Απεβίωσε ο Niki Lauda

Απεβίωσε ο Niki Lauda

Απεβίωσε ο Niki Lauda

Απεβίωσε ο Niki Lauda

 

Απεβίωσε ο Niki Lauda, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και κορυφαία προσωπικότητα της F1, να αφήνει την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (20.5.2019).

 

Απεβίωσε ο Niki Lauda

Απεβίωσε ο Niki Lauda

 

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Αυστριακός πέθανε ειρηνικά στον κύκλο της οικογένειάς του.

 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Niki έφυγε ειρηνικά. Έφυγε στο στενό οικογενειακό κύκλο. Τα μοναδικά του επιτεύγματα ως αθλητής και επιχειρηματίας είναι και θα παραμείνουν αξέχαστα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ο Lauda αφήνει τον πρώτο γάμο του δύο γιους και από το δεύτερο γάμο του με της Birgit Lauda δύο δίδυμα, οκτώ χρονών. «Η ακούραστη επιθυμία του για δράση, η ευθύτητά του, η αποτελεσματικότητά του και το θάρρος του θα παραμείνουν ένα πρότυπο για όλους μας». Μακριά από το φώτα της δημοσιότητας, ήταν ένας αγαπημένος και υποστηρικτικός σύζυγος, πατέρας και παππούς.»

 

Ο 70χρονος Niki Lauda είχε καταφέρει πολλές φορές στη ζωή του να ξεφύγει από τον θάνατο. Ιδιαίτερα μετά από το τρομακτικό του ατύχημα στην Nordschleife. Τότε που καιγόταν για ένα λεπτό, πριν καταφθάσει ο Arturo Merzario και τον διασώσει με αυτοθυσία.

 

Το περιστατικό αυτό του πρόσθεσε το κοσμητικό επίθετο «άφθαρτος», συγχρόνως όμως ανεξίτηλα σημάδια στο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του. Επίσης σοβαρά προβλήματα στα νεφρά και τον πνεύμονα, που επιδεινώθηκαν με τη λήψη πολλών φαρμάκων.

 

Με τρεις μεταμοσχεύσεις, το 1997 και το 2005 νεφρών με δότες τον αδελφό του Florian και τη σύζυγό του Birgit και το καλοκαίρι του 2018 πνεύμονα, κατάφερε ακόμη τρεις φορές να ξεφύγει από το θάνατο. Την τελευταία φορά πάντως, προσωρινά… Άλλωστε από τις αρχές του χρόνου ταλαιπωρήθηκε και νοσηλεύτηκε με γρίπη, πριν τελικά καταλήξει.

 

Απεβίωσε ο Νίκι Λάουντα, ένας πραγματικός μαχητής

 

Ο Niki Lauda ήταν πάντα μαχητής. Σχεδόν 40 μέρες μετά το φοβερό του ατύχημα επέστρεψε στους αγώνες και μάλιστα πήρε και την 4η θέση στον αγώνα της Ιταλίας. Στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής τρεις φορές, το 1975 και 1977 με τη Ferrari και το 1984 με την McLaren.

 

Στην ιστορία έχει περάσει και η αποτυχημένη, λόγω συχνών εγκαταλείψεων λόγω τεχνικών προβλημάτων, συνεργασία του με την Parmalat του Bernie Ecclestone.

 

Μετά τη F1, ίδρυσε τη δική του αεροπορική εταιρεία, η οποία συνεχίζει τις δραστηριότητές της μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος ήταν άλλωστε, πέρα από πιλότος αγωνιστικών αυτοκινήτων και δεινός πιλότος αεροσκαφών. Η πτώση από κατασκευαστικό πρόβλημα ενός Boeing της Lauda Air στην Ταϋλάνδη, που στοίχησε το θάνατο σε 223 επιβάτες, αποτέλεσε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη ζωή του. Παρόλα αυτά κατάφερε να ορθοποδήσει για άλλη μια φορά.

 

Από το 1993 επιστρέφει στην F1 αρχικά ως σύμβουλος της Ferrari και αργότερα, μέχρι και το θάνατό του ουσιαστικά της ομάδας της Mercedes. Οι επιτυχίες της ομάδας τα τελευταία πέντε χρόνια, οφείλονται και στη δική του παρέμβαση, γνώση και διορατικότητα. Οι γερμανομαθείς, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον ξεκάθαρο τρόπο σκέψης του, αλλά και τις γνώσεις του, μέσα από το σχολιασμό των αγώνων της F1 από το γερμανικό κανάλι RTL.

 

Ο Niki Lauda, το ίνδαλμα σειράς γενεών, ακόμη και πολύ νεότερων που δεν πρόλαβαν να τον δουν να αγωνίζεται, περνά στην ιστορία. RIP ίνδαλμα της εφηβείας μας.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...