Πολυγωνικό τιμόνι για το BMW iNEXT

Polygonal steering wheel BMW iNEXT

Πολυγωνικό τιμόνι για το BMW iNEXT

Πολυγωνικό τιμόνι για το BMW iNEXT
Πολυγωνικό τιμόνι για το BMW iNEXT

Πολυγωνικό τιμόνι για το BMW iNEXT, με τη γερμανική εταιρεία να δείχνει μέσω αυτού το πέρασμα στην εποχή της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

 

 

Polygonal steering wheel BMW iNEXT

Polygonal steering wheel BMW iNEXT

 

Συγχρόνως η δυνατότητα της εκτενώς αυτοματοποιημένης λειτουργίας του συνδυάζεται με μία πολύ εξελιγμένη σχεδίαση εσωτερικού. Το πρώτο μοντέλο του BMW Group, στο οποίο ο οδηγός μπορεί να αναθέτει τα οδηγικά καθήκοντα στο αυτοκίνητο, αλλά και να αναλαμβάνει ενεργό δράση οποιαδήποτε στιγμή, εφοδιάζεται με τιμόνι νέας σχεδίασης.

 

 

Με το πολυγωνικό σχήμα του, είναι ιδανικό όταν ο οδηγός αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο στη χέρια του. Επιπλέον, οι μοναδικές καμπύλες του τιμονιού – εμπνευσμένες από το μηχανοκίνητο αθλητισμό – βελτιστοποιούν την πρόσβαση όπως και το επίπεδο άνεσης στο κάθισμα καθώς και την ορατότητα των οργάνων. Όπως η κυρτή οθόνη (Curved Display), το πολυγωνικό τιμόνι εντάσσεται στην πρωτοποριακή σχεδιαστική φιλοσοφία εσωτερικού του BMW iNEXT. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα παράγεται από το 2021. Μάλιστα θα αποτελέσει τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του κατασκευαστή.

 

 

Η στεφάνη του είναι επίπεδη στο πάνω και κάτω τμήμα. Επιπλέον, στις στρογγυλεμένες γωνίες στο πλάι, ο οδηγός μπορεί να ακουμπά τα χέρια του. Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωμετρίας είναι εμφανή όταν ο οδηγός επιλέγει συμβατικό στυλ οδήγησης.

 

 

Πλεονεκτήματα έναντι στρογγυλού σχήματος

 

 

Συγκριτικά με ένα στρογγυλό σχήμα, επιτρέπει ταχύτερη αναγνώριση της γωνίας διεύθυνσης. Αυτό με βάση τη θέση του τιμονιού. Τη στιγμή που ο  οδηγός αναλαμβάνει εκ νέου τον έλεγχο του οχήματος, μπορεί να αντιληφθεί άμεσα την τρέχουσα γωνία διεύθυνσης. Αυτό τόσο οπτικά όσο και μέσω της αφής. Έτσι συνεχίζει το ταξίδι προς το προορισμό του με απόλυτη ασφάλεια.

 

 

Οπτικές ίνες ενσωματωμένες στα πλαϊνά τμήματα του τιμονιού ενημερώνουν τον οδηγό για τη διαθεσιμότητα λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης μέσω έγχρωμων σημάτων, ενώ υποδεικνύουν πότε ο οδηγός χρειάζεται να αναλάβει ο ίδιος τον έλεγχο του οχήματος. Αυτό το είδος διάδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος είναι ένα ακόμα στοιχείο της πρωτοποριακής σχεδίασης εσωτερικού που προσφέρει το BMW iNEXT και υποδηλώνει την ευφυΐα του οχήματος.

 

 

Με εργονομικά πλεονεκτήματα

 

 

Η ιδιαίτερη γεωμετρία του τιμονιού του BMW iNEXT έχει και εργονομικά πλεονεκτήματα. Το επίπεδο κάτω τμήμα διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το όχημα. Επίσης αυξάνει την ελευθερία κινήσεων σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να λυγίζει περισσότερο τόσο το αριστερό – για παράδειγμα όταν χρησιμοποιεί τη λειτουργία Active Cruise Control – όσο και το δεξί πόδι του.

 

 

Επιπλέον, το πολυγωνικό τιμόνι είναι τέλεια εναρμονισμένο με τη σχεδίαση των οθονών και χειριστηρίων του BMW iNEXT. Το σχήμα του παρέχει βέλτιστη ορατότητα του πίνακα οργάνων, με το καινοτόμο Curved Display στο κέντρο. Τόσο η θέση της οθόνης – που είναι σταθερά προσανατολισμένη στον οδηγό – όσο και η γεωμετρία του τιμονιού διευκολύνουν την αναγνωσιμότητα των γραφικών ενδείξεων.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...