Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode

Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode

Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode

Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode
Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode

Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode στα επαγγελματικά της μοντέλα με στόχο τον καθαρότερο αέρα στις σύγχρονες πόλεις.

 

Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode

Η Ford λανσάρει το Electric Drive Mode

 

Έχοντας πλήρη επίγνωση της σημαντικής επίδρασης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην υγεία όλων, τόσο οι πόλεις και οι εταιρείες, όσο και οι ιδιώτες αναζητούν τρόπους μείωσης των εκπομπών ρύπων αναλαμβάνοντας έτσι το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.



Διασφαλίζοντας ότι η νέα γενιά των plugin υβριδικών επαγγελματικών οχημάτων της λειτουργεί αμιγώς με ηλεκτροκίνηση και μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ευαίσθητες περιοχές, η τεχνολογία που λανσάρει σήμερα η Ford στόχο έχει να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα εκεί που είναι περισσότερο απαραίτητο.



Χρησιμοποιώντας δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, οι εκδόσεις van του Transit Custom PlugIn Hybrid (PHEV) θα μπορούν να αλλάζουν αυτόματα στο ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης (electric drive mode) κάθε φορά που το όχημα εισέρχεται σε προκαθορισμένες περιοχές – όπως ζώνες κυκλοφοριακής συμφόρησης και χαμηλών εκπομπών ρύπων – συνεισφέροντας έτσι στη διατήρηση του καθαρού ατμοσφαιρικού αέρα στους δρόμους των πόλεων.



Βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στις πόλεις



Οι ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη με στόχο την καλύτερη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οχημάτων σε αστικές περιοχές. Τους πρώτους έξι μήνες, στη λεγόμενη ζώνη πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων του Λονδίνου (Ultra Low Emission ZoneULEZ), διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (NO2), που αποτελούν από τους πιο επιβλαβείς ρύπους των οχημάτων, μειώθηκαν σχεδόν κατά 30%.



Πρόσφατη έρευνα της Ford κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση του ατμοσφαιρικού αέρα στις πόλεις: το 75% της απόστασης που κάλυψαν στο Κεντρικό Λονδίνο οι συμμετέχοντες στην έρευνα – οδηγοί των Addison Lee Group, British Gas, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου – ολοκληρώθηκε με το αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα μηδενικών ρύπων του Transit. Παρόμοιες έρευνες διεξάγονται τώρα στην Κολωνία της Γερμανίας, καθώς και στη Βαλένθια της Ισπανίας.



Η τεχνολογία Geofence του Transit PHEV καταγράφει πληροφορίες σχετικά με την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία σε γεωγραφικά οριοθετημένες περιοχές. Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να κοινοποιούνται με ασφάλεια στις τοπικές αρχές ώστε να επιβεβαιώνεται η συμμόρφωση με τους κανονισμούς των ζωνών μηδενικών ρύπων και η συμβατότητα με τα προγράμματα φόρτισης των οχημάτων.



Hybrid electric drive



Το Transit Custom PlugIn Hybrid με το αμάξωμα τύπου van και το επιβατικό Tourneo Custom PlugIn Hybrid είναι τα πρώτα οχήματα στην κατηγορία τους που προσφέρουν μία επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή υβριδική έκδοση. Μία μπαταρία 13.6 kWh συμβάλει ώστε να επιτυγχάνεται ηλεκτρική αυτονομία στον κύκλο NEDC έως 56 km για το Transit Custom PHEV και έως 53 km στο Tourneo Custom PHEV, στο ίδιο πρωτόκολλο. Και στα δύο οχήματα, ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία για επέκταση της αυτονομίας σε πάνω από 500 km, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.



Και τα δύο οχήματα μπορούν να επαναφορτίζονται πλήρως σε λιγότερο από τεσσερισήμισι ώρες από μία στάνταρ ηλεκτρική παροχή ή σε λιγότερο από τρεις ώρες σε ένα επαγγελματικό σημείο φόρτισης. Περαιτέρω ηλεκτρική ενέργεια ανακτάται κατά τη διάρκεια της αναγεννητικής πέδησης όταν το όχημα επιβραδύνει ή φρενάρει.






#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...