Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σπάρτης «Άρης Σταθάκης»

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σπάρτης «Άρης Σταθάκης»

Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, μετά από σχετική πρόταση της Λέσχης Αυτοκινήτου ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Άρη Σταθάκη στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Την αποκάλυψη της μαρμάρινης επιγραφής με την ονομασία του πάρκου έκαναν ο Δήμαρχος Σπάρτης και η κόρη του Άρη Σταθάκη και Πρόεδρος του Ιδρύματος, Χριστίνα Σταθάκη, η οποία ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη τιμή προς την οικογένειά της, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε να χαρίσει ο Δήμος την επιγραφή (όπου αναγράφεται το όνομα του Άρη Σταθάκη), γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να βλέπει πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής χορταριασμένα.

«Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρέπει να αφαιρέσουμε την  επιγραφή και δεν θέλουμε να μας μηνύσετε για κλοπή» ανέφερε. Επίσης, έκανε την επίσημη ανακοίνωση έναρξης του  «Άριστα», του προγράμματος  κυκλοφοριακής αγωγής για δημοτικά σχολεία, σχεδιασμένο και υλοποιούμενο δωρεάν αποκλειστικά από το «StAr» Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Βαγγέλης Βαλιώτης, Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Ηλίας Στρατηγάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, Σπύρος Μοιράγιας, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης, Δημοσθένης Ματάλας, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε οραματιστεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας, Κώστας Μαυρομιχάλης, ως εκπρόσωπος της ιδιαίτερης πατρίδας του Άρη Σταθάκη και ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης, Λάμπρος Λαμπρόπουλος

Ο Άρης Σταθάκης αποτέλεσε σταθμό στον τεράστιο αγώνα για τη μάστιγα της χώρας μας, που είναι τα τροχαία ατυχήματα. Ήταν ο πρώτος, που μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές μπήκε στο σπίτι κάθε Έλληνα και μίλησε για την οδική ασφάλεια, τη σημασία χρήσης κράνους και ζώνης ασφαλείας, αλλά και για τους κινδύνους οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Ήταν ο πρώτος βουλευτής που παρέδωσε το βουλευτικό αυτοκίνητο και κυκλοφορούσε με το δικό του, υβριδικό! Τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1992 «για την προσφορά του στην κοινωνία» και από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Οδική Ασφάλεια το 2008 και ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2012 ως την ημέρα του θανάτου του.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...