Νέο Toyota RAV4

Νέο Toyota RAV4 front

Νέο Toyota RAV4

Νέο Toyota RAV4 front

Νέο Toyota RAV4 front

 

Το νέο Toyota RAV4 είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα και προσφέρει όλα όσα ζητάει ο πελάτης από ένα όχημα κατηγορίας crossover SUV.

 

Νέο Toyota RAV4 back

Νέο Toyota RAV4 back

 

Παράλληλα, οι χωρητικότητα και χώροι αποθήκευσής του είναι μεγάλοι και έξυπνοι/πολλοί αντίστοιχα, τη στιγμή που το σύστημα Dynamic Torque Vectoring AWD, βοηθά τον οδηγό να κινηθεί με ασφάλεια και άνεση σε δύσβατα εδάφη.

 

Νέο Toyota RAV4: εξωτερικός σχεδιασμός

 

Είναι δυναμικός, ενδεικτικός του οδηγικού προφίλ του οχήματος. Οι μεγάλοι τροχοί του δίνουν το αντίστοιχο κύρος στον δρόμο, ενώ φανερώνουν και τον χαρακτήρα SUV από τον οποίο διακρίνεται. Όσον αφορά στις πολλές γωνίες των πάνελ, εξασφαλίζουν τη «σταθερή» του παρουσία.

 

Στην έκδοση Adventure, η εμπρός γρίλια και η προστατευτική ποδιά είναι αποκλειστικές. Επιπλέον, το «σώμα» του RAV4 κλίνει προς τα εμπρός. Ο εμπρός προφυλακτήρας και οι προβολείς ομίχλης ενισχύουν το υπερυψωμένο «look» του οχήματος, με τους τροχούς των 19 ιντσών από αλουμίνιο και τις συνδέσεις τους, να εξασφαλίζουν άνεση, σταθερότητα και καλό ίματζ.

 

Νέο Toyota RAV4 action

Νέο Toyota RAV4 action

 

Νέο Toyota RAV4: αποχρώσεις

 

Συμπεριλαμβανομένης της Urban Khaki, είναι οκτώ. Η Urban Khaki είναι αποκλειστική της έκδοσης Adventure. Επίσης διατίθενται τέσσερις διχρωμίες για να ταιριάξουν στη νέα οροφή, απόχρωσης μεταλλικής Ash Gray.

 

Νέο Toyota RAV4: εξαιρετική ορατότητα

 

Σε αυτό συμβάλλουν ο χαμηλότερα τοποθετημένος πίνακας οργάνων και οι υαλοκαθαριστήρες, που δεν είναι ορατοί από την καμπίνα, δημιουργώντας παράλληλα την αίσθηση του χώρου. Ειδική είναι η τοποθέτηση των εξωτερικών καθρεπτών, αλλά και των πίσω παραθύρων, με την ορατότητα σε αυτό το σημείο να είναι ακόμα καλύτερη, λόγω της λεπτότερης κολόνας.

 

Νέο Toyota RAV4: χώρος φόρτωσης

 

Η χωρητικότητά του είναι 580 λίτρα, με τα πίσω καθίσματα να διπλώνονται σε αναλογία 60:40. Ο χώρος διαθέτει δύο επίπεδα και μια πλαστική επιφάνεια, εκεί όπου μπορούν να τοποθετηθούν βρεγμένα ή βρώμικα αντικείμενα. Η θύρα μπορεί να λειτουργήσει με την κίνηση του ποδιού, εφόσον το smart-key έχει εντοπιστεί.

 

Νέο Toyota RAV4: καμπίνα με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους

 

Αυτοί εντοπίζονται τόσο στις πλευρές των εμπρός επιβατών, όσο και στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Από εκεί και πέρα, διατίθενται τέσσερις θύρες USB για φόρτιση (δύο στην κονσόλα και δύο πίσω) στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

 

Νέο Toyota RAV4 detail

Νέο Toyota RAV4 interior detail

 

Νέο Toyota RAV4: κινητήρες

 

Ο ένας είναι ο 2λιτρος Dynamic Force, 4κύλινδρος σε σειρά άμεσης έγχυσης κινητήρας, που συνεργάζεται με το κιβώτιο Direct Shift-CVT. Παρέχει ισχύ, ομαλή οδήγηση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Αναφορικά με το σύστημα Dynamic Torque Vectoring AWD, μπορεί να κατανείμει τη ροπή στους δεξιούς ή αριστερούς τροχούς, ανάλογα με την περίσταση. Μια απεμπλοκή στη μετάδοση εν συνεχεία, μπορεί να μεταφέρει την κίνηση στην πίσω τροχούς, όταν η 4κίνηση δεν κριθεί απαραίτητη, μειώνοντας την απώλεια ενέργειας και την κατανάλωση.

 

Ο άλλος κινητήρας είναι υβριδικός, 2,5 λίτρων και συνδυάζεται κι αυτός με σύστημα 4κίνησης. Μπορεί να κατανεμηθεί στον εμπρός και τον πίσω άξονα, σε αναλογία 100:0 έως 20:80, βοηθώντας έτσι το αυτοκίνητο σε διάφορες καταστάσεις και ιδιαίτερα σε ανωφέρειες ή κατωφέρειες με χιόνι ή βροχή.

 

Νέο Toyota RAV4 detail

Νέο Toyota RAV4 detail

 

Νέο Toyota RAV4: συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

 

Μερικά από αυτά είναι τα pre-collision safety system, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist, Automatic High Beam, Road Sign Assist, Parking Support Brake, Rear Cross Traffic Auto Brake, Parking Support Brake και Intelligent Clearance Sonar, με το τελευταίο να μπορεί να εντοπίζει τοίχους και άλλα οχήματα κατά τη διάρκεια κίνησης με χαμηλές ταχύτητες.

 

Νέο Toyota RAV4: διάφορες υπηρεσίες

 

Όλα τα μοντέλα έρχονται στάνταρ με τη λειτουργία Data Communication Module (DCM) και μια από τις υπηρεσίες που παρέχει, είναι η επαφή με έναν διαχειριστή, που μπορεί να βοηθήσει έναν οδηγό να φτάσει εύκολα στον προορισμό του. Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα. Επίσης, διατίθεται το Help Net, όπου με το πάτημα ενός μπουτόν, ο διαχειριστής μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ αν εντοπιστεί χρήση του αερόσακου, επίσης γίνεται σύνδεση με τον διαχειριστή. Τέλος, η συμβατότητα με το D-Call Net, επιτρέπει την ειδοποίηση των συνεργείων πρώτων βοηθειών, συμπεριλαμβανομένων και ελικοπτέρων.

 

Πηγή: Toyota

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...