Νέο Hyundai Tucson

Νέο Hyundai Tucson

Νέο Hyundai Tucson

Νέο Hyundai Tucson

Νέο Hyundai Tucson

Ανανέωση για το C-SUV της εταιρείας, το οποίο έρχεται με αναβαθμισμένη εικόνα, αποδοτικούς κινητήρες και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Νέο Hyundai Tucson back

Νέο Hyundai Tucson back

Σε ανανέωση υποβλήθηκε το Hyundai Tucson, το οποίο εμφανίζεται αναβαθμισμένο σε πολλούς τομείς, όπως είναι τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, οι κινητήρες του, αλλά και γενικότερα η εμφάνισή του.

Νέο Hyundai Tucson: τεχνολογίες ασφαλείας

Αποτελούνται μεταξύ άλλων από το Σύστημα Αποφυγής Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Avoidance Assist- FCA), το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κίνησης (Lane Keeping Assist- LKA) και την Έξυπνη Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Warning- ISLW). Νέα προσθήκη, είναι το Σύστημα Προειδοποίησης Συγκέντρωσης Οδηγού (Driver Attention Warning- DAW) και το Hyundai Surround View Monitor (SVM), που χρησιμοποιεί κάμερες 360 μοιρών κατά την οπισθοπορεία.

Οι προβολείς bi-LED διαθέτουν το σύστημα η Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας (High Beam Assist-HBA), ενώ οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες, βοηθούν τον οδηγό να έχει πάντα την καλύτερη ορατότητα. Επίσης, το Tucson διατίθεται με το Smart Cruise Control με Stop & Go (SCC w/ S&G), που επιτρέπει ασφαλή απόσταση και ταχύτητα από το όχημα που προπορεύεται.

Νέο Hyundai Tucson side

Νέο Hyundai Tucson side

Νέο Hyundai Tucson: ανανεωμένο και εσωτερικά

Το επάνω μέρος του ταμπλό είναι καινούργιο, από υψηλής ποιότητας πλαστικό και με διπλή ραφή. Την όμορφη αίσθηση πλαισιώνουν το δέρμα και το ύφασμα, με την οθόνη του ηχοσυστήματος να παίζει κι αυτή τον δικό της ρόλο, αφού η εργονομική της θέση επιτρέπει στον οδηγό να μένει επικεντρωμένος στον δρόμο. Τα καθίσματα με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί το όχημα εκτός των άλλων, είναι σπορ, ενώ τα 513 λίτρα χωρητικότητας (με τα 48V η ελάχιστη τιμή είναι 459 λίτρα), προσφέρουν μεγάλους χώρους για τις οικογένειες.

Νέο Hyundai Tucson interior

Νέο Hyundai Tucson interior

Νέο Hyundai Tucson: επιδόσεις

Διατίθενται δύο μοτέρ βενζίνης και δύο πετρελαίου. Όλοι συνεργάζονται με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, καθώς και με το προαιρετικό ηλεκτρικό χειρόφρενο. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7DCT) ή με το νέο αυτόματο, οκτώ σχέσεων (8ΑΤ). Επιπροσθέτως, το νέο Tucson είναι το πρώτο SUV της φίρμας με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Κινητήρας diesel

Ο κινητήρας diesel 2 λίτρων με τους 185 ίππους, συνδυάζεται στάνταρ με 4κίνηση HTRAC. Διατίθεται με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (6MT) ή με το νέο αυτόματο των οκτώ σχέσεων (8ΑΤ). Επίσης, σε αυτόν τον κινητήρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το ήπιο υβριδικό σύστημα. Αυτό περιλαμβάνει μια μπαταρία ιόντων-λιθίου, χωρητικότητας 0,44 kW/h, μία γεννήτρια εκκίνησης (MHSG ή Mild Hybrid Starter Generator), έναν LDC τεχνολογίας μετασχηματιστή (DC/DC χαμηλής τάσης) και έναν αντιστροφέα τάσης (inverter). Με το σύστημα αυτό, η Hyundai στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών κατά 7%, όταν χρησιμοποιείται το χειροκίνητο κιβώτιο.

Νέο Hyundai Tucson action

Νέο Hyundai Tucson action

Αναφορικά με τον νέο turbo diesel 1,6 λίτρων CRDi Smartstream, έχει ισχύ 115 ίππων και συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο και 4κίνηση. Η ισχυρότερη έκδοση αποδίδει 136 ίππους και εναλλακτικά μπορεί να συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT. Προαιρετικά, η εταιρεία προσφέρει την HTRAC για την έκδοση των 136 ίππων των 1,6 λίτρων. Την άνοιξη, η υβριδική τεχνολογία 48V θα είναι διαθέσιμη και για τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 Smartstream.

Στους κινητήρες βενζίνης, διατίθεται ο 1.6 GDI που αποδίδει 132 άλογα και συνεργάζεται με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο στον βασικό εξοπλισμό. Όσον αφορά στον 1,6 T-GDI, αποδίδει 177 ίππους, που προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο 7DCT και τετρακίνηση HTRAC. Παράλληλα, υπάρχουν και δύο προγράμματα οδήγησης, τα Normal και Sport.

Νέο Hyundai Tucson action 2

Νέο Hyundai Tucson action 2

Για τις εκτός δρόμου διαδρομές, το νέο Tucson εφοδιάζεται με την ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη κρεμαγέρα (R-MDPS), ενώ όλες οι εκδόσεις των κινητήρων διαθέτουν το σύστημα Idle Stop and Go (ISG), που απενεργοποιεί το μοτέρ, όταν το όχημα δεν κινείται, μειώνοντας την κατανάλωση και τις εκπομπές. Όλα τα μοτέρ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d Temp.

Νέο Hyundai Tucson Wireless Charging

Νέο Hyundai Tucson Wireless Charging

Νέο Hyundai Tucson: σύστημα ψυχαγωγίας

Η οθόνη των πολυμέσων είναι επτά ιντσών και το σύστημα συμβατό με τα Apple CarPlay, Android Auto και Bluetooth. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν σύστημα πλοήγησης με οθόνη οκτώ ιντσών. Σε αυτό παρέχονται χάρτες 3D, με τη βασική έκδοση του νέου Tuscon να εφοδιάζεται με σύστημα που περιλαμβάνει μονόχρωμη οθόνη 5 ιντσών.

Πηγή: Hyundai


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...