Νέο Toyota Prius, αποκαλύφθηκε στο Λος Άντζελες

Νέο Toyota Prius awd front

Νέο Toyota Prius, αποκαλύφθηκε στο Λος Άντζελες

Νέο Toyota Prius awd front

Νέο Toyota Prius awd front

Το μοντέλο εφοδιάζεται πλέον με το υβριδικό σύστημα AWD-i, παρέχοντας ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις στον οδηγό.

Νέο Toyota Prius awd back

Νέο Toyota Prius awd back

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάστηκε το νέο Toyota Prius. Το μοντέλο εφοδιάζεται με το σύστημα υβριδικής τεχνολογίας AWD-i και χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος, δίνει περισσότερη ώθηση μέσω του πίσω άξονα, όταν αυτό απαιτείται. Έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να ενεργοποιείται σε ταχύτητες έως τα 10 χ.α.ω., ενώ όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, όπως είναι το χιόνι ή το νερό, αυτό γίνεται σε ταχύτητες 10-70 χ.α.ω. Η μονάδα είναι συμπαγής και ελαφριά και η απουσία του διαφορικού και του άξονα μετάδοσης, έχουν αντίκτυπο στη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης, αλλά και στην οικονομία.

Η μπαταρία του συστήματος είναι νέα από νικέλιο και εξαιρετική σε χρήση σε κρύες συνθήκες. Η έκδοση του προσθιοκίνητου Prius εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Αναφορικά με την πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C της φίρμας, το αυτοκίνητο προσφέρει δυναμική οδήγηση και άνεση. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους και την αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος.

Νέο Toyota Prius awd detail 1

Νέο Toyota Prius awd detail 1

Νέο Toyota Prius: σχεδιαστικά

Ο σχεδιασμός του από εκεί και πέρα, είναι πιο δυναμικός και τα «κοφτά», λεπτά και νέα φωτιστικά σώματα, που υιοθετούν τις οριζόντιες γραμμές, συνεισφέρουν στο οπτικό πλάτος του, χάρη και στους νέους bi-beam LED προβολείς. Το πιο ψηλό σημείο του εμπρός προφυλακτήρα έχει ανυψωθεί για να παράξει μια χαμηλότερη γραμμή στις άκρες του, όπως συνεχίζει, κάτι που φανερώνει μια πιο δυναμική και ρέουσα σιλουέτα.

Πίσω, τα φωτιστικά σώματα παίζουν τον δικό τους ρόλο στις κυριάρχουσες οριζόντιες γραμμές, που προσδίδουν χαμηλό κέντρο βάρους. Το ίδιο κάνει και ο χώρος που φιλοξενεί την πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ για το 2019, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ άλλων, δύο νέες αποχρώσεις, που είναι οι Emotional Red και Aqua Breeze. Οι τροχοί των 17 ιντσών είναι νέοι, ενώ τάσια παρέχονται σε γκρι φινίρισμα για αυτούς των 15 ιντσών.

Νέο Toyota Prius awd detail 2

Νέο Toyota Prius awd detail 2

Νέο Toyota Prius: εσωτερικά

Στην καμπίνα, εντοπίζονται όμορφες αλλαγές στο τμήμα της κεντρικής κονσόλας, νέα ταπετσαρία, έξυπνες λύσεις και αποθηκευτικοί χώροι, νέες και μεγαλύτερες θήκες για να φορτίζονται ασύρματα τα smartphones, νέο σύστημα πλοήγησης που προστίθεται στη λειτουργία head-up display και οθόνη αφής Toyota Touch 2, γρηγορότερης ανταπόκρισης, που αλληλεπιδρά σε επαφή ή «καρφίτσωμα».

Το νέο Toyota Prius κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, στις 18 Ιανουαρίου του 2019.

Πηγή: Toyota


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...