Θρίαμβος για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

Θρίαμβος για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

Θρίαμβος για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

Θρίαμβος για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

Θρίαμβος για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή

 

Θρίαμβος για τη Skoda Fabia R5 στη Χιλή, με τον Κάλε Ροβάνπερα να χαρίζει την πρώτη φετινή νίκη στη Skoda Motorsport, στην κατηγορία WRC 2 Pro.

 

Κάλε Ροβάνπερα – Χιλή

 

Στη Χιλή δόθηκε η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Εκεί όπου ο – με ιδιωτική συμμετοχή – Κάλε Ροβάνπερα, απέσπασε τη νίκη στην κατηγορία WRC 2 Pro, οδηγώντας μια Skoda Fabia R5. Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη φετινή για τη Skoda Motorsport.

 

Να σημειωθεί πως ο αγώνας έκανε το ντεμπούτο του στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι οδηγοί ξεκινούσαν τις προσπάθειές τους από μηδενική βάση, καθώς απαγορευόταν οποιαδήποτε δοκιμή πριν το ράλι. Ο αγώνας διεξήχθη σε δασικούς δρόμους που χρησιμοποιούνται από βαριά φορτηγά που δραστηριοποιούνται στην υλοτομία και θύμιζε ΕΔ της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας.

 

ΡΟΒΑΝΠΕΡΑ - ΧΑΛΤΟΥΝΕΝ, Ράλι Χιλής

Ροβάνπερα – Χάλτουνεν, Ράλι Χιλής

 

Ο Ροβάνπερα με τον Γιόνε Χάλτουνεν συνοδηγό, μπόρεσε να τερματίσει στην κορυφή της κατηγορίας του, δίνοντας μάχη με τον έμπειρο Μαντς Όστμπεργκ. Έκανε πολύ καλές επιλογές ελαστικών και αυτό τον βοήθησε να κάνει καλούς χρόνους. Μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε και ένα πρόβλημα που είχε ο Όστμπεργκ με τα φρένα του και μπόρεσε να αποσπάσει τη νίκη.

 

Όσον αφορά στον άλλο 18χρονο οδηγό της Skoda Motorsport, Βολιβιανό Μάρκο Μπουλάσια, ήταν τέταρτος.

 

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στην Πορτογαλία το διάστημα 30 Μαΐου-2 Ιουνίου.

 

Πηγή: Skoda

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...