Νέα Skoda Octavia

Νέα Skoda Octavia

Νέα Skoda Octavia

Νέα Skoda Octavia

Νέα Skoda Octavia

Η Νέα Skoda Octavia, που έφτασε στην τέταρτη γενιά της, είναι καλύτερη και διαθέτει περισσότερους χώρους και νέα σχεδιαστική γλώσσα.

 

Skoda Octavia 2020

Νέα Skoda Octavia 2020

Μεγαλύτερη και πιο ελκυστική

 

Η νέα Octavia έχει μεγαλώσει. Το μήκος ανέρχεται στα 4.689mm, κατά 19mm περισσότερα, ενώ το Combi είναι κατά 22mm μακρύτερο από την τρίτη γενιά. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 15mm. Η χωρητικότητα του Combi είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία και αυξήθηκε κατά 30 λίτρα. Τώρα ανέρχεται στα 640. Αναφορικά με το hatchback, έχει χωρητικότητα 600 λίτρων, 10 περισσότερων.

 

Με «αιχμηρούς» προβολείς LED

 

Το νέο εμπρός μέρος διακρίνεται από τους «αιχμηρούς» προβολείς LED για όλες τις σκάλες και τα φώτα ημέρας, ενώ τεχνολογίας LED είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα, των φρένων και οι προβολείς ομίχλης. Οι νέες ράγες οροφής δίνουν έμφαση στη σιλουέτα του Combi, ενώ το hatchback μοιάζει περίπου με coupe. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 19 ιντσών, ενώ οι νέες αποχρώσεις αφορούν τις Crystal Black, Lava Blue και Titanium Blue. Τα πακέτα Chrome και Dynamic είναι προαιρετικά.

 

 

Interior look

Interior look

Νέο εσωτερικό και διαφορετικών επιπέδων ταμπλό

 

Το νέο εσωτερικό παρέχει ένα τιμόνι δύο ακτίνων, που μπορεί να παραγγελθεί θερμαινόμενο προαιρετικά, ενώ αν επιλεγεί το πολυλειτουργικό, προσφέρει μπουτόν ελέγχου και κυλιόμενους διακόπτες, επιτρέποντας στον οδηγό να ρυθμίσει 14 λειτουργίες, δίχως να πάρει τα χέρια του από αυτό. Το ταμπλό έχει διάφορα επίπεδα και εμφανίζει νέα κεντρική οθόνη. Η κεντρική κονσόλα είναι κομψή με λεπτομέρειες χρωμίου, όπως οι ταπετσαρίες των θυρών και τα υποβραχιόνια. Τα νέα μαλακά υλικά αυξάνουν την ποιότητα, με τον φωτισμό LED να προσφέρει μια διαφορετική ατμόσφαιρα μέσω των 10 αποχρώσεων.

 

Καθίσματα και οθόνη Maxi DOT

 

Από εκεί και πέρα, τα φιλικά προς τη μέση προαιρετικά καθίσματα Ergo, προσφέρουν λειτουργία μασάζ και ντεμπουτάρουν σε μοντέλο Skoda. Στην κορυφαία έκδοση, διατίθενται εξαεριζόμενα. Προαιρετικό είναι το head-up display που ντεμπουτάρει κι αυτό σε ένα Skoda. Προβάλει τις σημαντικότερες πληροφορίες στο προαιρετικά θερμαινόμενο παρμπρίζ. Η 4,2 ιντσών πολυλειτουργική οθόνη Maxi DOT είναι στάνταρ, ενώ ο 3ζωνικός κλιματισμός ντεμπουτάρει στην Octavia. Χάρη στο KESSY, οποιαδήποτε θύρα μπορεί να ανοίξει πρώτη, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πλευρικά παράθυρα και το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο. Μάλιστα, η Octavia εξοπλίζεται με ειδικά γυάλινα πάνελ, που μειώνουν τους εξωτερικούς θορύβους.

 

Κιβώτιο DSG με τεχνολογία shift-by-wire και προαιρετικοί full LED Matrix προβολείς

 

Η νέα Octavia είναι η πρώτη Skoda με τεχνολογία shift-by-wire για λειτουργία του DSG, που ηλεκτρονικά συνδέει τον επιλογέα με τη μετάδοση. Στη θέση του κλασικού επιλογέα DSG, υπάρχει ένα νέο εξάρτημα που εντοπίζεται στην κεντρική κονσόλα και έτσι επιλέγονται τα προγράμματα, όπως επίσης αυτό της στάθμευσης. Οι full LED matrix προβολείς, είναι προαιρετικοί και επιτρέπουν στον οδηγό να έχει ενεργοποιημένη τη μεγάλη σκάλα, δίχως να τυφλώνει τους υπόλοιπους. Προαιρετικά είναι τα πίσω LED κρυστάλλινα στοιχεία και τα δυναμικά φώτα προειδοποίησης αλλαγής πορείας.

 

Συστήματα υποβοήθησης

 

Τα συστήματα υποβοήθησης είναι τα Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning και τοπικό Traffic Warning, που ντεμπουτάρουν σε Skoda. Επίσης, περιλαμβάνονται τα Area View, Side Assist, Predictive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Lane Assist, Traffic Jam Assist και Emergency Assist. Χρησιμοποιώντας το Hands-on Detect, το σύστημα ελέγχει αν ο οδηγός έχει συνεχώς τα χέρια του στο τιμόνι. Οι αερόσακοι είναι εννέα, συμπεριλαμβανομένων ενός για τα γόνατα του οδηγού και πίσω πλευρικών, που προστατεύουν τους επιβάτες από σύγκρουση.

 

Νέα και αποδοτικά συστήματα κίνησης

 

Για πρώτη φορά, η οικογένεια περιλαμβάνει μοντέλο plug-in hybrid, την Octavia iV. Μερικά από τα μοτέρ βενζίνης, υιοθετούν την υβριδική τεχνολογία, ενώ τα diesel της γενιάς EVO, μειώνουν έως και κατά 80% τα οξείδια του αζώτου. Η ευρεία γκάμα κυμαίνεται σε ισχύ από 81 kW  (110 PS) έως 150 kW (204 PS). Με χωρητικότητα 17,7 κιλών φυσικού αερίου στις δεξαμενές της, η Octavia G-TEC μπορεί να καλύψει έως 523 χιλιόμετρα, ενώ η Octavia iV με τον 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης και το ηλεκτρικό μοτέρ, έχει συνδυαστική ισχύ 150 kW (204 PS). Με χωρητικότητα 37 Ah και ενέργεια 13 kWh, η υψηλής τάσης μπαταρία ιόντων-λιθίου, επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

 

 

Skoda Octavia 2020

Skoda Octavia 2020

Ανακτώντας ενέργεια μέσω πέδησης

 

Οι εκδόσεις eTEC με τους κινητήρες βενζίνης EVO 1.0 TSI ή 1.5 TSI, διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία όταν εξοπλίζονται με το DSG. Χρησιμοποιώντας έναν 48βολτο εναλλάκτη με ιμάντα και μια 48βολτη μπαταρία ιόντων-λιθίου, είναι εφικτή η ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, υποστηρίζοντας το θερμικό μοτέρ και ταξιδεύοντας δίχως αυτό, όταν δεν λειτουργεί καθόλου. Το Dynamic Chassis Control με το Driving Mode Select (προαιρετικό), επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει μεμονωμένα την ανάρτηση, το βύθισμα, τα χαρακτηριστικά της διεύθυνσης ή τη λειτουργία του DSG.

 

Συστήματα πολυμέσων

 

Η Octavia προσφέρει μια επιλογή από τέσσερα συστήματα ψυχαγωγίας με οθόνες από 8,25 έως 10 ίντσες. Ορισμένες από αυτές μπορούν να λειτουργούν με χειρονομίες ή με φωνητικές εντολές μέσω του ψηφιακού βοηθού Laura. Το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων Columbus μπορεί – για πρώτη φορά – να εμφανίζει τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης σε διαφορετικό επίπεδο ζουμ από την οθόνη των 10,25 ιντσών του Virtual Cockpit. Αυτή η νέα λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ενός καινοτόμου ρυθμιστικού αφής που βρίσκεται κάτω από την οθόνη, το οποίο μπορεί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της έντασης.

 

Πάντα διασυνδεδεμένο

 

Χάρη στην ενσωματωμένη eSIM, το όχημα είναι πάντα διασυνδεδεμένο στις τελευταίες υπηρεσίες της Skoda Connect. Αυτές περιλαμβάνουν το eCall, η οποία είναι υποχρεωτική στην ΕΕ, η ολοκληρωμένη πρόσβαση σε αυτοκίνητα και οι εφαρμογές ψυχαγωγίας που υποστηρίζονται από ηλεκτρονικά δεδομένα. Το αυτοκίνητο διαθέτει έως και πέντε θύρες USB-C για τη φόρτιση ή τη σύνδεση συσκευών και USB sticks, εκ των οποίων το ένα μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά στην άνω οριζόντια κονσόλα πάνω από τον καθρέφτη. Παλαιότερες συσκευές με θύρα USB-A 3.0 μπορούν εύκολα να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα USB-C σε USB-A 3.0 από την γκάμα των γνήσιων αξεσουάρ της φίρμας. Επιπλέον, τα smartphone μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά, χρησιμοποιώντας το προαιρετικό Phone Box.

 

Innovative Simply Clever

 

Για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, το φάσμα των τυπικών χαρακτηριστικών Simply Clever τώρα περιλαμβάνει επίσης ένα σωλήνα πλήρωσης για το AdBlue, επιτρέποντάς το να γεμίσει και με ένα ακροφύσιο αντλίας φορτηγού. Στο πίσω μέρος, δύο θήκες αποθήκευσης smartphone στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων κάνουν το ντεμπούτο τους στη Skoda. Το πακέτο Sleep για το πίσω κάθισμα είναι τώρα επίσης προαιρετικό για το Combi. Επιπλέον, νέα ανασυρόμενα αλεξήλια για τα πίσω παράθυρα καθιστούν δυνατό τον αποκλεισμό του φωτός. Υπάρχει μια θήκη κάτω από το πρώτο επίπεδο του χώρου φόρτωσης, τόσο στο hatchback όσο και στο Combi. Το τελευταίο διαθέτει επίσης αυτόματα ανασυρόμενο δάπεδο. Το διαμέρισμα αποθήκευσης ομπρέλας και βούρτσας χειρός στις μπροστινές πόρτες είναι καινούργιο.

 

Πηγή: Skoda


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...