Το νέο Golf με νέα λειτουργία

Το νέο Golf με νέα λειτουργία

Το νέο Golf με νέα λειτουργία

Το νέο Golf με νέα λειτουργία
Το νέο Golf με νέα λειτουργία

Το νέο Golf με νέα λειτουργία «ειδοποίησης κινδύνου στην κυκλοφορία» που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό και υλοποιείται χάρη στη διασύνδεση Car2X.

 

Λειτουργία Ειδοποίησης Κινδύνου

Λειτουργία Ειδοποίησης Κινδύνου

 

Πρόκειται για επικοινωνία του Golf με συμβατά αυτοκίνητα σε απόσταση έως και 800 μέτρα. Μέσα από αυτή ανταλλάσσονται πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τις πιθανά επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από αυτές. Το σύστημα παρέχει έγκαιρη και συχνά σωτήρια ειδοποίηση στον οδηγό.Τεχνολογία Car2XΗ πρωτοποριακή τεχνολογία Car2X, την οποία πρώτη η Volkswagen στην Ευρώπη υιοθέτησε ως στάνταρ, βασίζεται στο ασύρματο πρότυπο WiFi p. Γνωστό στην Ευρώπη και ως ITSG5, το πρότυπο αυτό αναπτύχθηκε ειδικά για ασύρματη, τοπική επικοινωνία μεταξύ οχημάτων. Μάλιστα λειτουργεί χωρίς την ανάγκη δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Κατά συνέπεια, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ και παρέχει συνολική κάλυψη εντός των ορίων του συστήματος. Οχήματα εξοπλισμένα με την τεχνολογία κάνουν απευθείας ανταλλαγή δεδομένων θέσης και πληροφοριών μέσω WiFi p. Τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται οπουδήποτε και έτσι διατηρείται η ιδιωτικότητά τους, όπως και των κινήσεων του χρήστη.

 

Car2X

Car2X

 

Το Golf σε επικίνδυνες δοκιμέςΗ γερμανική ADAC, η μεγαλύτερη Λέσχη Οδηγών Αυτοκινήτου στην Ευρώπη, με περισσότερα από 17 εκατομμύρια μέλη, υπέβαλε το νέο Golf σε οκτώ τυπικές επικίνδυνες καταστάσεις, στις οποίες ένας οδηγός δεν θα αντιδράσει έγκαιρα χωρίς υποβοήθηση. Μία από αυτές ήταν η ύπαρξη ενός ακινητοποιημένου λόγω βλάβης αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας, πίσω από μια τυφλή γωνία ή καμπή. Χάρη στο σύστημα, το νέο Golf κινούμενο με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα εντόπισε το όχημα 11 δευτερόλεπτα πριν από την πιθανή πρόσκρουση. Μάλιστα από απόσταση περίπου 300 μέτρων εμφάνισε σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προειδοποιώντας έγκαιρα και σωτήρια τον οδηγό. Αντίστοιχη είναι η ενεργοποίηση του συστήματος και σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού προπορευόμενων οχημάτων.Ένα άλλο σενάριο όπου το σύστημα αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο, είναι όταν σε κυκλοφοριακή συμφόρηση ακουστούν οι σειρήνες οχήματος υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, χωρίς να είναι εμφανές από ποια κατεύθυνση προσεγγίζει το νέο Golf. Χάρη στη λειτουργία ειδοποίησης κινδύνου, το Golf θα ενημερώσει τον οδηγό του με σχετική ειδοποίηση στο Digital Cockpit. Αυτή συνοδεύεται από ένα βέλος που δείχνει την κατεύθυνση από την οποία έρχεται το όχημα και την κατά προσέγγιση απόσταση. Παράλληλα, εκπέμπεται ακουστική προειδοποίηση. Έτσι ο οδηγός έχει αρκετό χρόνο να αντιδράσει ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία.Η ADAC αξιολόγησε την τεχνολογία Car2X στο νέο Golf ως «τεχνολογικό ορόσημο», συγκρίσιμο στην ιστορία εξέλιξης του αυτοκινήτου με συστήματα όπως το ABS ή οι αερόσακοι.

 

Car2X

Car2X

 

Ο Euro NCAP τίμησε το νέο GolfΑπό την πλευρά του, ο Euro NCAP δεν περιορίστηκε στην απονομή 5 αστέρων στο νέο Golf για την ασφάλεια που προσφέρει. Τίμησε τη λειτουργία ειδοποίησης κινδύνου στην κυκλοφορία στο νέο Golf με το “Advanced Award”. Πρόκειται για ένα ειδικό βραβείο για πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας που οι κατασκευαστές εισάγουν με δική τους πρωτοβουλία. Το συγκεκριμένο βραβείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010. Ωστόσο δεν έχει απονεμηθεί από το 2014. Οι ειδικοί του Euro NCAP εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από τη συγκεκριμένη λειτουργία, που σκοπεύουν να υιοθετήσουν μελλοντικά την τεχνολογία Car2X, ως κριτήριο αξιολόγησης!Εφαρμογή επικοινωνίας με χαμηλό κόστοςΑξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή επικοινωνίας Car2X με χρήση WiFi p στην οδική κυκλοφορία μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρες της ΕΕ με χαμηλό κόστος. Αυτό καθώς δεν βασίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G. Εφαρμόζει την αρχή της νοημοσύνης του σμήνους, δηλαδή βελτιώνεται με τον αριθμό των συμμετεχόντων που ενσωματώνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Volkswagen αναπτύσσει τώρα την τεχνολογία Car2X σε μεγάλη κλίμακα. Μετά το Golf, θα συμπεριληφθεί σε άλλα μοντέλα της μάρκας ενώ παγκοσμίως και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.Η λειτουργία ειδοποίησης κινδύνου στην κυκλοφορία στο νέο Golf: https://bit.ly/NEO_GOLF_ME_CAR2X


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...