Κουτί πρώτων βοηθειών, μαζί μας παντού και πάντα

Κουτί πρώτων βοηθειών, μαζί μας παντού και πάντα

Κουτί πρώτων βοηθειών, First Aid Box 1

Κουτί πρώτων βοηθειών, First Aid Box 1

 

Το κουτί πρώτων βοηθειών αποτελεί έναν απαραίτητο εξοπλισμό με τον οποίο οφείλουμε να έχουμε εφοδιάσει το όχημα μας, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Κουτί πρώτων βοηθειών, First Aid Box 2

Κουτί πρώτων βοηθειών, First Aid Box 2

 

Συνεπώς, το να υπάρχει ένα φαρμακείο καλά οργανωμένο και τοποθετημένο με τρόπο ώστε να δίνει άμεση πρόσβαση σε αυτό, μας παρέχει τη δυνατότητα αφενός να αντιμετωπίσουμε άμεσα μια δύσκολη κατάσταση και αφετέρου να κερδίσουμε χρόνο για την περίπτωση που απαιτείται η βοήθεια από έναν ειδικό (ιατρό, νοσηλευτή κλπ).

 

Κουτί πρώτων βοηθειών: τι πρέπει να περιέχει

 

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, καθώς και οι ιδιοκτήτες τρίτροχων μοτοσικλετών, υποχρεούνται να έχουν στα οχήματα τους κουτί πρώτων βοηθειών, το οποίο να περιέχει τα εξής:

 

  1. Ένα (1) πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο των 100 γραμμαρίων τουλάχιστον.
  2. Τέσσερα (4) κουτιά αποστειρωμένες γάζες.
  3. Ένα (1) καρούλι (πηνίο) λευκοπλάστη.
  4. Τέσσερις (4) ατομικούς επιδέσμους.
  5. Δύο (2) αιμοστατικούς επιδέσμους.
  6. Ένα (1) φιαλίδιο με 200 γραμμάρια τουλάχιστον οινόπνευμα.
  7. Ένα (1) φιαλίδιο με 50 γραμμάρια τουλάχιστον mercurochrome.

 

Κουτί πρώτων βοηθειών, First Aid Box 3

First Aid Box

 

Κουτί πρώτων βοηθειών: δείξτε επίσης ιδιαίτερη προσοχή

 

Πέραν του γεγονότος πως κάθε κουτί (ή κάποιο περιεχόμενο αυτού) μπορεί να έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης με αποτέλεσμα να πρέπει να αντικαθίσταται άμεσα, οφείλουμε να γνωρίζουμε επίσης τα εξίσου σημαντικά στοιχεία:

 

  1. Ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί πρέπει να είναι σκιερός και να διαθέτει την απαραίτητη στεγανότητα προκειμένου το κουτί πρώτων βοηθειών να προστατεύεται από την υγρασία και το νερό.
  2. Το κουτί πρώτων βοηθειών πρέπει να προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και το ηλιακό φως.  Συνεπώς, καλό θα είναι κατά τη διάρκεια των εαρινών μηνών να προστατεύεται από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.
  3. Άμεση συμπλήρωση του υλικού που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, ανανέωσή του ανά μικρά χρονικά διαστήματα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  4. Το μέγεθος του κουτιού πρώτων βοηθειών πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να καθίσταται εύκολη η τοποθέτηση και η μεταφορά του.

 

Κουτί πρώτων βοηθειών: ποινές

 

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ, στην περίπτωση που ένα όχημα δεν διαθέτει κουτί πρώτων βοηθειών ή διαθέτει και αυτό είναι ακατάλληλο, η ποινή που επισύρεται φτάνει στο ποσό των 80€.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...