Νέα BMW Σειρά 3 Touring

Νέα BMW Σειρά 3 Touring

Νέα BMW Σειρά 3 Touring

Νέα BMW Σειρά 3 Touring

Νέα BMW Σειρά 3 Touring

 

Τη νέα BMW Σειρά 3 Touring παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία, με αυτή να έχει αναβαθμιστεί εσωτερικά και εξωτερικά στην έκτη γενιά της.

 

BMW 3 touring back

BMW 3 touring back

Εξωτερική σχεδίαση

 

Οι εξωτερικές διαστάσεις της έχουν αυξηθεί συγκριτικά με την προκάτοχό της κατά 76 mm ως προς το μήκος (4.709 mm), 16 mm ως προς το πλάτος (1.827 mm) και 8 mm ως προς το ύψος (1.470 mm, συμπεριλαμβανομένου του πτερυγίου της οροφής). Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 41 mm στα 2.851 mm. Τα φαρδιά μετατρόχια προσδίδουν μια οδική συμπεριφορά με αυτοπεποίθηση.

 

Από εκεί και πέρα, χαρακτηριστική είναι η μάσκα «νεφρών». Έχει λεπτούς δίδυμους προβολείς, ενώ μια εγκοπή που ξεκινά από την εμπρός ποδιά, ανεβαίνει προς τους προβολείς και τους αεραγωγούς. Full-LED προβολείς προσφέρονται στάνταρ με τη νέα BMW Σειρά 3 Touring. Οι προβολείς LED με προηγμένες λειτουργίες, προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων με εμβέλεια περίπου 530 m και εμπρός φώτα ομίχλης LED διατίθενται προαιρετικά.

 

Η ορατότητα ενισχύεται με την οροφή και τις πλευρικές κρυστάλλινες επιφάνειες. Επιπλέον, ξεχωρίζουν και οι μυώδεις ώμοι του, οι στάνταρ ράγες οροφής και το αλουμινένιο ένθετο στις κολόνες B και C. Στο πίσω μέρος, δεσπόζουν η αεροτομή, τα φωτιστικά σώματα LED και οι διπλές απολήξεις εξαγωγής.

 

Εσωτερικό

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών. Επιπλέον, υποδοχές για τους αντίχειρες και μεταλλικά ανοδιωμένα ένθετα. Ο μοντέρνος πίνακας οργάνων συνοδεύεται από οριζόντιες γραμμές, διακριτικές μεταλλικές ανοδιωμένες λωρίδες και άλλες κομψές λεπτομέρειες. Όλα αυτά αναδεικνύουν την ευρυχωρία και την ποιότητα του εσωτερικού.

 

Τα καθίσματα είναι νέας σχεδίασης και άνετα. Η ευρυχωρία στην περιοχή των ώμων των εμπρός επιβατών έχει αυξηθεί, ενώ και το κεφάλι τους έχει κι αυτό περισσότερο χώρο. Οι πίσω απολαμβάνουν έξτρα χώρο, ενώ χωρούν τρία τρία παιδικά καθίσματα, εκ των οποίων δύο ασφαλίζουν σε βάσεις ISOFIX.

 

Η επιλογή Comfort Access επιτρέπει hands-free άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω θύρας. Μάλιστα  το παράθυρο να ανοίγει ανεξάρτητα. Το άνοιγμά του είναι 20 mm φαρδύτερο από εκείνο του απερχόμενου μοντέλου. Το πλάτος είναι αυξημένο κατά 112 mm, το άνοιγμά του ψηλότερο κατά 30 mm, Στο πάνω τμήμα είναι 125 mm φαρδύτερο. Προαιρετικά, διατίθεται ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος.

 

Η χωρητικότητα ανέρχεται στα 500 λίτρα, αντί των 495 του απερχόμενου μοντέλου. Μάλιστα αυτή αυξάνεται στα 1.510 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, που έχουν αναλογία 40:20:40. Διατίθενται και προαιρετικές αντιολισθητικές ράγες, που εμποδίζουν τη μετακίνηση του φορτίου κατά την πορεία.

 

BMW 3 touring interior

BMW 3 touring interior

Κινητήρες

 

Κατά το λανσάρισμα διατίθενται τρία σύνολα βενζίνης και άλλα τρία diesel. Η BMW M340i xDrive Touring εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα που αποδίδει 275 kW/374 hp. Η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες με 135 kW/184 hp στην BMW 320i Touring και 190 kW/258 hp στην BMW 330i, έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel με 195 kW/265 hp στην BMW 330d xDrive Touring και δύο τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα diesel – με 110 kW/150 hp στην BMW 318d Touring και 140 kW/190 hp στην BMW 320d Touring.

 

Οι 4κύλινδροι diesel των BMW 318d Touring και BMW 320d Touring συνδυάζονται στάνταρ με 6τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ή με ένα 8τάχυτο Steptronic προαιρετικά. Το ευφυές σύστημα 4κίνησης προσφέρεται στάνταρ στα περισσότερα ισχυρά βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα και προαιρετικά για την BMW 330i xDrive Touring και την BMW 320d xDrive Touring. Όλα τα μοτέρ πληρούν τα πρότυπα Euro 6d-TEMP. Μάλιστα, το 2020 θα διατεθεί και μια BMW Σειρά 3 Touring με plug-in υβριδικό σύστημα.

 

Καινοτόμα τεχνολογία πλαισίου

 

Η ακαμψία του αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 3 Touring έχει αυξηθεί κατά περίπου 25% συνολικά. Μάλιστα φτάνει το 50% σε κάποια σημεία. Η νέα BMW Σειρά 3 Touring έχει χαμηλό κέντρο βάρους και κατανομή βάρους 50:50. Παρά τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις, τις πολυάριθμες προσθήκες στον στάνταρ εξοπλισμό, την αυξημένη ακαμψία και τη βελτιστοποιημένη ηχομόνωση, είναι μέχρι 10 κιλά ελαφρύτερη από την προκάτοχό της. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας ανέρχεται στο 0,27 (BMW 320d Touring).

 

Από εκεί και πέρα, ενεργά αμορτισέρ συνεισφέρουν στην επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα στη σπορ συμπεριφορά και την άνεση. Μάλιστα, αναλόγως με τις συνθήκες, μεταβάλλεται το σύστημα, ώστε να παρέχεται το υψηλότερο δυνατό ποσοστό άνεσης.

 

Εκτός της M Sport ανάρτησης που είναι χαμηλότερη κατά 10 mm, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν την ανάρτηση Adaptive M. Η τελευταία διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Τα φρένα Μ με 4πίστονες δαγκάνες διατίθενται κατόπιν παραγγελίας και οι μπλε φέρουν το λογότυπο Μ. Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW M340i xDrive Touring περιλαμβάνει επίσης διαφορικό M Sport, που διατίθεται προαιρετικά για τις BMW 330i Touring, BMW 330i xDrive Touring anκαιd BMW 330d Touring.

 

Επιλογές εξατομίκευσης

 

Διατίθενται νέας σχεδίασης τιμόνια και διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού, προαιρετική δερμάτινη επένδυση Vernasca και δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino, πίνακας οργάνων Sensatec και πίνακας οργάνων με επένδυση BMW Individual. Προαιρετικά προσφέρεται πανοραμική, κρυστάλλινη ηλιοροφή, σύστημα ελέγχου κλιματισμού τριών ζωνών, βοηθητική θέρμανση, ηχοσύστημα Harman Kardon Surround, ατμοσφαιρικός φωτισμός και σύστημα τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση. Ακουστικό κρύσταλλο διατίθεται στάνταρ για το παρμπρίζ και προαιρετικά για τις πόρτες.

 

BMW 3 touring detail

BMW 3 touring detail

Αυτόνομη οδήγηση

 

Η νέα BMW Σειρά 3 Touring δεν κινείται πλήρως αυτόνομα, αλλά η εξέλιξη των συστημάτων αντιπροσωπεύουν τα τελευταία βήματα προς τον σκοπό αυτό. Στάνταρ είναι τα Speed Limit Info με No Passing Info display, Lane Departure Warning και Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking, που τώρα ανιχνεύει και ποδηλάτες. Προαιρετικά είναι τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και Driving Assistant με Lane Change Warning, προειδοποίηση πίσω σύγκρουσης και προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Εν συνεχεία προσφέρεται το Driving Assistant Professional που διαθέτει σύστημα Steering & Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant και Evasion Assistant. Το Head-Up Display έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, νέα γραφικά και πρόσθετο περιεχόμενο απεικόνισης.

 

Το Park Distance Control και η κάμερα οπισθοπορείας βοηθούν τον οδηγό κατά τη στάθμευση, ενώ η λειτουργία Parking Assistant αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, του γκαζιού, των φρένων και των αλλαγών σχέσεων με το κιβώτιο Steptronic κατά την είσοδο και έξοδο από ένα χώρο στάθμευσης. Η γκάμα λειτουργιών περιλαμβάνει επίσης Reversing Assistant για δυνατότητα οπισθοπορείας αποστάσεων έως 50 μέτρων, ακολουθώντας την ίδια πορεία που διένυσε το αυτοκίνητο πρωτύτερα, κινούμενο προς τα εμπρός.

 

BMW Operating System 7.0 και BMW Intelligent Personal Assistant

 

Το νέο BMW Operating System 7.0 έχει εξελιχθεί και βελτιωθεί περαιτέρω, ενώ το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει τα στοιχεία του σε έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και Control Display 10,25 ιντσών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ ελέγχου αφής της οθόνης Control Display, του iDrive Controller, των διακοπτών στο τιμόνι, του φωνητικού ελέγχου και του συστήματος αναγνώρισης χειρονομιών BMW.

 

Το νέο στοιχείο του BMW Live Cockpit Professional είναι το BMW Intelligent Personal Assistant. Ο έξυπνος βοηθός απαντά στο «Hey BMW» και έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει, πληροφορεί και να εξηγεί στον οδηγό, ανταποκρινόμενος σε απλές φωνητικές εντολές.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...