Νέο Audi Q7

Νέο Audi Q7

Νέο Audi Q7

Νέο Audi Q7

Το νέο Audi Q7 παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία, η οποία το έχει εμπλουτίσει σε πάρα πολλούς τομείς, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

 

Νέο Audi Q7 back

Νέο Audi Q7 back

Εξωτερικός σχεδιασμός

 

Διακρίνεται από τη μεγάλη 8γωνη μάσκα Singleframe με τις έξι κάθετες γρίλιες. Οι δύο πλευρικές εισαγωγές αέρα είναι πιο εκφραστικές, ενώ ο σχεδιασμός χαμηλά, τονίζει τις off-road δυνατότητές του. Οι προαιρετικοί προβολείς με τεχνολογία HD Matrix LED με Audi laser, δημιουργούν ένα φωτεινό περίγραμμα που τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος, μια λωρίδα χρωμίου δημιουργεί μια οπτική σύνδεση μεταξύ των επίπεδων φώτων.

 

Σύστημα ανάρτησης

 

Να σημειωθεί αρχικά πως η ενεργή 4διεύθυνση επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν αντίθετα κατά πέντε μοίρες προς τη φορά κίνησης, επιτρέποντας την ευελιξία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρομηχανικών ενεργητικών αντιστρεπτικών ραβδών. Περιορίζουν τις κινήσεις του αμαξώματος σε ανώμαλους δρόμους και στις ευθείες. Όσον αφορά στη σπορ οδήγηση, βελτιώνουν το κράτημα.

 

Η αερανάρτησή του προσφέρει μεταβαλλόμενη απόσταση από το έδαφος και προετοιμάζει το Audi Q7 με τη στάνταρ μετάδοση quattro για κάθε διαδρομή. Η λειτουργία off-road επιλέγεται μέσω του Audi drive select με τα συνολικά επτά οδηγικά προφίλ. Η αερανάρτηση είναι στάνταρ σε όλες τις 7θέσεις εκδόσεις του Q7, ενώ το πακέτο S line περιλαμβάνει την ελαφρώς πιο σπορ προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, με μειωμένο κατά 15 χιλιοστά ύψος σε σχέση με την στάνταρ αερανάρτηση.

 

Κινητήρια συστήματα

 

Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ σχέσεων και σύστημα 4κίνησης. Δύο εκδόσεις diesel θα είναι διαθέσιμες κατά το λανσάρισμα και θα ακολουθήσουν μία έκδοση βενζίνης και μια plug-in υβριδική. Στο Q7 45 TDI quattro tiptronic η ισχύς είναι 231 ίπποι και η ροπή 500 Nm. Το SUV της Audi επιταχύνει σε 7,1δλ. από στάση έως τα 100 χ.α.ω. με τελική ταχύτητα στα 229. Η ισχυρότερη έκδοση Q7 50 TDI quattro tiptronic αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής με 0-100 σε 6,3 δλ. και τελική 241 χ.α.ω.

 

Audi Q7 cockpit

Audi Q7 cockpit

Εσωτερικό

 

Το Q7 είναι πιο μακρύ κατά 11 χιλιοστά (συνολικό μήκος 5.063 χιλιοστά). Το πλάτος είναι 1.970 χιλιοστά και το ύψος (με την κεραία) 1.741 χιλιοστά. Οι χώροι είναι άπλετοι και ξεπερνούν τους ανταγωνιστές του, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, ενώ θήκες για μικροαντικείμενα και ο χώρος φόρτωσης παρέχουν μεγάλη λειτουργικότητα.

 

Το ταμπλό διαθέτει δύο οθόνες και αυτή που βρίσκεται πιο ψηλά, γίνεται σχεδόν αόρατη όταν είναι απενεργοποιημένες. Διατίθεται περιβαλλοντικός φωτισμός, σύστημα αυτόματου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, υποβοήθηση στις πόρτες ώστε να κλείνουν αθόρυβα, σύστημα ήχου Bang & Olufsen 3D και πακέτο ποιότητας αέρα με αρωματισμό και ιονιστή. Τα ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα με τις πολυάριθμες λειτουργίες και τα σπορ καθίσματα S, διατίθενται με κλιματισμό και λειτουργία μασάζ.

 

Συνδεσιμότητα

 

Το σύστημα πλοήγησης MMI Plus διαθέτει LTE Advanced, ένα hotspot Wi-Fi, φυσικό φωνητικό έλεγχο και το διευρυμένο Audi connect, το οποίο προσφέρει online πληροφορίες για το κυκλοφοριακό, πλοήγηση με Google Earth και υβριδικό ραδιόφωνο. Η φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon, ενσωματωμένη στο MMI, είναι επίσης εντελώς νέα.

 

Το ενεργητικό cruise control συνδυάζει τις λειτουργίες της προσαρμοστικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed control), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της ενεργητικής διατήρησης λωρίδας (active lane assist). Σε συνδυασμό με την υποβοήθηση αποδοτικότητας, επιταχύνει ή επιβραδύνει το Audi Q7 ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες κίνησης. Η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης (emergency assist) είναι επίσης νέα. Εάν για κάποιο λόγο ο οδηγός δεν συμμετέχει στην οδήγηση, το σύστημα φέρνει το αυτοκίνητο σε στάση και εκκινεί μέτρα προστασίας και διάσωσης.

 

Το νέο Audi Q7 αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα ανακοινωθούν οι προτεινόμενες τιμές λιανικής.

 

Πηγή: Audi


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...