Η BMW επεκτείνει την ήπια υβριδική τεχνολογία

Η BMW επεκτείνει την ήπια υβριδική τεχνολογία

Η BMW επεκτείνει την ήπια υβριδική τεχνολογία

Η BMW επεκτείνει την ήπια υβριδική τεχνολογία
Η BMW επεκτείνει την ήπια υβριδική τεχνολογία

Η BMW επεκτείνει την ήπια υβριδική τεχνολογία σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα της, με μίζα γεννήτρια 48-volt και μια πρόσθετη μπαταρία.

 

BMW και υβριδική τεχνολογία

BMW και υβριδική τεχνολογία

 

Η ήπια υβριδική τεχνολογία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2019 για τις τέσσερις εκδόσεις της BMW 520d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,9 – 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 128 – 108 g/km), περιλαμβάνει έναν εξαιρετικά ισχυρό σύνολο (μίζα-γεννήτρια) 48-volt και μία πρόσθετη μπαταρία. Αυξάνει μάλιστα την απόδοση και τη δυναμική οχημάτων εφοδιασμένων με αυτή την τεχνολογία.

 

 

Από την άνοιξη του 2020, η ήπια υβριδική τεχνολογία θα προσφέρεται στάνταρ και για τα μοντέλα BMW 320d Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,1 – 4,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 107 – 105 g/km), BMW 320d Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,3 – 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 112 – 109 g/km), BMW 320d xDrive Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,4 – 4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 117 – 114 g/km), BMW 320d xDrive Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,5 – 4,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 119 – 117 g/km), BMW X3 xDrive20d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,1 – 4,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 134 – 126 g/km) και BMW X4 xDrive20d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,1 – 4,8 l/100 km; εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 133 – 125 g/km).

 

 

 Αξιοποίηση ανακτημένης ενέργειας μέσω πέδησης

 

 

Η ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες αξιοποίησης της ανακτημένης ενέργειας μέσω πέδησης. Η ενέργεια που ανακτάται κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα δεν χρησιμοποιείται μόνο για να τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές λειτουργίες του οχήματος. Χρησιμοποιείται και για να παράγει πρόσθετη ελκτική ισχύ. Η μίζα-γεννήτρια 48-volt υποστηρίζει το σύστημα κίνησης με έως 8 kW/11 hp. Λειτουργώντας ως ένα άμεσο ηλεκτρικό overboost αυξάνει την επιτάχυνση από στάση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού,  το ηλεκτρικό overboost μπορεί να χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του κινητήρα καύσης. Έτσι επιτρέπεται να λειτουργεί όσο γίνεται συχνότερα στο εύρος φορτίου μέγιστης απόδοσης ώστε να μειώνεται η κατανάλωση. Επιπλέον, κατά την οδήγηση εκτός του εύρους φορτίου μέγιστης απόδοσης, υπάρχει δυνατότητα τροφοδοσίας της μπαταρίας 48-volt με πρόσθετη ενέργεια από τη μίζα-γεννήτρια όταν χρειάζεται.

 

 

 

Η μίζα-γεννήτρια 48-volt προσφέρει εξαιρετικά ομαλό σβήσιμο του κινητήρα. Επιπλέον, ταχύτερη και πιο άνετη επανεκκίνηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, όταν το Auto Start Stop ενεργοποιείται σε διασταυρώσεις ή μποτιλιαρίσματα. Όταν το όχημα επιβραδύνει, ο θερμικός κινητήρας μπορεί να αποσυνδέεται με ταχύτητα κάτω από 15 km/h. Η κινητική ενέργεια κατά την επιβράδυνση μέχρι και τη στάση μπορεί να ανακτηθεί. Η λειτουργία ρολαρίσματος που αυξάνει την απόδοση έχει επίσης βελτιστοποιηθεί. Με ταχύτητα έως 160 km/h, η χαρτογράφηση δεν περνά πλέον σε πρόγραμμα ρελαντί, αλλά ο θερμικός κινητήρας ‘αποσυνδέεται’ πλήρως. Στο ταξίδι, η επανεκκίνηση κινητήρα είναι επίσης άμεση και άνετη. Η βελτιστοποιημένη λειτουργία «coasting» (ρολάρισμα) διατίθεται στα COMFORT και ECO-PRO modes του διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας.

 

 

 

Με βελτιστοποιημένες εκπομπές ρύπων

 

 

Με μία περαιτέρω βελτιστοποίηση των εκπομπών ρύπων πολυάριθμων μοντέλων, η BMW προετοιμάζεται για σχετικές μελλοντικές διατάξεις που θα τεθούν σε ισχύ. Από την άνοιξη του 2020, 33 ακόμα μοντέλα από διάφορες σειρές θα συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d. Κατά συνέπεια, 40 μοντέλα BMW πληρούν τις απαιτήσεις που θέτει ένα πολύ αυστηρότερο πρότυπο, ένα χρόνο πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός περί εκπομπών ρύπων.

 

 

Τα οχήματα που θα συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές Euro 6d από την άνοιξη του 2020 περιλαμβάνουν εκδόσεις της BMW Σειράς 1, BMW Σειράς 2 και BMW Σειράς 3 καθώς και των μοντέλων BMW X1, BMW X2, BMW X3, BMW X4, BMW X5 και BMW X6.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...