Η Seat στο Smart City Expo World Congress

Η SEAT στο Smart City Expo World Congress

Η Seat στο Smart City Expo World Congress

Η SEAT στο Smart City Expo World Congress

Η SEAT στο Smart City Expo World Congress

Η ισπανική φίρμα παρουσιάζει μερικές νέες ιδέες που αφορούν την κινητικότητα του μέλλοντος.

Η SEAT στο Smart City Expo World Congress

Η SEAT στο Smart City Expo World Congress

Η Seat στο Smart City Expo World Congress παρουσιάζει μερικές καινοτομίες για την κινητικότητα του μέλλοντος. Πρόκειται για το πρόγραμμα Seat Metropolis: Lab Barcelona που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την XMOBA, το πρωτότυπο μοντέλο Cristobal εξοπλισμένο με τεχνολογία 5G, το νέο κοινωνικά υπεύθυνο σύστημα πλοήγησης και το όχημα micromobility eXS powered by Segway.

Η Seat στο Smart City Expo World Congress: Συνεργασία XMOBA με τη Seat Metropolis – Lab Barcelona

Οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν το project Bus on Demand. Βελτιώνεται η αποδοτικότητα των δημόσιων συγκοινωνιών και προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών. Ελαχιστοποιείται ο χαμένος χρόνος και η διαδρομή και την πιλοτική δοκιμή στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, θα ακολουθήσει μια άλλη στη Βαρκελώνη.

Η δεύτερη «λύση» του προγράμματος, ακούει στο όνομα ride-sharing app by Metropolis: Lab. Με αυτή τη «λύση», άνθρωποι που μένουν στην ίδια περιοχή, θα μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όχημα και διαδρομή για την έγκαιρη άφιξη στην εργασία τους. Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα είναι λιγότερος χαμένος χρόνος, λιγότεροι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι και αποδοτικότερη μετακίνηση.

Η Seat στο Smart City Expo World Congress: Seat Cristobal με 5G

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο που βοηθά στη μείωση των κινδύνων και των ατυχημάτων. Διαθέτει τεχνολογία 5G και επιτρέπει στο όχημα να διασυνδεθεί με τους πεζούς και τους δρόμους της γύρω περιοχής. Μέχρι στιγμής, οι λειτουργίες που χρησιμοποιεί είναι οι Exit Assistant (αισθητήρας για τον εντοπισμό των κοντινότερων οχημάτων κατά το άνοιγμα της θύρας), Display Mirror (καθρέπτης οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη ορατότητα και εξάλειψη τυφλών σημείων) και Advanced ACC (αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης βάση του επιτρεπόμενου ορίου).

Κοινωνικά υπεύθυνη πλοήγηση

Waze και Seat, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, μπορούν να προβλέψουν τι προκαλεί συμφόρηση στους δρόμους, όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, συναυλίες, αποβίβαση/επιβίβαση μαθητών σε σχολικό λεωφορείο κ.ά. Στόχος η βελτίωση της κινητικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμου και η ασφαλέστερη μετακίνηση.

Η Seat στο Smart City Expo World Congress: Seat eXS powered by Segway

Αυτό το όχημα προορίζεται για τη micromobility. Οι επισκέπτες της Smart City Expo World Congress θα μπορέσουν να το οδηγήσουν σε εξωτερικό χώρο και να διαπιστώσουν τι μπορεί να προσφέρει. Οι μεγάλοι για τα δεδομένα, τροχοί των οκτώ ιντσών προσφέρουν ευχάριστη οδήγηση, ενώ η ανάρτησή του, ομαλή κίνηση. Αναπτύσσει ταχύτητα έως 25 χ.α.ω. και αν προστεθεί η επιπλέον μπαταρία που υπάρχει, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 45 χιλιόμετρα. Το όχημα θα είναι προς πώληση σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν το τέλος του έτους, ενώ από το 2019 θα είναι διαθέσιμο σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Hello, Hola, Alexa

Η φωνητική εφαρμογή Amazon Alexa είναι ενσωματωμένη στα αυτοκίνητα της Seat και προσφάτως, έγινε το λανσάρισμα της εφαρμογής στα ισπανικά, ιταλικά και γαλλικά. Στην Έκθεση, οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτή, σε αγγλική και ισπανική γλώσσα.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...