Νέα Aston Martin DBS Superleggera

Νέα Aston Martin DBS Superleggera

H διάδοχος της Vanquish S ονομάζεται Aston Martin DBS Superleggera και επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στον ορισμό του όρου Super GT.

Astron Martin DBS Superleggera

H DBS Superleggera κλέβει τις εντυπώσεις με την απίστευτα επιθετική και δυναμική της εμφάνιση, αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Πολύ περισσότερο, οι γραμμές του αμαξώματος εξυπηρετούν μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και εξελιγμένη αεροδυναμική απόδοση. Χαρακτηριστικά στην τελική της ταχύτητα, η DBS Superleggera παράγει 180 κιλά κάθετης δύναμης. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση σε αυτοκίνητο παραγωγής της Aston Martin.

Astron Martin DBS Superleggera 5.2 engine

Καρδιά του νέου μοντέλου αποτελεί ο 5,2 λίτρων twin-turbo V12 κινητήρας, με τη ροπή να είναι διαθέσιμη στο εύρος 1.800-5.000 σ.α.λ. Η ισχύς του ανέρχεται στους 725 ίππους και η ροπή στα 900Nm. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χ.α.ω. Το 0-100 χ.α.ω. έρχεται σε 3,4 δλ. και τα 160 σε 6,4, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει, από τα 80 έως τα 160, είναι 6,4δλ.

Η νέα εξάτμιση ενεργών βαλβίδων με τις τετραπλές απολήξεις προσθέτει πολιτισμένο ηχόστρωμα στις χαμηλές στροφές. Στις υψηλές ξεχνά τα περί Super GΤ ευπρέπειας και συγκαταβατικότητας, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κόλασης. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου ZF αυτόματου κιβωτίου. Το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα ελέγχου της ροπής, κάνουν την DBS Superleggera ακριβή και προβλέψιμη, εκρηκτική και διαχειρίσιμη παράλληλα.

 

Astron Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera: Προηγμένη ανάρτηση

Η ανάρτηση αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της ελαφριάς κατασκευής από αλουμίνιο, που εγκαινιάστηκε στην DB11, με διπλά ψαλίδια εμπρός για την ανάρτηση και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Η τεχνολογία ελεγχόμενης ανάρτησης είναι στάνταρ, με ειδικούς σένσορες να ενημερώνουν για τις οδηγικές συνθήκες, όπως επίσης να ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του οδηγού. Τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης, χωρίζονται σε τρία επίπεδα (GT, Sport και Sport Plus) και αναλόγως με το πώς θέλει να κινηθεί ο χειριστής, τα επιλέγει.

Astron Martin DBS Superleggera interior

Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθεται επίσης η είσοδος δίχως τη χρήση κλειδιού. Επίσης έλεγχος πίεσης των ελαστικών και κάμερα 360 μοιρών με τις τεχνολογίες Parking Distance Display και Park Assist. Το ηχοσύστημα διαθέτει DAB, συν Bluetooth audio, phone streaming, iPod, iPhone και θύρα USB. Υπάρχει επίσης δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, σημείο wi-fi και όλα αυτά ελέγχονται μέσω της κεντρικής οθόνης LCD.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετές επιλογές εξατομίκευσης. Τα στάνταρ δερμάτινα καθίσματα είναι αρωματικά, επενδυμένα με Alcantara, ενώ στάνταρ είναι τα καθίσματα Sports Plus και το τιμόνι. Οι ζάντες προσφέρονται σε δύο σχέδια. Το ένα είναι το σφυρήλατο «Υ» και το άλλο το ακτινωτό σφυρήλατο. Σε αμφότερα τα σχέδια, οι ζάντες είναι 21 ιντσών και εφοδιασμένες με ελαστικά από την Pirelli, ειδικά κατασκευασμένα για την DBS Superleggera.

H επιλογή της Designer Specifications φέρει συνδυασμούς χρωμάτων και φινιρίσματος, επιλεγμένων από τη σχεδιαστική ομάδα της Aston Martin.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...