Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18

Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18

Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18

Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18

Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18

Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18, με τον συγκεκριμένο κινητήρα να είναι ο ισχυρότερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοτικλέτα της εταιρείας.

 

Η BMW παρουσιάζει τον Big Boxer της R 18

Κινητήρας Big Boxer 

Έχει χωρητικότητα 1.802 cc με διάμετρο και διαδρομή εμβόλων 107,1 mm και 100 mm αντίστοιχα. Η ισχύς ανέρχεται σε 67 kW (91 hp) στις 4.750 σ.α.λ.. Η μέγιστη ροπή των 158Nm είναι διαθέσιμη στις 3.000 σ.α.λ.

 

Η μέγιστη ροπή των 158 αποδίδεται όπως αναφέραμε στις 3.000 σ.α.λ.. Τα 150Nm είναι διαθέσιμα στο εύρος 2.000-4.000 σ.α.λ., με τον περιοριστή να βρίσκεται στις 5.740 και το ρελαντί στις 950 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με έναν υψηλού βάρους σφόνδυλο εξασφαλίζει κορυφαία γραμμικότητα και απαλλαγμένης από κραδασμούς μεταφορά της δύναμης στον κινητήριο τροχό.

 

Το σύστημα ψύξης είναι υδρόψυκτο και αερόψυκτο. Το κιβώτιο διαθέτει δικό του ξεχωριστό κέλυφος και οι 2+2 βαλβίδες είναι επικεφαλής και παίρνουν κίνηση μέσω ωστηρίων από δύο εκκεντροφόρους συνολικά  που επίσης ενεργοποιούνται μέσω αλυσίδας χρονισμού. Οι βαλβίδες είναι από ατσάλι με διάμετρο 41,2 mm στην εισαγωγή και 35 mm στην εξαγωγή και γωνία 21 μοιρών και 24 αντίστοιχα. Το μοτέρ διαχωρίζεται στη μέση κάθετα και ζυγίζει μαζί με το κιβώτιο με το σύστημα εισαγωγής 110,8 κιλά.

 

Ο στρόφαλος, που είναι από χάλυβα, διαθέτει ένα πρόσθετο έδρανο στο κέντρο. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω του τεράστιου όγκου του κυλίνδρου, προκειμένου να αποφευχθούν οι κραδασμοί του εν λόγω άξονα. Τα έμβολα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο με τρία «ελατήρια» το καθένα, ενώ η επιφάνεια των κυλίνδρων είναι επιστρωμένη με NiCaSil.

 

Η λίπανση γίνεται μέσω μιας δύο σταδίων αντλίας.

 

Το σύστημα αποσύμπλεξης διαθέτει μονό ξηρό δίσκο και εμποδίζει τον πίσω τροχό, τον κινητήριο να μπλοκάρει σε περίπτωση κατεβάσματος σχέσης. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο και διαθέτει και όπισθεν προαιρετικά, που μπορεί να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

 

Πηγή: BMW Motorrad


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...