Ο Jorge Díez στη SEAT

Jorge Díez

Ο Jorge Díez στη SEAT

Ο Jorge Díez στη SEAT
Ο Jorge Díez στη SEAT

Ο Jorge Díez στη SEAT, με τον πολύπειρο Ισπανό να αναλαμβάνει τη θέση του νέου Design Director της SEAT από την 1η Δεκεμβρίου.

 

Jorge Díez

Jorge Díez

 

Ο Díez είναι σχεδιαστής με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία, σχεδόν 20 χρόνων. Ηγήθηκε του τμήματος Exterior Design της SEAT από το 2011 έως το 2014 και επίσης εργάστηκε στα κεντρικά της Audi και της Volkswagen στη Γερμανία. Θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz.



Ο Jorge Díez κατείχε τη θέση του Vice-President of Mitsubishi Motors Design Europe από τον Ιούλιο του 2019. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στη SEAT ως Head of Exterior Design, ήταν ένας από τους δημιουργούς εμβληματικών μοντέλων της μάρκας όπως το SEAT Leon τρίτης γενιάς, το SEAT Ibiza τέταρτης γενιάς και το SEAT Ateca, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το Αudi TT δεύτερης γενιάς και το Audi A7 πρώτης γενιάς.



Σπουδές και επαγγελματική εμπειρία



0 Jorge Díez είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.



Ο νέος Design Director της SEAT έχει περάσει σχεδόν όλη την μέχρι τώρα καριέρα στο Exterior Design. Ο Díez εργάστηκε για επτά χρόνια στην Audi στο Ingolstadt και το 2008 εντάχθηκε στο τμήμα Exterior Design της SEAT. Το 2010, διορίστηκε Senior Designer της Volkswagen στο Wolfsburg και ένα χρόνο αργότερα προήχθη σε Head of SEAT Exterior Design. Ο Díez επέστρεψε στην Audi το 2014 ως Director of the Automotive Konzept Design στο Μόναχο και εργάστηκε για μάρκες όπως η Audi, η Lamborghini και η Ducati. Τρία χρόνια αργότερα, προήχθη ως Head of the Studio 4 Exterior Design της Audi. Τον Ιούλιο του 2019, διορίστηκε ως Vice-President of Mitsubishi Motors Design Europe, μία θέση που κατείχε μέχρι την ένταξη του στη SEAT.






#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...