Λιούις Χάμιλτον, ακόμα ένας τίτλος για το Βρετανό

Λιούις Χάμιλτον, F1 2018 Champion

Λιούις Χάμιλτον, ακόμα ένας τίτλος για το Βρετανό

Λιούις Χάμιλτον, F1 2018 Champion

Λιούις Χάμιλτον, F1 2018 Champion

Πρωταθλητής στη Formula 1 για πέμπτη φορά στην καριέρα του αναδείχτηκε ο Βρετανός, που «έπιασε» στη δεύτερη θέση τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Λιούις Χάμιλτον, action

Λιούις Χάμιλτον, action

Τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 και τέταρτο με τη Mercedes κατέκτησε την Κυριακή ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός ήθελε πέντε πόντους για να αναδειχτεί και μαθηματικά πρωταθλητής και τερματίζοντας τέταρτος, έκανε αυτό για το οποίο μονομαχόταν όλη τη φετινή σεζόν.

Πλέον, ο Χάμιλτον έχει στην κατοχή του όσα πρωταθλήματα και ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο (5), ενώ τα περισσότερα τα έχει ο Μίχαελ Σουμάχερ (7).

Λιούις Χάμιλτον, F1 World Champion

Λιούις Χάμιλτον, F1 World Champion

Ο Χάμιλτον εισήλθε στον χώρο της Formula 1 το 2007, οδηγώντας για τη McLaren Mercedes. Μόλις στην πρώτη του σεζόν, έχασε τον τίτλο για ένα βαθμό από τον Κίμι Ραϊκόνεν (110 έναντι 109, 109 είχε και ο ομόλογός του τότε στην ομάδα Φερνάντο Αλόνσο), αλλά τη δεύτερη, το 2008, κατάφερε μα ένα χιτσκοκικό φινάλε στο γκραν πρι της Βραζιλίας, να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα.

Ακολούθησαν τέσσερα «στείρα» χρόνια με τη McLaren, όπου στην τελική βαθμολογία κυμαινόταν στην τέταρτη και την πέμπτη θέση, ώσπου αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, μεταπηδώντας στη Mercedes. Το 2013 ήταν τέταρτος στη βαθμολογία, αλλά από εκεί και πέρα, ακολούθησε μια θαυμάσια πορεία με τέσσερα πρωταθλήματα (2014, 2015, 2017, 2018) και μια δεύτερη θέση το 2016, όταν πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ κι αυτός με Mercedes.

Ο Χάμιλτον έχει μετάσχει σε 227 αγώνες και έχει κερδίσει τους 71. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων pole position με 81, ενώ έχει 132 βάθρα, 41 ταχύτερους γύρους, 2.968 βαθμούς, ενώ έχει τεθεί επικεφαλής στους αγώνες σε σύνολο 3.900 γύρων.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...