Νέο ρεκόρ από την Bentley Bentayga στο Pikes Peak

Νέο ρεκόρ από την Bentley Bentayga στο Pikes Peak

Η Bentley Bentayga κατέρριψε με 10:49.9 το ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak στην κατηγορία των SUV.

Bentayga Pikes Peak Race

Το ειδικά τροποποιημένο όχημα κατάφερε να αναδειχθεί στο γρηγορότερο SUV παραγωγής. Ο Νεοζηλανδός οδηγός Ράις Μάιλεν, μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά.

Για να γίνει αυτή η επίδοση, δεν χρειάστηκαν να γίνουν πολλές αλλαγές στο αυτοκίνητο. Τα εμπρός καθίσματα αντικαταστάθηκαν από αγωνιστικά, τα πίσω αφαιρέθηκαν, ενώ προστέθηκε κλωβός ασφαλείας και σύστημα πυρόσβεσης.

Bentley Bentayga Pikes Peak lim edition

Ειδική έκδοση Pikes Peak Bentayga

Προκειμένου να τιμήσει και να γιορτάσει το επίτευγμά της, η Bentley προχωρά στο λανσάρισμα της έκδοσης Pikes Peak Bentayga. Θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες από τον Αύγουστο και η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 10 μονάδες.

Το εξωτερικό είναι σε μαύρη Beluga ή Radium απόχρωση, με τις ζάντες 22 ιντσών να είναι και αυτές φινιρισμένες στους εν λόγω χρωματισμούς. Το πακέτο Black Specification αντικαθιστά το χρώμιο με μαύρο μεταλλικό, ενώ ο διαχωριστής ροής αέρα, οι μαρσπιέδες, ο διαχύτης και το πίσω σπόιλερ είναι από ανθρακόνημα. Όσον αφορά στα φτερά, εκεί υπάρχει ένα λεπτό μοτίβο Pikes Peak.

Bentley Bentayga Pikes Peak interrior

Εσωτερικά στην Bentayga, υπάρχουν λεπτομέρειες Key Lime με δέρμα Beluga και χαρακτηριστικά Alcantara στα καθίσματα και τις πόρτες. Το τιμόνι και ο λεβιές έχουν επίσης διακοσμηθεί με Alcantara, ενώ η ταπετσαρία της οροφής είναι από ύφασμα Eliade. Το λογότυπο Pikes Peak, υπάρχει και στην καμπίνα.

Bentley Bentayga με 600 ίππους και 900 Nm ροπής

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με τον οποίο η Bentayga έσπασε το ρεκόρ στο Pikes Peak. Πρόκειται για τον 6λιτρο twin turbo W12, απόδοσης 600 ίππων με 900Nm ροπής, που συνεργάζεται με το 8τάχυτο ZF κιβώτιο. Το αυτοκίνητο διαθέτει μόνιμη 4κίνηση, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση, 48V ενεργό σύστημα ακαμψίας, σύστημα εξάτμισης Bentayga Sports Exhaust και πακέτο Touring Specification.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...