Οι εμπνευστές του νέου Kia XCeed μιλούν για αυτό

Οι εμπνευστές του νέου Kia XCeed μιλούν για αυτό

Οι εμπνευστές του νέου Kia XCeed μιλούν για αυτό

Οι εμπνευστές του νέου Kia XCeed μιλούν για αυτό

Οι εμπνευστές του νέου Kia XCeed μιλούν για αυτό

Οι εμπνευστές του νέου Kia XCeed μιλούν για αυτό στην κάμερα και τονίζουν τα βήματα που οδήγησαν στην κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου.

 

Kia XCeed urban crossover background

Kia XCeed urban crossover background

Το νέο Kia XCeed είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός μικρού SUV με εκείνες ενός hatchback. Η ιστορία για τη δημιουργία του μοντέλου, αποκαλύπτεται μέσω προσώπων-κλειδιά που επιμελήθηκαν την κατασκευή του. Μάλιστα, ο Γκρέγκορι Γκιγιόμ, αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της φίρμας στην αγορά της Ευρώπης, σημειώνει πως αρχικά δεν υπήρχε στόχος να παρουσιαστεί ένα crossover.

 

Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από έναν εκφραστικό και μοντέρνο σχεδιασμό. Έχει πιο αθλητικό στιλ σε σχέση με τους πιο ψηλούς αντιπάλους του. Προσφέρει μάλιστα πολλά έξτρα συγκριτικά με την οικογένεια των οχημάτων Ceed. Το μόνο που έχει δανειστεί, είναι οι εμπρός θύρες.

 

Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται fastback και μοιάζει με coupe. Το μεταξόνιο είναι το ίδιο της οικογένειας, στα 2.650mm και οι πρόβολοί του έχουν εκταθεί κατά 25mm (905mm εμπρός και 840mm πίσω). Το οπίσθιο τμήμα «κάθεται» 60mm πιο ψηλά σε σχέση με το 5θυρο Ceed και αυτό του δίνει τον χαρακτηρισμό crossοver.

 

Η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 172mm με τους τροχούς των 16 ιντσών. Στα 184mm φτάνει με αυτούς των 18, αύξηση κατά 42mm σε σχέση με το 5θυρο Ceed hatchback. Τα τόξα των τροχών, τα μαρσπιέ και οι ασημένιας απόχρωσης μπάρες οροφής δημιουργούν την αίσθηση ενός SUV, σε συνδυασμό με την ασημί απόχρωση στον πίσω προφυλακτήρα.

Kia XCeed urban crossover side

Kia XCeed urban crossover side

Το μοντέλο εσωτερικά

 

Σχετικά με την καμπίνα, η κονσόλα είναι οδηγοκεντρική. Μάλιστα, η εργονομική τοποθέτηση των εξαρτημάτων σε αυτή, επιτρέπει καλύτερη ορατότητα στον οδηγό. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων είναι ρέουσα, ενώ στο κάτω μέρος του πίνακα οργάνων, υπάρχουν τα μπουτόν και διάφοροι διακόπτες, που ελέγχουν μεταξύ άλλων το ραδιόφωνο, τη θέρμανση και τον εξαερισμό. Επιτρέπουν στον οδηγό να αλλάζει μερικές ρυθμίσεις, αλλά ποτέ να μην παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο.

 

Ο πίνακας οργάνων είναι για πρώτη φορά σε μοντέλο της Kia πλήρως ψηφιακός, 12,3 ιντσών, ενώ η αντίστοιχη για το σύστημα πολυμέσων είναι 10,25 ιντσών, αφής, με σύστημα πλοήγησης και UVO Connect.

 

Πηγή: Kia


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...