Η νέα BMW Σειρά 7 προστατεύει το περιβάλλον

Η νέα BMW Σειρά 7 προστατεύει το περιβάλλον

Η νέα BMW Σειρά 7 προστατεύει το περιβάλλον

Η νέα BMW Σειρά 7 προστατεύει το περιβάλλον

Η νέα BMW Σειρά 7 προστατεύει το περιβάλλον καθώς σύμφωνα με την ανάλυση της TÜV Rheinland, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της είναι 33% χαμηλότερες.

 

BMW 7 plug-in with ISO

BMW 7 plug-in with ISO

Σύμφωνα με την ανάλυση που επιβεβαίωσαν ανεξάρτητοι ελεγκτές, το λεγόμενο global warming potential (gwp) – του plug-in υβριδικού sedan είναι 33% χαμηλότερο από την αντίστοιχη τιμή ενός συμβατικού μοντέλου BMW Σειράς 7 εφάμιλλης ισχύος. Όταν μάλιστα γίνεται αποκλειστική χρήση ηλεκτρισμού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι μέχρι και 58% χαμηλότερες.

 

Με πιστοποίηση ISO

 

Η πιστοποίηση ISO για την αξιολόγηση του κύκλου ζωής της BMW 745Le επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας BMW eDrive στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Ο εξηλεκτρισμός του συστήματος μετάδοσης επιτρέπει επίσης στα πολυτελή sedan να πραγματοποιούν τις κλασικές καθημερινές διαδρομές, κυρίως στη πόλη, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία είναι από 55 έως 58 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 745e. Aπό 52 έως 55 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 745Le και από 51 έως 54 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 745Le xDrive.

 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κινείται αμιγώς με ηλεκτροκίνηση με ένα πολυτελές sedan και εκτός των ορίων της πόλης. Στο στάνταρ HYBRID driving mode, η νέα BMW 745e, η νέα BMW 745Le και η νέα BMW 745Le xDrive μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως 110 χ.α.ω. Αυτό μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα. Πιέζοντας το μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί το ELECTRIC mode. Το τελευταίο αυξάνει τη μέγιστη εφικτή ταχύτητα στα 140 χ.α.ω., χωρίς εκπομπές ρύπων. Μαζί, ο κινητήρας καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας παράγουν συνολική ισχύ 290 kW/394 hp. Η νέα BMW 745e μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,2 δλ.. Η νέα BMW 745Le πετυχαίνει το ίδιο σε 5,3 δλ, ενώ η νέα BMW 745Le xDrive σε 5,1 δλ.

 

Στη μελέτη περιβαλλοντικής ισορροπίας χρησιμοποιήθηκε η BMW 740Li με έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 250 kW/340 hp. Αυτό έγινε για λόγους άμεσης σύγκρισης με το plug-in υβριδικό μοντέλο. Οι τιμές που καταγράφηκαν για τα δύο μοντέλα και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε σύγκριση αναφέρονται σε μία προσομοίωση χρήσης της τάξης των 250.000 χιλιομέτρων.

 

BMW 7 plug-in with ISO

BMW 7 plug-in with ISO

Μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων

 

Το plug-in υβριδικό μοντέλο ήδη πετυχαίνει μία μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο κλίμα GWP (global warming potential) ύψους 33% συγκριτικά με την BMW 740Li. Όταν η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται στη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης της BMW 745Le προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές όπως συστήματα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, οι εκπομπές ρύπων που είναι επιβλαβείς για το κλίμα μειώνονται κατά περίπου 58%.

 

Ο ειδικός εξοπλισμός των τριών plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW Σειράς 7 περιλαμβάνει επίσης σύστημα ακουστικής προστασίας πεζών. Όταν το όχημα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και με ταχύτητες έως 30 χ.α.ω., παράγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος. Ο εξοπλισμός των plug-in υβριδικών μοντέλων περιλαμβάνει επίσης ένα στάνταρ σύστημα κλιματισμού (A/C). Αυτό μπορεί μάλιστα να ελέγχεται απομακρυσμένα από ένα smartphone μέσω BMW Connected App.

 

Η εξωτερική σχεδίαση Pure Excellence και το πακέτο M Σπορ διατίθενται προαιρετικά. Διατίθενται όλα τα συστήματα υποστήριξης οδήγησης καθώς και πλήρης η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού αναβάθμισης της άνεσης. Τέλος, με εξαίρεση το Executive Drive Pro, διατίθενται όλα τα συστήματα ανάρτησης της νέας BMW Σειράς 7.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...