Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς (1)

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς (1)

Μια λύση που δοκιμάστηκε, ήταν η χρήση χρωματιστών φώτων στην οροφή του αυτοκινήτου.

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς (2)

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς (2)

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς, με την υπό δοκιμή μέθοδο να στοχεύει στην ένταξη του πλάνου στον στόλο των αυτόνομων οχημάτων.

Η Ford επιστράτευσε ένα Transit Conncet, τοποθετώντας στο εσωτερικό του ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, που έκρυβε τον οδηγό. Ως εκ τούτου, έμοιαζε να είναι αυτόνομο. Οι δοκιμαστές κατέγραψαν τις αντιδράσεις των πεζών, την ώρα που διάφορα οπτικά σήματα σε λευκό, πορφυρό ή γαλάζιο χρώμα, εμφανίζονταν σε μια μπάρα την οροφή του οχήματος. Αυτά ενημέρωναν τους δοκιμαστές για τις προθέσεις των πεζών.

Οι δοκιμές έγιναν στη Γερμανία και οι ερευνητές, προχώρησαν σε test δύο ακόμα χρωμάτων, με τις ενδείξεις να είναι ορατές σε απόσταση 500 μέτρων. Αναφορικά με τις δοκιμές που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, τα φώτα ήταν τοποθετημένα στο εσωτερικό μέρος του παρμπρίζ.

Η Ford για την καλύτερη επικοινωνία αυτόνομων οχημάτων με πεζούς: αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 60% από τους 173 ανθρώπους που συμμετείχαν και συνάντησαν το Transit Connect, θεώρησαν πως το όχημα είναι αυτόνομο. Επίσης, από τις 1.600 αντιδράσεις, φανερώθηκε πως το γαλάζιο ήταν το πιο ευδιάκριτο χρώμα, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες προτιμήσεις. Οι πεζοί έδειξαν αποδοχή στα οπτικά σήματα και φαίνεται πως μπορεί να δημιουργηθεί μια βάση με κοινά αποδεκτή οπτική γλώσσα.

Από εκεί και πέρα, η εταιρεία πραγματοποίησε κι άλλες δοκιμές. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με τη HELLA, μια εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής φωτιστικών σωμάτων, με τους ερευνητές να τοποθετούν τα φωτεινά σήματα σε άλλα τμήματα του αυτοκινήτου, όπως στη γρίλια και εντός των φωτιστικών σωμάτων.

Στόχος της Ford, η εμπιστοσύνη που μπορούν να αναπτύξουν στα αυτόνομα οχήματα οι πεζοί. Αυτό το οποίο θα γίνει με μια κοινώς αποδεκτή οπτική γλώσσα.

Πηγή: Ford


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...