Νέα BMW Χ2

Νέα BMW Χ2

Η BMW αποκαλύπτει τη νέα Χ2, η οποία ολοκληρώνει την γκάμα των coupe SUV της. Η νέα BMW X2 έρχεται να προστεθεί στη βάση των επιτυχημένων αντίστοιχων εκδόσεων, Χ4 και Χ6. Να θυμηθούμε εδώ ότι η βαυαρική εταιρεία ήταν η πρώτη ουσιαστικά που εισήγαγε τις σπορτίφ κουπέ SUV εκδόσεις. Αργότερα ακολούθησαν και άλλοι, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία που σημείωσε η X6, και άλλοι κατασκευές.

Νέα BMW X2: Concept X2

H ιστορία της Χ2 ξεκινά από την έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2016 με το Concept Χ2. Η επίσημη παρουσίαση του τελικού μοντέλου παραγωγής θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στο Detroit Motor Show. Πιο νωρίς, ήδη από τον Νοέμβριο, η εταιρεία θα δέχεται παραγγελίες. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το Μάρτιο του 2018.

Νέα BMW X2: Πλατφόρμα UKL2

Ποια είναι, όμως, η φιλοσοφία της κατασκευής του; Η νέα Χ2 μοιράζεται μαζί με το νέο Χ1 και το Mini Countryman την ίδια πλατφόρμα UKL2. Για το λόγο αυτό φέρει κινητήρα τοποθετημένο εγκάρσια εμπρός και κατά βάση κίνηση στους εμπρός τροχούς. Παρά το κουπέ σχήμα του αμαξώματος, η διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρη. Συνολικά, οι γραμμές της χαρακτηρίζονται από τη λογική των Χ4 και X6. Διαθέτει δηλαδή επιθετική εμφάνιση, πιο επίπεδες γραμμές και χαμηλότερο ύψος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε σχέση με την Χ1 είναι 8 εκατοστά πιο μικρή σε μήκος και 9 πιο χαμηλή ως προς το ύψος.

Νέα BMW X2: Νέα στιλιστικά στοιχεία

Επιπρόσθετα, η BMW εγκαινιάζει με την Χ2 μια σειρά νέων στιλιστικών αλλαγών στην σχεδιαστική ταυτότητα. Η πρώτη από αυτές αφορά στα χαρακτηριστικά νεφρά της μάσκας, τα οποία έχουν, για πρώτη φορά στην ιστορία της,  μεγαλύτερο άνοιγμα στο κάτω μέρος τους.

Τα φωτιστικά σώματα  στενεύουν προς το εσωτερικό δημιουργώντας την αίσθηση ενός συγκεντρωμένου βλέμματος Χαμηλά στο κέντρο κυριαρχεί το τεράστιο άνοιγμα για την εισαγωγή του αέρα και εκατέρωθεν δύο μικρότερα, τριγωνικά.

Το πίσω μέρος, το οποίο φιλοξενεί το χώρο αποσκευών των 470 λίτρων, χαρακτηρίζεται από την επιθετική σχεδίαση του διάχυτη χαμηλά και τις διπλές απολήξεις τις εξάτμισης. Οι ζάντες έχουν διάσταση από 17 έως 20 ίντσες. Επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, η BMW επαναφέρει το σήμα της στις δύο πλευρικές C κολώνες.

Νέα BMW X2: Το εσωτερικό

Στο εσωτερικό της Χ2 η BMW υιοθετεί τη λογική των υπολοίπων πρόσφατων εκδόσεών της, προσθέτοντας μια νέα εσωτερική επένδυση σε κόκκινο χρώμα.

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τετρακίνητη Μ Sport X εκδοχή, με πνευματική ανάρτηση και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, με touch οθόνη 8,8 ιντσών και πλήρη συνδεσιμότητα, όπως επίσης και αλκαντάρα επενδύσεις.

Με την έναρξη της διάθεσής της, η BMW X1 θα είναι διαθέσιμη ως X2 sDrive 20i με 192 PS ίππους και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ως xDrive 20d 190 ίππων και 400 Nm ροπής με το οχτάρι αυτόματο και ως xDrive 25d, 231 ίππων και 450 Nm ροπής με το ίδιο κιβώτιο. Αργότερα θα ακολουθήσουν οι 18d και 18i. Oι τιμές για Ελλάδα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, στη Γερμανία η sDrive 20i θα ξεκινά από τα 39.200 ευρώ.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...