είναι το νέο χρώμιο», εξηγεί ο Klaus Zyciora ως επικεφαλής σχεδιασμού του Volkswagen Group. «Το φως παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά για ένα ηλεκτρικό όχημα. Αντιπροσωπεύει ενέργεια και ηλεκτρισμό, αλλά και ζεστασιά και ασφάλεια. Το φως είναι ένα τέλειο σύμβολο για την κινητικότητα του μέλλοντος».Ο Zyciora και η ομάδα του εφάρμοσαν αυτήν τη φιλοσοφία στα ID.3 και ID.4, τα δύο πρώτα μοντέλα ID., δημιουργώντας ένα νέο, αντιπροσωπευτικό σχέδιο φωτισμού. Οι μεγάλοι προβολείς κυριαρχούν στο μπροστινό άκρο των ηλεκτρικών μοντέλων, με την τεχνολογία LED σε μεγάλο βαθμό ως στάνταρ.Κάτι τέτοιο συμβαίνει αντίστοιχα και στο πίσω μέρος, με τα δύο μοντέλα να αφήνουν σαφείς φωτιστικές εντυπώσεις στο πέρασμά τους. Τα εξωτερικά περιβλήματα στους καθρέφτες διαθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο φωτισμού: κρύβουν προβολείς λογότυπων που προβάλλουν στο έδαφος ένα ιδιαίτερο μοτίβο σε σχήμα διαμαντιού, τυπικό στοιχείο των μοντέλων της οικογένειας ID., κατά το άνοιγμα των θυρών.Ομοιότητα με τα ανθρώπινα μάτιαΟι μονάδες φωτισμού έχουν έντονη ομοιότητα με τα ανθρώπινα μάτια. Περιβάλλονται από φωτιζόμενους δακτύλιους με πεπλατυσμένο το κάτω τμήμα – είναι το σήμα κατατεθέν της οικογένειας μοντέλων ID. με IQ.Light. Τα ανοίγματα σε σχήμα κηρήθρας στα περιβλήματα των μονάδων και καλώδια οπτικών ινών παράγουν το φως των φώτων ημέρας. Μια λωρίδα φωτός διασχίζει το μπροστινό άκρο και συνδέει τους προβολείς μεταξύ τους, όταν τα φώτα είναι αναμμένα.Οι φωτεινές μονάδες στους προβολείς επικοινωνούν με τον οδηγό ακόμη και πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο. Κάθε φορά που ο οδηγός πλησιάζει το όχημα με το κλειδί, τα φώτα περιστρέφονται ηλεκτρικά από κάτω προς τα πάνω για να τον καλωσορίσουν κοιτώντας ψηλά. Με το σύστημα πρόσβασης χωρίς κλειδί Keyless Advanced, το όχημα διαθέτει ένα βελτιωμένο σενάριο καλωσορίσματος: σε αυτήν την περίπτωση, οι μονάδες φωτός «ανοίγουν τα μάτια τους» και στη συνέχεια περιστρέφονται προς τα πλάγια.

 

Πίσω φώτα ID.4

Πίσω φώτα ID.4

 

 Τρισδιάστατα οπίσθια φώτα LED για πρώτη φοράΕιδικά στο ID.4, η Volkswagen χρησιμοποιεί τρισδιάστατα οπίσθια φώτα LED για πρώτη φορά. Το φως τους σχηματίζει μια επίπεδη καμπύλη και έχει ιδιαίτερα ομοιογενές και έντονο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, εννέα επιφάνειες καλωδίων οπτικών ινών εκπέμπουν το φως σε ασυνήθιστα πλούσιο κόκκινο χρώμα. Οι επιφάνειες μοιάζουν να αιωρούνται μπροστά από ένα μαύρο φόντο. Τα φώτα φρένων ανάβουν σε σχήμα “X”.
#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...