Παύση παραγωγής και για τη Skoda

Skoda logo

Παύση παραγωγής και για τη Skoda

Παύση παραγωγής και για τη Skoda
Παύση παραγωγής και για τη Skoda

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σε συνεννόηση με τον όμιλο Volkswagen πραγματοποιήθηκε παύση παραγωγής και για τη Skoda.

 

 

Skoda logo

Skoda logo

 

Η αναστολή της παραγωγής αφορά τα εργοστάσια στις πόλεις Mlada Boleslav, Kvasiny και Vrchlabí και θα διαρκέσει, αρχικά, για περίοδο δύο εβδομάδων. Τα εργοστάσια κλείνουν κατά τρόπο ομαλό, σε στενή ευθυγράμμιση με την αλυσίδα εφοδιασμού, οι δε δραστηριότητές τους προγραμματίζονται να αρχίσουν εκ νέου στις 6 Απριλίου.





Ο διευθύνων σύμβουλος της ŠKODA AUTO, Bernhard Maier, δήλωσε σχετικά. «Με 37.000 εργαζόμενους μόνο στην Τσεχική Δημοκρατία, η ευθύνη μας εκτείνεται πολύ πέρα από τις πύλες του εργοστασίου. Πρέπει να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Στόχος μας να προστατευθούν και να βοηθηθούν όσοι θα επηρεαστούν ιδιαίτερα – ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενες συνθήκες υγείας.».



Η ŠKODA AUTO φέρει μεγάλη ευθύνη για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους οργανισμούς πωλήσεων. Ως εκ τούτου, το συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει τα τρία εργοστάσια στην Τσεχική Δημοκρατία. Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το 70% του μέσου μισθού τους κατά την έναρξη της διακοπής της παραγωγής (18-29 Μαρτίου 2020) και 75% από τις 30 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2020.



Χρηματοδότηση με ιδίους πόρους




Η ŠKODA θα χρηματοδοτήσει αρχικά αυτήν την κατάσταση και τις συνέπειές της από τους ίδιους πόρους της. Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει όλα τα μέλη του προσωπικού που απασχολούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όπως τόνισε το διοικητικό συμβούλιο, τα αποτελέσματα και η διάρκεια αυτής της κρίσης δεν μπορούν ακόμη να προβλεφθούν αυτή τη στιγμή. Η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις στην Τσεχική Δημοκρατία αντιμετωπίζουν
τεράστια προβλήματα και ως εκ τούτου, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να παρέχεται κρατική στήριξη. Σε συνεργασία με τα συνδικάτα, η ŠKODA AUTO διεξάγει συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με αυτό το θέμα. Οι αγορές πωλήσεων έχουν πληγεί σοβαρά, λόγω και της απόφασης ορισμένων κυβερνήσεων να κλείσουν τον τομέα λιανικής. Σε μερικές αγορές, μόνο ορισμένες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης παραμένουν ανοιχτές για να κρατήσουν αυτοκίνητα στο δρόμο.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...