Η Ducati στο CES 2019

Η Ducati στο CES 2019 (1)

Η Ducati στο CES 2019

Η Ducati στο CES 2019 (1)

Η Ducati στο CES 2019 (1)

Η ιταλική εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα για την εξέλιξη της ασφαλούς οδήγησης στις μοτοσικλέτες.

Η Ducati στο CES 2019 (2)

Η Ducati στο CES 2019 (2)

Η Ducati στο CES 2019, με τον Ιταλό κατασκευαστή, να βάζει τις βάσεις για ένα πιο ασφαλές οδηγικό περιβάλλον. Μάλιστα, όλο αυτό επιδεικνύοντας την τεχνολογία ConVeX (Connected Vehicle to Everything), που διασυνδέει τα οχήματα, τις υποδομές και τους πεζούς.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε τον Ιούλιο στη Γερμανία. Μάλιστα, τα πρώτα στάδια της παραπάνω τεχνολογίας έχουν στόχο τη σταδιακή εφαρμογή του συστήματος ABS Cornering σε όλη την γκάμα της Ducati. Επίσης, στόχος είναι να δοθεί στην κυκλοφορία το 2020 μια μοτοσικλέτα με μπροστινό και οπίσθιο σύστημα ανίχνευσης.

Η Ducati στο CES 2019 (3)

Η Ducati στο CES 2019 (3)

Παράλληλα, οι Ducati, Audi, Ford και Qualcomm Technologies, κατασκευάστρια επεξεργαστών (chips), ανακοίνωσαν την επιτάχυνση της εφαρμογής της νέας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Στις επιδείξεις πρωταγωνίστησαν μια Ducati Multistrada 1260 και μοντέλα των Audi και Ford. Όλα μάλιστα εξοπλισμένα με το 9150 C-V2X της Qualcomm, αποδεικνύοντας πως το ConVeX διασφαλίζει την ασφαλή διέλευση οχημάτων και μοτοσικλετών σε διασταύρωση τεσσάρων κατευθύνσεων. Και μάλιστα δίχως σήμανση και σηματοδότες.

Οι εταιρείες προχώρησαν επίσης στην επίδειξη των τεχνολογιών V2V, V2P και V2I.

Η τεχνολογία ConVeX απέδειξε πως μπορεί να πλαισιώσει τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems), συνεργαζόμενο άριστα με αισθητήρες υπέρηχων/υπέρυθρων, κάμερες κ.ά., αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια, ιδιαίτερα στους αναβάτες.

Πηγή: Ducati


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...