Νέα BMW M2 CS

Νέα BMW M2 CS

Νέα BMW M2 CS

Νέα BMW M2 CS

Η γερμανική εταιρεία λανσάρει τη νέα BMW M2 CS, μία αποκλειστική, ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής στην πολυτελή compact κατηγορία, για πρώτη φορά.

 

BMW M2 CS

BMW M2 CS

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από μία σειρά σχεδιαστικών στοιχείων από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Τέτοια στοιχεία είναι το καπό, η οροφή κατασκευασμένη αποκλειστικά από CFRP (για πρώτη φορά στην BMW M2), ο νέος εμπρός διαχωριστής ροής αέρα, η πίσω αεροτομή τύπου Gurney και ο πίσω διαχύτης από γυμνό ανθρακόνημα.

 

Ο 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας twin-turbo αποδίδει 331 kW (450 hp). Αυτό σημαίνει +29 kW (40 hp) παραπάνω από την BMW M2 Competition. Η ανάρτηση Adaptive M επιτρέπει στον οδηγό να μεταβάλλει τις ρυθμίσεις των αποσβεστήρων μέσω των Comfort, Sport and Sport+ modes.

 

Τα φρένα χρησιμοποιούν μεγαλύτερους δίσκους από αυτούς των συνθετικών φρένων M της BMW M2 Competition (εμπρός άξονας: 400 mm, πίσω άξονας: 380 mm) και μεγαλύτερες δαγκάνες (εμπρός άξονας: 6πίστονες σταθερές δαγκάνες, πίσω άξονας: 4πίστονες σταθερές δαγκάνες). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν κεραμικά φρένα BMW M Carbon. Αυτά διαθέτουν 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω.

 

BMW M2 CS

BMW M2 CS

Active M Differential

 

Από εκεί και πέρα, σημαντική βοήθεια προσφέρει το Active M Differential. Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη διαφορικού που ανταποκρίνεται με εξαιρετική ακρίβεια και ταχύτητα για βελτιστοποίηση της ελκτικής πρόσφυσης και της κατευθυντικής ευστάθειας. Για κάτι ακόμα τολμηρότερο, η επιλογή M Dynamic Mode (MDM) – επιτρέπει μεγαλύτερο ποσοστό ολίσθησης. Παράλληλα αυξάνει την οδηγική ελευθερία στο όριο της πρόσφυσης.

 

BMW M2 CS

BMW M2 CS

Εξοπλισμός και επιδόσεις

 

Η BMW M2 CS εφοδιάζεται με σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών με σχέδιο ακτίνων Y σε High-gloss Black. Προαιρετικά  με matt gold φινίρισμα. Οι εμπρός ζάντες 9J x 19 ιντσών ζυγίζουν μόνο εννέα κιλά και οι πίσω 10J x 19 ιντσών 10 κιλά. Μπροστά, φορά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 σε  διάσταση 245/35 ZR 19. Μάλιστα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για την M2 CS. Τα πίσω ελαστικά έχουν διάσταση 265/35 ZR 19 και βελτιστοποιούν την πρόσφυση, τον πλευρικό έλεγχο και την κατευθυντική ευστάθεια. Όσο η BMW M2 CS προορίζεται κυρίως για καθημερινή οδήγηση, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport χωρίς έξτρα χρέωση.

 

Το αυτοκίνητο φτάνει τα 100 χ.α.ω. σε 4,0δλ. με το προαιρετικό 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M (M DCT), ενώ με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ο χρόνος είναι 4,2δλ. Η τελική ταχύτητα της ειδικής έκδοσης με M Driver’s Package περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χ.α.ω.

 

Ένα πρόσθετο κάλυμμα για το κάρτερ λαδιού, μία πρόσθετη αντλία συλλογής λαδιού και ένα προηγμένο σύστημα επιστροφής λαδιού δίπλα στον υπερσυμπιεστή διατηρούν σταθερή τη λίπανση σε καθημερινή χρήση και κατά τη σκληρή οδήγηση στην πίστα. Δύο ηλεκτρικά ελεγχόμενες πεταλούδες διασφαλίζουν ότι η BMW M2 CS παράγει τη χροιά ήχου κινητήρα που αρμόζει στο προφίλ μιας BMW M.

 

BMW M2 CS engine

BMW M2 CS engine

Εσωτερικό 

 

Τέλος, στην καμπίνα η κεντρική κονσόλα κατασκευάζεται αποκλειστικά από ελαφρύ ανθρακόνημα, ενώ το CFRP χρησιμοποιείται επίσης στις λαβές και τις επενδύσεις θυρών. Τα πολύ ελαφρά καθίσματα M Sport προέρχονται από την BMW M4 CS, έχουν επένδυση δέρματος Merino και Alcantara με κόκκινη ραφή και διασφαλίζουν σταθερή πλευρική στήριξη.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...