Νέα Mercedes GLC

Νέα Mercedes GLC 1

Νέα Mercedes GLC

Νέα Mercedes GLC 1

Νέα Mercedes GLC 1

 

Τη νέα Mercedes GLC παρουσίασε η εταιρεία στη Γενεύη, που την εφοδιάζει με νέους κινητήρες και της χαρίζει ένα μοντέρνο σχεδιασμό.  

 

Νέα Mercedes GLC 2

Νέα Mercedes GLC 2

 

Νέα Mercedes GLC: Διακριτικό εξωτερικό design

 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο σχεδιασμός της είναι πιο σπορ. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες χρωμίου καλύπτουν όλη την περιφέρειά της στον βασικό εξοπλισμό. Οι γραμμές της είναι διακριτικές και οι μυώδεις επιφάνειες, φανερώνουν τον off-road χαρακτήρα της. Το εμπρός τμήμα, ισχυροποιεί την παρουσία της. Άλλωστε το «μήνυμα» που περνά μέσω των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, της γρίλιας και των φώτων ημέρας, είναι πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο δυναμικό στο design του. Έχει προστεθεί μια νέα απόχρωση, η graphite grey, ενώ οι τροχοί που βοηθούν στην αεροδυναμική, κυμαίνονται από 17 έως 19 ίντσες. Τα ελαστικά από τη μεριά τους, βοηθούν στη χαμηλή αντίσταση κύλισης.

 

Νέα Mercedes GLC: Εργονομικό εσωτερικό

 

Χαρακτηρίζεται από τα υψηλής ποιότητας υλικά και τις ρέουσες γραμμές. Στην έκδοση Base Line, το εσωτερικό κυριαρχείται από τη μαύρη απόχρωση. Η κεντρική κονσόλα έχει φινίρισμα piano lacquer ή εμπλουτίζεται με καπλαμά δύο τύπων. Από την πλευρά του, το πολυλειτουργικό τιμόνι διατίθεται σε δύο εκδοχές. Επιπροσθέτως, η λειτουργία Active Distance Assist DISTRONIC και τα μπουτόν ελέγχου του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων, δείχνουν τις ιδέες του μέλλοντος.

 

Νέα Mercedes GLC interior

Νέα Mercedes GLC interior

 

Νέα Mercedes GLC: MBUX

 

Το γνωστό σύστημα που εφοδιάζει τα μοντέλα της εταιρείας και το οποίο αλληλεπιδρά με το όχημα, μέσω χειρονομιών, αφής ή φωνητικών εντολών. Διακρίνεται το Augmented Video. Λειτουργεί με μια κάμερα εμπρός από τον εσωτερικό καθρέπτη και αυτομάτως ενημερώνει τον οδηγό μέσω της οθόνης της κεντρικής κονσόλας, για τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τις διευθύνσεις και άλλα πολλά. Νέο στοιχείο είναι η είσοδος στο όχημα και η εκκίνηση του μοτέρ δίχως κλειδί, η λειτουργία KEYLESS-GO start δηλαδή, με το DYNAMIC SELECT να επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει τα προγράμματα οδήγησης. Πρόκειται για τα Comfort, ECO, Sport, Sport + και Individual. Το πρώτο χρησιμοποιείται σε χαλαρές επιφάνειες, με χαλίκι, άμμο και χιόνι, ενώ η δεύτερη σε αυτές που καλύπτονται από πέτρες ή έχουν μεγάλη κλίση.

 

Νέα Mercedes GLC 3

Νέα Mercedes GLC 3

 

Νέα Mercedes GLC: Η γκάμα των κινητήρων

 

Η νέα GLC εφοδιάζεται με την επόμενη γενιά των 4κύλινδρων μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου. Ο 2λιτρος M 264 εμφανίζει αύξηση ισχύος και χαμηλή κατανάλωση. Στις GLC 200 και GLC 300, αυτό το μοτέρ αντικαθιστά τον M 274, ενώ ο diesel OM 654, τον OM 651. Επίσης, οι νέες κινητήριες μονάδες εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.

 

DYNAMIC BODY CONTROL

 

Είναι η πρώτη φορά που το μοντέλο εφοδιάζεται με αυτό το σύστημα. Αφορά την ανάρτηση και ρυθμίζει τους δύο άξονες. Ανάλογα με την κατάσταση, την ταχύτητα και τον δρόμο, κάθε τροχός λειτουργεί ανεξάρτητα σε αλληλεπίδραση με το μοτέρ, τη μετάδοση και τη διεύθυνση.

 

DYNAMIC SELECT

 

Το σύστημα 4κίνησης της εταιρείας, 4MATIC έχει εξελιχθεί, το τριών σταδίων ESP προσφέρει ευρύτερες δυνατότητες μέσω των προγραμμάτων Sport, Sport +. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μέσω της κεντρικής κονσόλας, ενεργοποιούνται ακόμα δύο προγράμματα, τα Off Road και Off Road +.

 

Νέα Mercedes GLC: Συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

 

Το Active Distance Assist DISTRONIC περιλαμβάνει έκτακτη πέδηση σε περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων, σύστημα επανεκκίνησης σε περιπτώσεις πυκνής κυκλοφορίας με Active Parking Assist και επιλογή sailing mode στο πρόγραμμα ECO.

 

Το Active Steer Assist περιλαμβάνει τα Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist και λειτουργία αυτόματης δημιουργίας λωρίδας διάσωσης σε μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητοδρόμους και ταχύτητες κάτω των 60 χ.α.ω. Από εκεί και πέρα, το Active Speed Limit Assist συνεργάζεται με το Traffic Sign Assist. Τέλος, άλλα συστήματα που εξοπλίζουν τη νέα Mercedes-Benz GLC είναι τα Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Brake Assist και PRE-SAFE PLUS.

 

Πηγή: Mercedes-Benz


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...