Νέα Ford Mustang Mach-E

Νέα Ford Mustang Mach-E

Νέα Ford Mustang Mach-E

Νέα Ford Mustang Mach-E

Νέα Ford Mustang Mach-E

Νέα Ford Mustang Mach-E, με την εταιρεία να επεκτείνει με το συγκεκριμένο μοντέλο την οικογένεια Mustang, μεταφέροντας το αυτοκίνητο στην ηλεκτρική εποχή.

 

All-Electric Ford Mustang Mach-E

All-Electric Ford Mustang Mach-E

Όταν έρθει στην αγορά στα τέλη του 2020, η Mustang Mach-E θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range). Είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη. Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach E αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα. Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων (248 kW) και ροπή 565 Nm.

 

Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0 -100 χ.α.ω. σε χρόνο μικρότερο των 5δλ.. Θα αποδίδει προβλεπόμενη ισχύ 465 ίππων (342 kW) και ροπή 830 Nm.

 

Η Mustang Mach-E διαθέτει τρία προφίλ οδήγησης – τα Whisper, Engage και Unbridles. Μάλιστα το καθένα θα προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά του οχήματος. Με το λανσάρισμα, η Ford θα προσφέρει στη νέα Mach-E 4 ένα σύστημα 4κίνησης που θα μεταφέρει τη ροπή ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα. Έτσι θα εξασφαλίζει με τον τρόπο αυτό εντυπωσιακή επιτάχυνση και βελτιωμένο έλεγχο της συμπεριφοράς του οχήματος.

 

Η νέα Mustang Mach-E θα διατίθεται με τις νέες, αλουμινένιες δαγκάνες υψηλών επιδόσεων Flexira της Brembo, αλλά και με το σύστημα ανάρτησης MagneRide.

 

All-Electric Ford Mustang Mach-E

All-Electric Ford Mustang Mach-E

Ενσωματωμένη τεχνολογία που προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του οδηγού

 

Η οθόνη αφής των 15,5 ιντσών του συστήματος SYNC και η απλή διεπαφή της καταργεί τα περίπλοκα μενού. Επιπλέον διευκολύνει την πρόσβαση με λειτουργίες τις οποίες οι χρήστες των smartphone θα βρουν εξαιρετικά άνετες και βολικές. Το σύστημα λανσάρει επίσης ασύρματη συμβατότητα με Apple CarPlay, Android Auto και AppLink από smartphones και άλλες φορητές συσκευές.

 

Σχεδιασμός

 

Η Mustang Mach-E διακρίνεται από το μακρύ καπό. Επιπλέον, από τη σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, τους επιθετικούς προβολείς και τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία. Η Mustang Mach-E επιφυλάσσει μία ακόμα έκπληξη κάτω από το εμπρός καπό της. Πρόκειται για ένα χώρο αποθήκευσης αντικειμένων με σύστημα απορροής υδάτων. Με αποθηκευτική ικανότητα 100 λίτρων, ο εμπρός αποθηκευτικός χώρος είναι αρκετά μεγάλος για τη μεταφορά μιας αντίστοιχου μεγέθους χειραποσκευής.

 

Εσωτερικό

 

Εκτός από τον εμπρός αποθηκευτικό χώρο, ο πίσω προσφέρει χωρητικότητα που φτάνει τα 402 λίτρα. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, η Mustang Mach-E παρέχει 1.420 λίτρα. Το σύστημα ήχου της Bang & Olufsen περιλαμβάνει ενσωματωμένα ηχεία που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τους εμπρός αεραγωγούς. Επιπλέον, το αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος για τσάντες ή πορτοφόλια. Η προαιρετική πανοραμική οροφή με σταθερό κρύσταλλο συμβάλει ώστε το εσωτερικό να παραμένει πιο δροσερό το καλοκαίρι και πιο ζεστό το χειμώνα.

 

Μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής (First Edition) του μοντέλου θα διατίθεται σε συγκεκριμένες αγορές σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μπαταρία και 4κίνηση.

 

Τέλος, η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Phone As A Key.

 

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Τεχνολογία μπαταριών

 

Η Mustang Mach-E θα διατίθεται στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh). Προβλέπεται να εξασφαλίζει αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει δοκιμαστεί σε ακραίες θερμοκρασίες, ακόμα και στους -40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα προστατεύεται από έναν κλωβό που απορροφά τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

 

Η Ford προσφέρει μία λύση επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης σε σχέση με μία οικιακή πρίζα. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν να εξασφαλίσουν μέση αυτονομία 62 χιλιόμετρα ανά ώρα φόρτισης στην έκδοση extended-range και κίνηση στους πίσω τροχούς. Το καλώδιο οικιακής φόρτισης της Ford (Home Charge Cable) που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό του οχήματος, μπορεί να προσφέρει, κατά μέσο όρο, αυτονομία της τάξης των 14 χιλιομέτρων ανά ώρα φόρτισης.

 

Πηγή: Ford


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...