Νέο Audi A1 Sportback

Νέο Audi A1 Sportback

Το μικρότερο μοντέλο της Audi, το A1 Sportback, περνά στη δεύτερη γενιά του και συγχρόνως μεγαλώνει και ωριμάζει σε ποιότητα και εξοπλισμό.

New-Audi-A1-Sportback-2nd-generation-2018-back

 Ποιο συγκεκριμένα, το A1 Sportback μεγάλωσε σημαντικά σε μήκος, κατά 56mm στα 4,03 μέτρα συνολικά. Το πλάτος παρέμεινε στα 1,74μ. και το ύψος στα 1,41μ. Οι μικροί πρόβολοι εξασφαλίζουν περισσότερο σπορ εμφάνιση, ενώ τρεις γραφιστικές σχισμές πάνω από την μάσκα επιχειρούν μια σαφή σπορτίφ αναφορά στο Sport quattro του 1984.

Η κολόνα C είναι φαρδιά και επίπεδη, ενώ η κεκλιμένη γραμμή της οροφής, καταλήγει πάνω από την κολόνα C, κάνοντάς το να φαίνεται πιο χαμηλό. Οι γραμμές από τα παράθυρα έως τους μαρσπιέδες, «κλίνουν» προς τα πίσω σε σφηνοειδές σχήμα. Οι μεγάλοι τροχοί με τη χαμηλή γραμμή στους ώμους προσδίδουν μια εικόνα σταθερότητας.

Στο πακέτο με τον εξοπλισμό S, η Audi τονίζει ακόμα περισσότερο τον σπορτίφ χαρακτήρα του Α1 Sportback. Οι αεραγωγοί είναι μεγαλύτεροι, όπως επίσης πίσω τα πίσω σπόιλερ, όπου ξεχωρίζουν οι δίδυμες απολήξεις.

Τα φώτα ημέρας με τους προαιρετικούς προβολείς LED, διαμορφώνουν τα φτερά που έχουν πάρει ιδέες από την ιστιοπλοΐα, ενώ παράλληλα, δημιουργούν βάθος στα φωτιστικά σώματα. Η σπορ εμφάνιση, εμπλουτίζεται από τον ρομβοειδή σχεδιασμό του επάνω τμήματος των φώτων.

New-Audi-A1-Sportback-2nd-generation-2018-side

A1 Sportback: Επιλογές εξατομίκευσης

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε δέκα χρωματισμούς. Η οροφή, μπορεί προαιρετικά να έχει αντιθετικό χρώμα από την κολόνα Α έως το σπόιλερ, ενώ τα καλύμματα των καθρεπτών, οι άκρες του εμπρός σπόιλερ, αλλά και τα μαρσπιέ, προσφέρονται κι αυτά σε αντιθετική απόχρωση.

Αναφορικά με το πακέτο Edition, το Α1 παρουσιάζει αρκετές χρωματικές αντιθέσεις. Οι 18 ιντσών τροχοί, διατίθενται σε χάλκινο, λευκό ή μαύρο χρωματισμό, ανάλογα με το εξωτερικό φινίρισμα, με το έμβλημα της φίρμας να είναι κι αυτό στο χρώμα των ζαντών. Οι προβολείς LED και τα πίσω φώτα LED είναι σκούρα, ενώ οι δακτύλιοι του σήματος εμπρός και πίσω, είναι μαύροι.

Ένα νέο χαρακτηριστικό στο Α1 είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητο και να το παραγγείλουν, όπως αυτοί επιθυμούν. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού basic, advanced ή S, εξαρτήματα στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, παρέχονται δυνατότητες επιλογής χρωμάτων και υλικών.

Audi-A1-Sportback-2nd-generation-2018-interior

A1 Sportback: Άνεση στο εσωτερικό

Το ταμπλό και τα βασικά μέρη του συγκλίνουν προς τον οδηγό και το ίδιο ισχύει για αυτά της προαιρετικής ΜΜΙ οθόνης αφής. Το προαιρετικό πακέτο φωτισμού από εκεί και πέρα, διατίθεται σε 30 χρώματα. Οι χώροι χώρος είναι πλούσιοι τόσο για τον οδηγό όσο και τους επιβάτες. Οι πίσω έχουν άπλετο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια τους. O χώρος φόρτωσης αυξήθηκε κατά 65 λίτρα και τώρα φτάνει στα 335. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, αυξάνεται στα 1.090, ενώ το κατώφλι φόρτωσης, είναι χαμηλά, στα 67 εκατοστά.

Ακόμα και στον στάνταρ εξοπλισμό, εφοδιάζεται με πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και με πολυλειτουργικό τιμόνι. Το προαιρετικό Audi virtual cockpit έχει μεγάλο εύρος επιλογών και πληροφοριών εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού. Το ραδιόφωνο ΜΜΙ είναι στάνταρ, ενώ είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών, παρέχοντας φωνητικές εντολές.

Σε συνεργασία με το Audi connect, το σύστημα μπορεί να καθοδηγήσει τον οδηγό, εκτελώντας μια διαδρομή χωρίς πολύ κίνηση, ενώ τα smartphones μπορούν να φορτίσουν ασύρματα. Η λειτουργία Audi smartphone δίνει τη δυνατότητα στο όχημα να είναι πλήρως διασυνδεδεμένο και περιλαμβάνει Apple CarPlay, Android Auto και δύο θύρες USB.

Ακουστικά, το Α1 Sportback εξοπλίζεται με το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound, με 11 ηχεία ισχύος 560 watts και τρισδιάστατο ήχο.

New-Audi-A1-Sportback-2nd-generation-2018-Suspension with controlled damping

A1 Sportback: Πρώτα η ασφάλεια

Το A1 Sportback είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να διευκολύνει τον οδηγό και να τον απομακρύνει από τις δύσκολες καταστάσεις. Για παράδειγμα, από την ταχύτητα των 65 χ.α.ω., το σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας, διατηρεί το αυτοκίνητο στην πορεία του. Επιπρόσθετα, ο οδηγός ενημερώνεται αν υπάρχει αντικείμενο, ζώο ή άνθρωπος εμπρός και αν κριθεί αναγκαίο, λειτουργεί αυτόματα το σύστημα πέδησης.

Αν είναι εφοδιασμένο με το S tronic – από τα 0-200 χ.α.ω. – διατηρείται η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ χωρίς αυτό, το εύρος αρχίζει από τα 30 χ.α.ω.. Για πρώτη φορά από εκεί και πέρα, το Α1 Sportback είναι εξοπλισμένο με κάμερα που βοηθάει στο παρκάρισμα. Μάλιστα, το σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην αναχώρηση του αυτοκίνητου, έστω και αν αυτό βρίσκεται παραλλήλως του δρόμου.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και η ακαμψία του προσφέρει ακριβή οδήγηση, χωρίς θορύβους. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,31, ενώ οι βενζινοκινητήρες έχουν απόδοση από 95 έως 200 ίππους. Το turbo, η άμεση έγχυση και το φίλτρο σωματιδίων, είναι στάνταρ. Όλα τα μοτέρ συνεργάζονται με χειροκίνητο ή 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο S tronic, εξαιρουμένης της γκάμας των μεγαλύτερων, που διαθέτουν 6τάχυτο S tronic.

Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson και η πίσω από ημιάκαμπτο άξονα. Πέραν αυτών, υπάρχει και η προαιρετική επιλογή μιας πιο σπορ. Το πακέτο «Basis» περιλαμβάνει σπορτίφ ανάρτηση, κόκκινες δαγκάνες και μεγαλύτερους δίσκους, ενώ το «Performance», κόκκινες δαγκάνες, μεγαλύτερους δίσκους και ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Την ίδια στιγμή, τέσσερα είναι τα προφίλ οδήγησης (auto, dynamic, efficiency, individual), που αναλόγως με το πώς θέλει να κινηθεί ο οδηγός, επιλέγει το κατάλληλο.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...