Η BMW αλλάζει προοπτική

Η BMW αλλάζει προοπτική

Η BMW αλλάζει προοπτική

Η BMW αλλάζει προοπτική
Η BMW αλλάζει προοπτική

Η BMW αλλάζει προοπτική σχετικά με την αντιμετώπιση των προκλήσεων για τη μετακίνηση του μέλλοντος, όπως ανακοίνωσε στην CES 2020, στο Las Vegas.

 

 

BMW at CES 2020

BMW at CES 2020

 

 

Η φιλοσοφία του Γερμανού κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων συνοψίζεται στο hashtag #ChangeYourPerspective. Σύμφωνα με αυτό, η εταιρία δεν στοχεύει απλά στο να κατανοήσει τις προκλήσεις της μελλοντικής μετακίνησης αλλά και να τις αντιμετωπίσει.

 

 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα της έκθεσης είναι το BMW i Interaction EASE. Αυτό μας μεταφέρει σε ένα μέλλον με εδραιωμένη πλέον την αυτόνομη οδήγηση. Η εξωτερική σχεδίαση του πρωτοτύπου είναι σκόπιμα αφηρημένη με την έμφαση να δίδεται καθαρά στο εσωτερικό. Η καμπίνα σχεδιάστηκε αφενός για να προσφέρει στους επιβάτες την αίσθηση ότι έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους ενώ ακόμα ταξιδεύουν, αφετέρου για να τονίσει τη δυνατότητα διαισθητικής, σχεδόν ανθρώπινης επικοινωνίας μεταξύ επιβατών και οχήματος.

 

 

Πρωταρχικό στοιχείο εδώ είναι το καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης βλέμματος του BMW i Interaction EASE. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) του οχήματος ανιχνεύει πότε ένας επιβάτης επικεντρώνει το βλέμμα του σε κάποιο αντικείμενο εκτός του αυτοκινήτου και του προσφέρει σχετικές πληροφορίες ή άλλους τρόπους διάδρασης με αυτό.

 

 

 

Μετατρέποντας το όραμα σε πραγματικότητα

 

 

Το επόμενο εντυπωσιακό έκθεμα της Έκθεσης αποκαλύπτει πόσο κοντά βρίσκεται το BMW Group στο να μετατρέψει αυτά τα οράματα του μέλλοντος σε πραγματικότητα. Τρία μοντέλα BMW X7 εφοδιάζονται με το πολυτελές κάθισμα ZeroG Lounger. Αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα μαζικής παραγωγής σε παρόμοια μορφή σε μερικά χρόνια.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, το ZeroG Lounger αποτυπώνει ένα νέο τρόπο χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο επιβάτης μπορεί να ρυθμίζει την πλάτη του καθίσματός του σε ανάκληση 60 μοιρών. Παράλληλα εξακολουθεί να απολαμβάνει τις συνήθεις ανέσεις εν κινήσει χωρίς να υπονομεύεται η ασφάλεια ή η προστασία του σε ένα ατύχημα.

 

 

 Το επόμενο σημαντικό έκθεμα του περιπτέρου είναι το BMW i3 Urban Suite. Σχεδιάστηκε για να προσφέρει μία εμπειρία προσαρμοσμένη με ακρίβεια στις ανάγκες των επιβατών. Για το σκοπό αυτό, οι σχεδιαστές μεταμόρφωσαν πλήρως κάποια αυτοκίνητα παραγωγής BMW i3. Προσομοίασαν μάλιστα το περιβάλλον ενός «boutique hotel» πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

 

 

BMW - CES 2020

BMW – CES 2020

 

Κάλεσμα μέσω εφαρμογής

 

 

Είκοσι αντίτυπα του BMW i3 Urban Suite, τα οποία μπορεί κάποιος να καλέσει μέσω μιας εφαρμογής, κυκλοφορούν στους δρόμους του Las Vegas. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υποδέχεται τους επιβάτες σε ένα άνετο, χαλαρό περιβάλλον. Αυτό οφείλεται κυρίως στα καθίσματα πολυθρόνες που προσφέρουν άφθονο χώρο για τα πόδια. Φέρουν μάλιστα μία ειδική Ζώνη Ήχου (Sound Zone). Αυτό για να μπορούν οι επιβάτες να απομονώνουν πλήρως τους εξωτερικούς θορύβους.

 

 

Η νέα τεχνολογία 5G κατέχει επίσης περίοπτη θέση στο περίπτερο του κατασκευαστή στη φετινή CES. Το BMW iNEXT που πρόκειται να λανσαριστεί το 2021 θα έχει συμβατότητα δικτύου 5G. Αυτό σημαίνει ότι το BMW Group θα είναι πιθανότατα ο πρώτος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων στον κόσμο που θα προσφέρει ένα νέο πρότυπο επικοινωνίας σε μοντέλο παραγωγής.

 

 

Στον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης η BMW θα προσφέρει μία live επίδειξη. Σε αυτή πρωταγωνιστές είναι ένα BMW i3 και ένα smartphone – αποδεικνύοντας πώς το 5G μπορεί να προάγει την οδική ασφάλεια στο επόμενο επίπεδο.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...