Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe, με το αυτοκίνητο να παρουσιάζει δυναμικές επιδόσεις και να υποστηρίζεται από καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

 

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάζεται η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe. Μάλιστα, το λανσάρισμά της είναι προγραμματισμένο τον Μάρτιο του 2020. Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 31.950€ για το μοντέλο BMW 218i και από 51.900€ για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, την BMW M235i xDrive.

 

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η σιλουέτα, τα τέσσερα πλευρικά παράθυρα δίχως πλαίσιο και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία εκτείνονται έως το κέντρο του εν λόγω τμήματος, μέσω μιας γυαλιστερής μαύρης λωρίδας.

 

Η BMW Σειρά 2 Gran Coupe έχει μήκος 4.526 mm, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.420 mm. Παρά τη χαμηλωμένη σιλουέτα, η ευρυχωρία είναι μεγάλη, χάρη στο μεταξόνιο των 2.670 mm. Ο χώρος αποσκευών των 430 λίτρων, μπορεί να επεκταθεί με διάφορους τρόπους.

 

Στο εμπρός τμήμα, διακρίνονται οι ελαφρώς κεκλιμένοι προβολείς LED στάνταρ, ενώ η αρχιτεκτονική της εμπρόσθιας κίνησης, της χαρίζει μια άλλου είδους ταυτότητα.

 

BMW 2 Gran Coupe interior

BMW 2 Gran Coupe interior

Βασικός εξοπλισμός

 

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με το σύστημα ελέγχου ολίσθησης τροχών ARB, γνωστό από το BMW i3s. Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο της ολίσθησης του τροχού με μεγαλύτερη ευαισθησία και ταχύτητα από πριν. Το σύστημα συνεργάζεται με ένα άλλο, αυτό της κατανομής ροπής BMW Performance Control. Το τελευταίο εφαρμόζει έξυπνα πίεση πέδησης στους τροχούς στην εσωτερική πλευρά της στροφής πριν το όριο ολίσθησης και διασφαλίζει ουδέτερη κατευθυντικότητα.

 

Στον βασικό εξοπλισμό της BMW M235i xDrive, περιλαμβάνονται το BMW xDrive all-wheel drive, ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Torsen, τιμόνι M Sport και φρένα M Sport. Το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport φέρει Launch Control mode.

 

Πέραν της BMW M235i xDrive, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από πέντε εκδόσεις εξοπλισμού, που είναι οι: Basic, Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport.

 

BMW 2 Gran Coupe

BMW 2 Gran Coupe

Κινητήριες μονάδες

 

Αναφορικά με τους κινητήρες, κατά το λανσάρισμα διαθέσιμοι είναι ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 103 kW (140 hp) στην BMW 218i, ένας 4κύλινδρος diesel 140 kW (190 hp) στην BMW 220d και ο ισχυρότερος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας του BMW Group – που αποδίδει 225 kW (306 hp) – στην BMW M235i xDrive. Όλα τα κινητήρια σύνολα πληρούν το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

 

Η BMW 228i xDrive με 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα 170 kW (231 hp) διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ.

 

Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe παρέχεται με συστήματα υποβοήθησης προερχόμενα από ανώτερες κατηγορίες. Όπως για παράδειγμα το Lane Departure Warning στον στάνταρ εξοπλισμό. Στον προαιρετικό διατίθενται τα Active Cruise Control, Driving Assistant με Lane Change Warning, προειδοποίηση επικείμενης οπίσθιας σύγκρουσης και προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Τέλος, υπάρχει και καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης οπισθοπορείας.

 

Ο κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου μπορεί να το κλειδώνει/ξεκλειδώνει με ένα smartphone, ενώ ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant, μαθαίνει πολλές από τις επιθυμίες του οδηγού. Τέλος, παρέχονται και υπηρεσίες Connected Navigation, οι οποίες αποθηκεύουν διάφορους προορισμούς.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...