Η Skoda Octavia έφτασε τα 7.000.000 αυτοκίνητα

Skoda Octavia 7.000.000

Η Skoda Octavia έφτασε τα 7.000.000 αυτοκίνητα

Η Skoda Octavia έφτασε τα 7.000.000 αυτοκίνητα
Η Skoda Octavia έφτασε τα 7.000.000 αυτοκίνητα

Η Skoda Octavia έφτασε τα 7.000.000 αυτοκίνητα, με το συγκεκριμένο αριθμό να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής στο κεντρικό εργοστάσιο του Mlada Boleslav.

 

Skoda Octavia 7.000.000

Skoda Octavia 7.000.000

 

Το ξεκίνημα του μοντέλου χρονολογείται από το 1959, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η πρώτη γενιά της σύγχρονης Octavia ήταν η πρώτη Skoda, που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου υπό την ομπρέλα του ομίλου Volkswagen.

 

Από τότε, η επιτυχία του μοντέλου παρέχει την ώθηση στην τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό την παραγωγή του συγκεκριμένου best seller.

 

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda Auto και υπεύθυνος Production και Logistics τόνισε. «Η Octavia είναι η καρδιά της μάρκας μας. Έχοντας κατακτήσει την επιτυχία από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Skoda. Το όνομα της Skoda έχει εδραιωθεί για τα καλά ως κατασκευαστής μεγάλου όγκου. Αυτό το ορόσημο είναι επομένως μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση για εμάς».

 

Η δημιουργία ενός best seller

 

Στο «Mondial de l’Automobile» στο Παρίσι το φθινόπωρο του 1996, η Skoda παρουσίασε την πρώτη γενιά της σύγχρονης Octavia (και της πρώτης Skoda) στην κατηγορία μεσαίων αυτοκινήτων για δεκαετίες. Ήταν επίσης το πρώτο μοντέλο του κατασκευαστή από την Τσεχία που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Volkswagen. Η σχεδίαση και η ευρυχωρία της την έφεραν στο προσκήνιο. Το 1997, περίπου 61.000 μονάδες βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Μάλιστα το επόμενο έτος η Skoda κατάφερε να φτάσει τα 117.500 οχήματα. Μέχρι το 2010, είχαν κατασκευαστεί 1.440.000 πρώτης γενιάς Octavia παράλληλα με τον διάδοχό της.

 

Δεύτερη γενιά το 2004

 

Η Skoda παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Octavia στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2004. Το αυτοκίνητο συνέχισε απρόσκοπτα την ιστορία επιτυχίας του προκατόχου του. Μάλιστα εντυπωσίασε χάρη στον κομψό σχεδιασμό του και τους ακόμη μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό. Είχε μεγαλύτερο πόρτ-μπαγκάζ και ήταν επίσης εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Εκτός από τους πρωτοποριακούς βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού, διατίθενται και νέα 6-ταχυτήτων χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια, συμπεριλαμβανομένου του αυτόματου κιβωτίου (DSG). Ένας νέος πολλαπλών συνδέσμων πίσω άξονας εξασφάλιζε την άνεση στην οδήγηση, ενώ η ασφάλεια βελτιώθηκε από το σύστημα ABS ως στάνταρ. Η Skoda παρήγαγε συνολικά περίπου 2.500.000 Octavia δεύτερης γενιάς.

 

Ο ερχομός της τρίτης γενιάς

 

Η Skoda εισήγαγε την τρίτη γενιά του best seller το 2012. Άρχισε μάλιστα να κατασκευάζει την Octavia τρίτης γενιάς στην Ουκρανία και το Καζακστάν το επόμενο έτος. Τον Φεβρουάριο του 2017, ο κατασκευαστής αναθεώρησε συνολικά την Octavia και βελτίωσε την εικόνα του επιτυχημένου μοντέλου. Με την εισαγωγή των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Skoda Connect, για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στην Octavia, η Skoda μπόρεσε να προσφέρει μια σειρά λύσεων συνδεσιμότητας, τόσο προηγμένες όσο και ολοκληρωμένες. Η Skoda έχει κατασκευάσει περίπου 2.600.000 μοντέλα Octavia τρίτης γενιάς μέχρι σήμερα.

 

Πρεμιέρα για την τέταρτη γενιά

 

Η τέταρτη γενιά του bestseller έκανε το ντεμπούτο της στην Πράγα στις 11 Νοεμβρίου 2019. Η νέα Octavia είναι πιο ευρύχωρη, ασφαλέστερη και πιο συνδεδεμένη από οποιαδήποτε άλλη. Είναι μεγαλύτερη από την προκάτοχό της, έχει ακόμη μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και διαθέτει ακόμα πιο μοντέρνες οπτικές λεπτομέρειες χάρη στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda. Το νέο εσωτερικό συνδυάζει χώρους και λειτουργικότητα με υλικά υψηλής ποιότητας και έξυπνες λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, τα καινοτόμα συστήματα συνδεσιμότητας και νέας ηλεκτρονικών εφαρμογών αυξάνουν την αξία της.

 

Πηγή: Skoda


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...