Η Citroen αποχωρεί από το WRC

Η Citroen αποχωρεί από το WRC

Η Citroen αποχωρεί από το WRC

Η Citroen αποχωρεί από το WRC

Η Citroen αποχωρεί από το WRC καθώς μετά την αποχώρηση του Σεμπαστιέν Οζιέ, η εταιρεία αποφάσισε να μην συμμετάσχει το 2020 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Η Citroen αποχωρεί από το WRC

Citroen logo

Η Citroen Racing είχε δεσμευτεί για δύο χρόνια στο WRC (2019-2020). Μάλιστα είχε υπό τη σκέπη της δύο πληρώματα. Αυτά των Οζιέ/Ινγκρασιά και Λάπι/Φερμ. Ωστόσο, μετά την απόφαση του Οζιέ να αποχωρήσει, ο κατασκευαστής πήρε κι αυτός την ίδια απόφαση. Αυτό καθώς δεν υπήρχε κάποιος οδηγός διαθέσιμος προκειμένου να παλέψει για τον τίτλο.

 

Πάντως, βάση των εμπειριών που έχει αποκομίσει η PSA Motorsport, οι πελάτες της Citroen θα στηριχτούν μέσω των C3 R5.

 

Η Λίντα Τζάκσον, CEO της Citroen, τόνισε. «Μετά την απόφαση του Σεμπαστιέν Οζιέ να αποχωρήσει από το WRC το 2019, η Citroen Racing πήρε κι αυτή την απόφαση να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Προφανώς δεν επιθυμούσαμε αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη σεζόν του 2020 χωρίς τον Σεμπαστιέν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Citroen Racing για το πάθος και τη δέσμευσή της. Ένα κομμάτι του DNA της Citroen συνδέεται με τα ράλι και είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε μια από τις φίρμες με τους πιο πολλούς τίτλους στην ιστορία του WRC, έχοντας 102 νίκες και οκτώ τίτλους κατασκευαστών».

 

Πηγή: Citroen


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...