Νέο Cupra Ateca

Cupra Ateca front

Νέο Cupra Ateca

Cupra Ateca front

Cupra Ateca front

Το αυτοκίνητο σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Cupra στην αγορά και πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των SUV.

Cupra Ateca back

Cupra Ateca back

Στις αρχές του επόμενου έτους λανσάρεται στην Ελλάδα το Cupra Ateca, σηματοδοτώντας την είσοδο της Cupra στην αγορά αυτοκινήτου. Σε μια κατηγορία, μάλιστα, αυτή των SUV, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Με το Ateca λοιπόν ντεμπουτάρει στην αγορά η Cupra, η οποία φιλοδοξεί να πετύχει και να πάρει το μερίδιο που στοχεύει.

Cupra Ateca: Κινητήρας

Είναι turbo, 1.984cc άμεσου ψεκασμού, με διάμετρο κυλίνδρου και διαδρομή 82,5mm και 92,8mm αντίστοιχα, με αναλογία συμπίεσης 9,3: 1. Αποδίδει 300 ίππους στις 5.300-6.500 σ.α.λ. και η ροπή του είναι 400Nm στο εύρος 2.000-5.200 σ.α.λ. Η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται στα 247 χ.α.ω. Το βάρος του είναι σχετικά μικρό, 1.540 κιλά και επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 5,2δλ.

Στις επιδόσεις αυτές συμβάλει και το ανανεωμένο 7τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο προσφέρει γρηγορότερες και ομαλότερες αλλαγές. Το όχημα δκαθέτει επίσης launch control για καλύτερη επιτάχυνση.

Το κιβώτιο συνδυάζει άριστη απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, ενώ το μοτέρ διαθέτει το νέο σύστημα κατακράτησης σωματιδίων Otto Particulate Filter System, με τις τέσσερις απολήξεις από τη μεριά του να συμβάλλουν τόσο στη μηχανική απόδοση όσο και στην ηχητική απόλαυση.

Οι εκπομπές κυμαίνονται μεταξύ 192g/km – 201g/km και η κατανάλωση από 8,5 λίτρα/100km – 8,9λίτρα/100km στον κύκλο WLTP.

Cupra Ateca side

Cupra Ateca side

Cupra Ateca: Ανάρτηση

Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson, ενώ η πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων. Επίσης, υπάρχει και το σύστημα Dynamic Chassis Control, αλλά και το 4Drive. Το τελευταίο αναλύει όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από την ταχύτητα του οχήματος, εκείνη των τροχών, τη θέση του τιμονιού, το πρόγραμμα οδήγησης, ώστε να τροδοφοτεί ανά πάσα στιγμή τους απαραίτητους τροχούς. Τα προφίλ οδήγησης είναι έξι (Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, Χιόνι, Off-Road και Cupra) και ανάλογα με το ποιο επιλεχθεί, ο κινητήρας αλλάζει ήχο, με το Dynamic Chassis Control να ρυθμίζει την ανάρτηση.

Αναφορικά με το σύστημα πέδησης, οι δίσκοι είναι 340mm και 310mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με την Brembo να προσφέρει εν συνεχεία προαιρετικά μαύρα φρένα.

Cupra Ateca front 2

Cupra Ateca front 2

Cupra Ateca: Εξωτερικά

Ο σχεδιασμός του είναι ελκυστικός και δυναμικός παράλληλα. Τόσο για να τονιστεί ο SUV χαρακτήρας του, αλλά και ο σπορ. Η κυψελοειδής γρίλια, πάνω από τον νέο προφυλακτήρα, φέρει στο κέντρο της το λογότυπο Cupra σε ματ χαλκό. Οι προβολείς είναι LED και συμβάλλουν τη σχεδιαστικά έντονη εμφάνιση του οχήματος, ενώ οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες στις ράγες οροφής, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στα πλαίσια των παραθύρων, στα πλαϊνά μαρσπιέ, στους τροχούς, στην εμπρόσθια μάσκα, στους εμπρός και πίσω διαχύτες και στην πίσω αεροτομή, τονίζουν περαιτέρω το «προφίλ» του.

Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις μαύρες δαγκάνες φρένων, τον πίσω σπορ προφυλακτήρα, το χάλκινο λογότυπο Cupra στο πορτμπαγκάζ, τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στην άκρη του πίσω διαχύτη και τις ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με το λογότυπο Cupra.

Οι εξωτερικές αποχρώσεις είναι έξι (Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Gray, Magic Black, Nevada White), ενώ το αυτοκίνητο καλωσορίζει τον ιδιοκτήτη του με το ειδικό φως που απεικονίζεται στο έδαφος και σχηματίζει το λογότυπο Cupra.

Cupra Ateca wheels

Cupra Ateca wheels

Cupra Ateca: Εσωτερική σχεδίαση

Σε πολλά σημεία εμφανίζεται ανάγλυφα το λογότυπο Cupra, όπως είναι το τιμόνι, τα ταπέτα, το κλειδί και η οθόνη αφής. Οι ταπετσαρίες των θυρών είναι από ύφασμα Alcantara, ενώ το logo Cupra εμφανίζεται φωτιζόμενο στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Alcantara υπάρχει στα σπορ καθίσματα, σε μαύρο χρώμα και με επίστρωση από ανθρακόνημα, που καλύπτει τα πλευρά. Το τιμόνι είναι δερμάτινο και μαζί με το λεβιέ διακοσμούνται με γκρι ραφή. Αλουμινένια είναι τα πεντάλ, ενώ ο εξαερισμός του κλιματισμού και η κεντρική κονσόλα, εμπλουτίζονται με μαύρη γυαλιστερή απόχρωση.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το Performance Pack, το οποίο περιλαμβάνει φρένα Brembo σε μαύρο χρώμα, Carbon Fibre Exterior Pack (πίσω αεροτομή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών), Carbon Fibre Interior Pack (σχεδιαστικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στο ταμπλό) και δερμάτινα καθίσματα. Τα καθίσματα Cupra θα είναι διαθέσιμα από το επόμενο έτος.

Cupra Ateca dashboard

Cupra Ateca dashboard

Cupra Ateca: Infotainment και συνδεσιμότητα

Το Full Link με Apple CarPlay και AndroidAuto είναι τελευταίας γενιάς. Διαθέσιμη είναι η εφαρμογή Seat DriveApp, ενώ στάνταρ, λειτουργίες και συστήματα όπως: είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί, ασύρματος φορτιστής, ενισχυτής σήματος GSM, top view κάμερα 360º, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Ειδικά για το Cupra Ateca, έχει δημιουργηθεί η αποκλειστική απεικόνιση στον πίνακα οργάνων, ώστε το στροφόμετρο να εμφανίζεται με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Τέλος, χάρη στο Seat Full Link και το DriveApp, ο οδηγός βρίσκεται πάντα σε επαφή μέσω του smartphone του, με τρόπο εύκολο, γρήγορο και ασφαλή.

Cupra Ateca display

Cupra Ateca display

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...