Ετοιμάζεται η νέα BMW iX3

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX3

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX3

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX3
Ετοιμάζεται η νέα BMW iX3

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX3, με το BMW Group να συνεχίζει συστηματικά εδώ και καιρό τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του.

 

BMW iX3

BMW iX3

 



Η κανονική παραγωγή του πρώτου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της βασικής μάρκας BMW θα ξεκινήσει στην κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα, στα τέλη του καλοκαιριού, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Tο εργοστάσιο της BBA στο Dadong θα κατασκευάζει το πρώτο Sports Activity Vehicle (SAV) με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για τις παγκόσμιες αγορές. Τα πρώτα από αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα θα παραδοθούν στους πελάτες μέχρι τα τέλη της χρονιάς.



Με ολοκληρωμένες δοκιμές



Οι απαιτούμενες δοκιμές για την έγκριση τύπου της νέας BMW iX3 έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Μάλιστα τα αποτελέσματα υποβλήθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές στις κύριες αυτοκινητιστικές αγορές.



Το προσωπικό της ομάδας δοκιμών μας διαχειρίστηκε αυτή τη μοναδική πρόκληση με τρομερή αφοσίωση και αποδοτικότητα». Αυτό δήλωσε ο Arno Keller, επικεφαλής εξέλιξης της BMW iX3. Περισσότερες από 340 ώρες δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων 7.700 και πλέον χιλιομέτρων δοκιμαστικής οδήγησης, έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.



Παράλληλα επιταχύνθηκαν οι προετοιμασίες για την παραγωγή της BMW iX3 στην Shenyang. Η BBA κατασκευάζει πρωτότυπα προ-παραγωγής της BMW iX3 στο εργοστάσιο του Dadong, Shenyang από τα μέσα της περσινής χρονιάς. Το 200ό μοντέλο προ-παραγωγής πρόσφατα πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης και ξεκίνησαν τα test drives στους δρόμους της Κίνας. Αυτό ώστε οι μηχανικοί εξέλιξης και δοκιμών να προβούν στις τελικές ρυθμίσεις.



Ένα ακόμα ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα



Με τη νέα BMW iX3, το BMW Group προσθέτει ένα ακόμα πλήρως ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα του. Αυτό όχι μόνο απευθύνεται σε νέες ομάδες πελατών, αλλά φτάνει στην αγορά σε μία εποχή όπου η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα επεκτείνεται σημαντικά. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασίζεται στην παγκοσμίως επιτυχημένη BMW X3. Συνδυάζει την ευελιξία και αντοχή ενός πολυτελούς μεσαίου Sports Activity Vehicle με επαναστατική τεχνολογία κίνησης για οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων. Η BMW X3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της ‘Δύναμης της Επιλογής’ (“Power of Choice”), η εταιρεία μπορεί να απαντά σε διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες των πελατών της σε όλο τον κόσμο και να μεγιστοποιεί τη συμβολή της στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2.



Βασισμένη στην τεχνολογία eDrive



Η BMW iX3 ήδη βασίζεται στην πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Αυτή περιλαμβάνει ένα σύστημα κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και τη μετάδοση ενσωματωμένα σε ένα κεντρικό κέλυφος. Ως αποτέλεσμα, ο απαιτούμενος χώρος εγκατάστασης του συστήματος κίνησης και το βάρος της μειώνονται σημαντικά σε σχέση με την απόδοση. Παράλληλα αυξάνεται η ευελιξία για την εγκατάσταση νέων εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης σε διαφορετικές εκδόσεις οχημάτων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί πλέον χρήση σπάνιων γαιών. Κατά συνέπεια, το BMW Group δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητά τους.



Η πέμπτη γενιά του συστήματος ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει επίσης νέες και ισχυρότερες μπαταρίες υψηλής τάσης. Χάρη στην προσαρμοζόμενη, αρθρωτή τους σχεδίαση, μπορούν να χρησιμοποιούνται ευέλικτα στην αντίστοιχη αρχιτεκτονική οχημάτων και στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις παραγωγής.



Με αυτονομία περίπου 440 km στον κύκλο WLTP (προκαταρκτικά δεδομένα), η BMW iX3 προετοιμάζει το δρόμο για την τεχνολογία BMW eDrive που θα χρησιμοποιείται επίσης στα μοντέλα BMW i4 και BMW iNEXT από το 2021 και μετά.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...