Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW στο Μόναχο

Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW στο Μόναχο

Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW 1

Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW 1

Η κατασκευή εντάσσεται στο masterplan της ατζέντας FIZ Future, ολοκληρώνεται το 2020 και επενδύονται 100 εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW 2

Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW 2

Το Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από τη BMW στο Μόναχο, έχει αρχίσει να κατασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία από τα μέσα Αυγούστου. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο προσομοίωσης πραγματικών συνθηκών οδήγησης, που θα βοηθήσει το Group να εξελίξει την αυτόνομη οδήγηση. Για τις δοκιμές, χρησιμοποιούνται δύο εξομοιωτές που φέρνουν την οδήγηση από τον δρόμο, μέσα στο εργοστάσιο, το οποίο σχεδιάζεται να επεκταθεί κατά 50% έως το 2050. Καλύπτει συνολική επιφάνεια 11,400 m2 και η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει, όταν ολοκληρωθεί, 14 προσομοιωτές, όπου θα απασχολούνται 157 άτομα.

Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης από την ΒΜW: υψηλής πιστότητας προσομοιωτές

Υπάρχουν δύο προσομοιωτές για τις δοκιμές συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Ο πρώτος, μπορεί να παράγει διαμήκεις και εγκάρσιες επιταχύνσεις έως 1,0g και χρησιμοποιείται για τα τεστ των λειτουργιών, αναπαράγοντας ελιγμούς αποφυγής εμποδίου, πλήρες φρενάρισμα και γρήγορη επιτάχυνση. Η δεύτερη μονάδα από τη μεριά της, χρησιμοποιείται για να αναπαράγει φρενάρισμα και επιτάχυνση σε στροφή, οδήγηση σε πλατείες και διασταυρώσεις, αλλά και ταχύτατους ελιγμούς.

Τα συστήματα που δοκιμάζονται, τοποθετούνται σε ένα ομοίωμα αυτοκινήτου και στο εσωτερικό του θόλου του προσομοιωτή. Αυτός κινείται με τέτοιον τρόπο, ώστε προσφέρει μια ρεαλιστική οπτική εμπειρία στους υπεύθυνους, που εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

Έτσι, αναπαράγονται πραγματικές συνθήκες και λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα που ίσως να θέσουν σε κίνδυνο κάποια στιγμή τον οδηγό.

Ως εκ τούτου, πριν γίνει η πρώτη δοκιμή στον δρόμο, θα έχουν προηγηθεί αυτές στο εργοστάσιο της BMW. Σκοπός, το πάντρεμα ενός δυναμικού στιλ και ενός προφίλ προσανατολισμένου στην άνεση, όλα αυτά προς όφελος του οδηγού και της αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα, δοκιμές δεν θα γίνονται μόνο από τους μηχανικούς και τους οδηγούς, αλλά και από τους πελάτες. Καθώς, η συμπεριφορά τους θα αποβεί καθοριστική για τη διαδικασία εξέλιξης.

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...