Νέο Honda Super Cub C125

Νέο Honda Super Cub C125

Το μοναδικά διαχρονικό Honda Super Cub C125 αναλαμβάνει τη σκυτάλη στην εξέλιξη της ιστορίας των 60 πλέον ετών του γνωστού παπιού.

HONDA SUPER CUB C125

Με τον αέρα ενός παγκόσμιου best-seller, διατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, παραμένοντας προσιτό και με ένα μοναδικό διαχρονικό στυλ. Επιπρόσθετα διαθέτει ένας ροπάτο κινητήρα 125cc, ομαλές και αθόρυβες ημιαυτόματες αλλαγές σχέσεων, νέο, ανθεκτικό πλαίσιο, μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων, φώτα τεχνολογίας full LED και Smart Key.

 

Honda Super Cub C125: Από το 1958

Το πρώτο Super Cub C100 παρουσιάστηκε το 1958, 10 χρόνια μετά την ίδρυση της Honda. Σχεδιασμένο από τον Soichiro Honda και τον επί μακρόν συνεργάτη του Takeo Fujisawa, είχε συγκεκριμένο σκοπό: ‘να προσφέρει χαρά παίζοντας χρήσιμο ρόλο στα ζωές των ανθρώπων’.

Σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, το 2017, το Super Cub πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο παραγωγής με 100 εκατομμύρια μονάδες, που το ανέδειξε στο πιο δημοφιλές μηχανοκίνητο όχημα που έχε κυκλοφορήσει ποτέ στον κόσμο. Όλο αυτό το διάστημα, οι απλές αρετές του Super Cub – στυλ, αξιοπιστία, οικονομία και γνήσια πρακτικότητα – παρέμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου: αθόρυβα και διακριτικά, κατάφερε αυτό ακριβώς που επιθυμούσαν οι Soichiro και Takeo – να μυήσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους στο μοντέλο της προσωπικής μετακίνησης.

Έχοντας γνώση του target group των αναβατών πόλεων – νεότερων αλλά και πιο ώριμων – που αναζητούν ένα παπί εμπνευσμένο από ρετρό φόρμες με πραγματική αξιοπιστία και εντυπωσιακό στυλ, η Honda αποκαλύπτει το Super Cub C125, μία εξέλιξη του θρυλικού παπιού και σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στη μακροχρόνια ιστορία του, σχεδιασμένο για το σύγχρονο ρυθμό ζωής των μεγάλων πόλεων.

Ενώ εμφανισιακά δεν αποκλίνει από τη κλασική φόρμα, μία αύξηση στην ισχύ και τη ροπή λόγω του κινητήρα 125cc βοηθά το Super Cub να μην εγκλωβίζεται στην κυκλοφορία της πόλης. Ο αυτόματος, φυγοκεντρικός συμπλέκτης έχει επίσης αναβαθμιστεί με κριτήριο την αυξημένη ισχύ και τις πολύ ομαλές, αθόρυβες αλλαγές σχέσεων.

Το ατσάλινο πλαίσιο έχει αποκτήσει πρόσθετη ακαμψία, βελτιώνοντας την χρηστικότητα του Super Cub. Η μεγαλύτερη διαδρομή της εμπρός και πίσω ανάρτησης, οι τροχοί 17-ιντσών από χυτό αλουμίνιο και το εμπρός δισκόφρενο προσφέρουν μία ευέλικτη και γεμάτη αυτοπεποίθηση συμπεριφορά με εξαιρετική ισχύ φρεναρίσματος. Φωτισμός full LED προσδίδει μία σύγχρονη νότα, ενώ το Smart Key είναι ιδιαίτερα πρακτικό στην καθημερινότητα.

Ιριδίζουσες αποχρώσεις αναδεικνύουν την ρετρό αισθητική του Super Cub C125, που διατίθεται σε Pearl Niltava Blue και Pearl Nebula Red.

HONDA SUPER CUB C12

Honda Super Cub C125: Κύρια χαρακτηριστικά

  • Έξυπνη εξέλιξη του κλασικού, καθαρού και διαχρονικού στυλ του Super Cub, και φωτισμός full LED
  • Εύχρηστο, με άνετη θέση οδήγησης και ομαλή, σταθερή συμπεριφορά
  • Μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης, εμπρός πίσω τροχοί 17-ιντσών και εμπρός δισκόφρενο, μονοκάναλο ABS
  • Honda Smart Key με λειτουργία ανταπόκρισης για καθημερινή ευκολία

HONDA SUPER CUB C125

Honda Super Cub C125: Κινητήρας

Απλός, στιβαρός αξιόπιστος, οικονομικός, ο κινητήρας του Super Cub C125 είναι αερόψυκτος, διβάλβιδος ψεκασμού καυσίμου SOHC 125cc. Έχει βελτιωθεί αισθητικά με ένα ματ μεταλλικό φινίρισμα και λεπτομέρειες χρωμίου που του χαρίζουν premium εμφάνιση, ενώ παράλληλα έχει αναβαθμιστεί εσωτερικά για βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας.

Ο θόρυβος από τον κινητήρα περιορίζεται στο ελάχιστο χάρη στη χρήση ελικοειδών πρωτευόντων γραναζιών και υψηλότερης ακρίβειας ρουλεμάν στροφάλου. Ρουλεμάν έχουν προστεθεί στον μύλο για πιο ομαλή αλλαγή σχέσεων. Ελαστικά ένθετα χρησιμοποιούνται και στο μοχλικό του επιλογέα (επίσης για μείωση του θορύβου) ενώ βελτιστοποιημένος αποσβεστήρας συμπλέκτη από καουτσούκ μειώνει τους κραδασμούς κατά τις αλλαγές.

Η διάμετρος και η διαδρομή είναι στα 52.4 x 57.9mm, με αναλογία συμπίεσης 9.3:1. Η μέγιστη ισχύς 7.1kW αποδίδεται στις 7.500rpm, και η ροπή των 10,4Nm στις 5.000rpm. Οι καμπύλες ισχύος και ροπής είναι γραμμικές με πλούσια απόδοση από τις μεσαίες μέχρι τις υψηλές στροφές. Το κιβώτιο είναι 4τάχυτο και  – σύμφωνα με την παράδοση του κλασικού Super Cub – οι αλλαγές σχέσεων γίνονται μέσω ενός αυτόματου, φυγοκεντρικού συμπλέκτη, χωρίς την ανάγκη για μανέτα.

Με αυτό τον κινητήρα, το Super Cub C125 καλύπτει 66.7km/l (WMTC mode), απολαμβάνοντας αυτονομία περίπου 245km από ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 3,7L.

HONDA SUPER CUB C125


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...