Αύξηση κερδών για τη Volvo το 2019

Volvo SUV Range

Αύξηση κερδών για τη Volvo το 2019

Αύξηση κερδών για τη Volvo το 2019
Αύξηση κερδών για τη Volvo το 2019

Αύξηση κερδών για τη Volvo το 2019, με τις εκθέσεις της εταιρείας να δείχνουν βελτίωση των λειτουργικών εσόδων κατά 14,3 δις. σουηδικές κορόνες.

 

Volvo SUV Range

Volvo SUV Range

 

Τα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρη τη χρονιά που μας πέρασε βελτιώθηκαν σε ποσοστό 0,8% σε σύγκριση με το 2018. Από την πλευρά τους, οι ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν σε 11,6 δισεκατομμύρια SEK.

 

 

Το αποτέλεσμα ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας για ένα έκτο συνεχόμενο παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων το 2019. Αυτό καθώς πούλησε για πρώτη φορά περισσότερα από 700.000 αυτοκίνητα στην ιστορία της.

 

 

Τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους κατά το δεύτερο εξάμηνο ήταν καλύτερα από το αντίστοιχο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Η κερδοφορία κατά την περίοδο αυτή οφείλεται στη συνεχιζόμενη αύξηση του όγκου των SUV.

 

 

«Το 2019 ήταν ένα ακόμη έτος ανάπτυξης στο οποίο πετύχαμε ένα ισχυρό οικονομικό αποτέλεσμα». Αυτό δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. Και συνέχισε λέγοντας… «Χαίρομαι που βλέπω ότι οι δράσεις οικονομικής απόδοσης που εφαρμόσαμε είχαν αποτέλεσμα, ειδικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.»

 

 

Το έκτο συνεχόμενο έτος πωλήσεων ρεκόρ της Volvo Cars ήταν το αποτέλεσμα ισχυρών επιδόσεων σε όλες τις μεγάλες αγορές. Μάλιστα η εταιρεία κέρδισε σημαντικό μερίδιο στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

 

 

Κορυφαίες επιδόσεις σε Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη

 

 

 

Στην Κίνα, η Volvo Cars πούλησε 154.961 αυτοκίνητα το 2019, σημειώνοντας αύξηση 18,7% έναντι του 2018. Μάλιστα ξεπέρασε άνετα τη συνολική αγορά. Το αποτέλεσμα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη Volvo Cars στην Κίνα, με τον υψηλότερο μάλιστα αριθμό πωλήσεων που έχει φτάσει σε μια ενιαία αγορά.

 

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία πούλησε 108.234 αυτοκίνητα, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 10,1%. Μάλιστα κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100.000 αυτοκινήτων που πωλούνται σταθερά κάθε χρόνο από το 2007.

 

 

Στην Ευρώπη, η Volvo Cars πούλησε περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα στη Γερμανία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επιπλέον, γνώρισε τα καλύτερα αποτελέσματα πωλήσεων από το 1990 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Οι αγορές που κατέγραψαν επίσης τις καλύτερες επιδόσεις πωλήσεων στην ιστορία της εταιρείας περιελάμβαναν την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Κορέα, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

 

 

Σ.Σ: 1 σουηδική κορόνα (sek) = 0.095€

 

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...