Νέο Studio σχεδιασμού από την Jaguar

Νέο Studio σχεδιασμού από την Jaguar

Νέο Studio σχεδιασμού από την Jaguar

Νέο Studio σχεδιασμού από την Jaguar

Νέο Studio σχεδιασμού από την Jaguar

Νέο Studio σχεδιασμού από την Jaguar, με το συγκεκριμένο να διαθέτει καινοτομίες και λειτουργίες που βοηθούν στην παραγωγή των πολυτελών μοντέλων της εταιρείας.

 

NEW JAGUAR DESIGN STUDIO

NEW JAGUAR DESIGN STUDIO

Τα κύρια «δωμάτια» με την ονομασία Studio 3 και Studio 4, «βαφτίστηκαν» έτσι λόγω των Jaguar D-types του 1956 και του 1957 που μετείχαν στον αγώνα Λε Μαν. Με αυτόν τον τρόπο, τιμώνται και τα Studio 1 και 2. Αυτά μάλιστα αποτελούσαν το κέντρο του τμήματος σχεδιασμού από το 1985.

 

Από εκεί και πέρα, μισές αίθουσες έχουν πάρει ονόματα μοντέλων της εταιρείας. Οι άλλες μισές, ονόματα σημαντικών προσωπικοτήτων της Jaguar. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ο ιδρυτής σερ Γουίλιαμ Λάιονς, ο σχεδιαστής Τζέοφ Λόσον και ο ηθοποιός, Στιβ Μακ Κουίν.

 

Τα Studio 3 και 4 φιλοξενούν συνολικά δέκα πλάκες μοντελοποίησης από πηλό. Κάθε μία έχει μήκος 20 μέτρων και είναι ικανή να φιλοξενήσει δύο μοντέλα, με χωρητικότητα φορτίου 4,5 τόνων. Για πρώτη φορά, οι σχεδιαστές μπορούν τώρα να τοποθετήσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό για να βελτιώσουν τη συνεργασία των δύο κλάδων.

 

Κάθε πλάκα είναι εφοδιασμένη με σιδηροτροχιές μηχανημάτων που έχουν ενσωματωθεί στο πάτωμα. Έτσι επιτρέπεται η επεξεργασία διπλής όψης των μοντέλων από τις μηχανές φρεζαρίσματος CNP 3 + 2 αξόνων Kolb Concept Line CNC. Κάθε μια από αυτές διαθέτει κινητήρα με 1kw άξονα, ικανό να περιστρέφεται στις 16.000 σ.α.λ. Οι πλάκες διαθέτουν επίσης ανελκυστήρες που είναι ενσωματωμένοι στο πάτωμα για τα πήλινα μοντέλα. Αυτά παρέχουν συνεχή ρύθμιση ύψους, επιτρέποντας τις πιο εργονομικές θέσεις εργασίας.

 

NEW JAGUAR DESIGN STUDIO

NEW JAGUAR DESIGN STUDIO

Studio 4

 

Το Studio 4 βλέπει προς βορρά για να εξασφαλίσει το πιο καθαρό φως. Τα μοντέλα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν έξω για να εξεταστούν σε φυσικό φως και από μια σειρά από αποστάσεις και γωνίες. Συνολικά, το νέο Studio έχει 906m2 υαλοπίνακες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται επίσης τρεις φεγγιστες πλήρους μήκους που κατακλύζουν το στούντιο με φυσικό φως. Η σκόπιμα ελαφριά και ζεστή φύση του στούντιο ολοκληρώνεται με την εκτεταμένη χρήση δομικών ξύλινων δοκών. Για πρώτη φορά, οι σχεδιαστές θα είναι σε θέση να ελέγξουν τα μοντέλα από εναλλακτικά ύψη από το Mezzanine, το View Room και τα Steps – έναν χώρο καθιστικού σε αμφιθέατρο.

 

Επιπλέον, ο VR διαδραματίζει έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην δημιουργία με ομάδες ψηφιοποίησης που εμφανίζονται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Μια πλατφόρμα VR επιτρέπει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς στούντιο να δοκιμάσουν ιδέες στον εικονικό κόσμο πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Από την πρώτη εννοιολογική φάση, η ομάδα Computer Aided Surfacing (CAS) μετατρέπει τα σκίτσα σχεδιασμού σε ψηφιακά 3D μοντέλα. Η ομάδα Visualization and Animation (DVA) εσωτερικά συνεργάζεται στενά με σχεδιαστές και ομάδες δεδομένων για να αποδώσει και να ζωντανέψει σκίτσα και τρισδιάστατα μοντέλα.

 

Το νέο Studio θα δώσει μεγαλύτερη σημασία και στις προηγμένες τεχνολογίες υλικού. Η ομάδα χρωμάτων και υλικών διαθέτει περισσότερο χώρο. Αυτό ώστε να ερευνήσει και να δοκιμάσει νέους και βιώσιμους πόρους που συνεχίζουν να επιδεικνύουν τα ύψη της πολυτέλειας για την επόμενη γενιά οχημάτων.

 

Πηγή: Jaguar


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...