Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid, με το συγκεκριμένο μοντέλο να αποσπά την ανώτερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

 

Πεντάστερο το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Ford Explorer Plug-In Hybrid

Το Explorer Plug-In Hybrid αυξάνει την ασφάλεια όχι μόνο για τον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά και για αυτούς που βρίσκονται στο δρόμο. Αυτό χάρη στη χρήση εξαρτημάτων από χάλυβα υπερυψηλής αντοχής. Το επταθέσιο SUV χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μονάδων κίνησης που αποτελείται από τον 3λιτρο V6 EcoBoost  βενζινοκινητήρα της Ford, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια. Αποδίδει έτσι ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 48 χιλιόμετρα για οδήγηση στην πόλη.

 

Το Explorer Plug-In Hybrid είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ford που βαθμολογείται για την ασφάλειά του με πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP.

 

Μία διαδικασία παραγωγής που ονομάζεται 3D Roll & Sweep και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία επέτρεψε στη Ford να ενσωματώσει σωλήνες υψηλής αντοχής από μαρτενσιτικό χάλυβα στις κολόνες Α και στην οροφή του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο ενίσχυσε περαιτέρω τον κλωβό ασφαλείας των επιβατών.

 

Πλευρικές δοκοί από ατσάλι υπερυψηλής αντοχής που κατασκευάζονται μέσω μιας κατοχυρωμένης διαδικασίας της Ford εκτείνονται κατά μήκος του πατώματος. Έτσι αυξάνουν την προστασία τόσο των επιβατών, όσο και της μπαταρίας ιόντων λιθίου 13.1 kWh.

 

Με προηγμένες τεχνολογίες που ξεχωρίζουν

 

Οι προηγμένες, στάνταρ τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης του νέου Explorer Plug-In Hybrid που συμβάλλουν στην ανώτατη διάκριση στον τομέα της ασφάλειας, είναι οι εξής: Pre Collision Assist με ανίχνευση πεζού και δικυκλιστή (Pedestrian & Cyclist Detection), Intelligent Speed Limiter και Lane Keeping System.

 

Επιπλέον, η τεχνολογία Reverse Brake Assist χρησιμοποιεί ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων. Αυτό για την ανίχνευση εμποδίων στην πορεία του οχήματος, ύψους πάνω από 28 cm και πλάτους 7,5. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στο όχημα να ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα ώστε να αποφευχθεί μία επικείμενη σύγκρουση. Αυτό συμβαίνει όταν τα αυτοκίνητο κάνει όπισθεν με ταχύτητες μεταξύ 1,5 χ.α.ω. και 12 χ.α.ω. Το Reverse Brake Assist συγκρατεί το όχημα για 1,5 δλ. πριν ο οδηγός αναλάβει εκ νέου τον πλήρη έλεγχο.

 

Πηγή: Ford


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...