Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas

Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas

Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas

Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas

Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas

Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas, με την εταιρεία να το πανηγυρίζει δεόντως χάρη στο 1-3 που σημείωσε στην Ιαπωνία.

 

Έκτο σερί πρωτάθλημα στη Formula 1 για τη Mercedes-AMG Petronas

Βαλτέρι Μπότας – Mercedes-AMG Petronas

Στην κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος κατασκευαστών στην ιστορία της στη Formula 1 έφτασε η Mercedes-AMG Petronas στην Ιαπωνία. Οι Λιούις Χάμιλτον και Βαλτέρι Μπότας αποτελούν τους δύο μοναδικούς οδηγούς που μπορούν να εξασφαλίσουν τον τίτλο, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα από τη μεριά της αποτελεί την πρώτη στο σπορ που κάνει το νταμπλ έξι φορές στη σειρά.

 

Ο Μπότας κατέκτησε την έκτη του νίκη, την τρίτη του φετινή και την πρώτη στην Ιαπωνία. Ο Χάμιλτον, που τερμάτισε τρίτος, πήρε έναν έξτρα πόντο, λόγω του ταχύτερου γύρου του αγώνα. Ήταν ο τέταρτος στην Ιαπωνία, ισοφαρίζοντας τον Μίχαελ Σουμάχερ, που έχει τους ίδιους εκεί. Παράλληλα, ο Μπότας βρέθηκε για 100ή φορά στους βαθμολογούμενους οδηγούς.

 

Ο Χάμιλτον έχει 338 πόντους, 64 πίσω με 274 είναι ο Μπότας, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari με 221, είναι 53 πιο πίσω. Στους κατασκευαστές, η Mercedes-AMG Petronas Motorsport έχει 612 πόντους και ηγείται της Ferrari κατά 177, με την ιταλική ομάδα να έχει 435.

 

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Βαλτέρι Μπότας

 

Έξι διπλά πρωταθλήματα – κάθε μέλος της ομάδας στην πίστα και στα εργοστάσια μπορεί να είναι απίστευτα περήφανο για αυτό το επίτευγμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Νομίζω ότι δεν συνειδητοποιούμε ακόμα το εκπληκτικό επίτευγμα, αλλά γράφουμε ιστορία σε αυτό το άθλημα. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν μέχρι τώρα και καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, ειδικά στην αρχή της σεζόν. Είναι εκπληκτικό να πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν – τι μεγάλη μέρα για όλους μας. Είχα μια εξαιρετική εκκίνηση, μία από τις καλύτερες στην καριέρα μου, και κατάφερα να πάρω το προβάδισμα από την αρχή.

 

Περιμέναμε το αυτοκίνητό μας να είναι γρήγορο στον αγώνα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε αυτή την πίστα, οπότε γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να πάρουμε το προβάδισμα στην αρχή και είμαι πολύ χαρούμενος που όλα ξεκίνησαν καλά. Μου άρεσε πραγματικά ο αγώνας. Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά καλό και οι αναβαθμίσεις μας λειτούργησαν εξίσου καλά. Η Σουζούκα ήταν πάντα η αγαπημένη μου πίστα, παρόλο που δεν είμαι ποτέ ιδιαίτερα δυνατός εδώ – αλλά τώρα μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Πέρασαν πολλοί αγώνες από την τελευταία νίκη μου, μου έλειψε αυτό το νικηφόρο συναίσθημα και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που κέρδισα τον αγώνα που μας εξασφάλισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Λιούις Χάμιλτον

 

Είμαι τόσο χαρούμενος για την ομάδα – αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Έξι διαδοχικοί διπλοί τίτλοι είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα που πήρε πολύ καιρό και πολύ σκληρή δουλειά. Δείχνει απλώς τη δύναμη και το βάθος μέσα και έξω για την ομάδα και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που είμαι μέρος της ιστορίας της Mercedes. Αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα – σας ευχαριστώ σε όλους σε Μπράκλεϊ, Μπρίξγουορθ και Στουτγκάρδη για όλη τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση.

 

Ο Βαλτέρι έκανε σπουδαία δουλειά και άξιζε τη νίκη, συγχαρητήρια σε αυτόν. Έκανα ό, τι μπορούσα. Νομίζω ότι είχαμε πιθανώς την ευκαιρία να κάνουμε το 1-2, οπότε θα ρίξουμε μια ματιά στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε πως οι επόμενοι αγώνες θα αποτελέσουν προκλήσεις. Η Ferrari εξακολουθεί να έχει πλεονέκτημα ταχύτητας, το οποίο καθιστά πολύ δύσκολο να βρεθείς μπροστά της, για αυτό πρέπει να την ξεπεράσουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό το κάνει πραγματικά συναρπαστικό για τους θεατές. Θα γιορτάσουμε αυτό το μνημειώδες επίτευγμα. αλλά αύριο θα αρχίσουμε να πιέζουμε ξανά – έχουμε ακόμα αγώνες για να κερδίσουμε.

Τότο Βολφ

 

Όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι πριν από έξι ή επτά χρόνια, θέλαμε να κερδίζουμε τακτικά αγώνες και στη συνέχεια να αγωνιστούμε για ένα πρωτάθλημα – και τώρα, έξι χρόνια αργότερα, κερδίζουμε το έκτο πρωτάθλημα στη σειρά. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτό θα ήταν δυνατό και είμαι απίστευτα ευτυχής για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι. Δεν ήταν πάντα εύκολο, όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά και είχαμε μερίδιο ευθύνης στις οδυνηρές στιγμές, αλλά ήμασταν πάντα σε θέση να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Όλοι στο Μπράκλεϊ και Μπρίξγουορθ εργάστηκαν απίστευτα σκληρά για αυτό το επίτευγμα και δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς τη συνεχή υποστήριξη από την Daimler και την Petronas, που ήταν πάντα δίπλα μας.

 

Αυτό το έκτο πρωτάθλημα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο – και το αφιερώνουμε στον Νίκι (σ.σ. Λάουντα). Ήταν τόσο σημαντικός από την αρχή και μας λείπει πολύ. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και εξακολουθεί να είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι πια εδώ. Συνεχίζω να σκέφτομαι: «Τι θα έλεγε ο Νίκι, τι θα σκεφτόταν;». Σήμερα, μάλλον θα έλεγε «Συγχαρητήρια για τον έκτο τίτλο, αλλά έχετε μια πρόκληση στα χέρια σας για το επόμενο έτος». Ήταν ο τρόπος του να σιγουρευτεί ότι δεν θα είμαστε ποτέ εφησυχασμένοι. Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) υπήρξε ένα συναισθηματικό rollercoaster. Ήμασταν απογοητευμένοι το πρωί επειδή δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι στα προκριματικά. Και τώρα έχουμε κερδίσει τον αγώνα και τα δύο πρωταθλήματα – που είναι ακόμα δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως.

 

Πηγή: Mercedes-AMG Petronas


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...